Nieuws in de breedte

Resultaat 21 - 30 (van 81)

Weergaveopties:

 • Nieuws: Werk en Mantelzorg

  20 december 2018

  De drie netwerkpartners Bibliotheek Oostland, SWOP en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland hebben van de organisatie Werk en Mantelzorg de officiële erkenning gekregen dat zij mantelzorgvriendelijk werken. Deze ‘Erkenning’ is een prachtige opsteker, de positie van de werkende mantelzorger is binnen de organisaties sterk verbeterd.

  Bekijk details van Nieuws: Werk en Mantelzorg

 • Nieuws: Gemeentedichter

  9 november 2018

  Mark Boninsegna wordt gemeentedichter van Lansingerland

  Bekijk details van Nieuws: Gemeentedichter

 • Nieuws: Stof tot Taal

  9 november 2018

  Het Taalhuis van de Bibliotheek Oostland is gestart met ‘Stof tot Taal’. Op woensdagmiddag kun je in de vestiging Berkel terecht om gezamenlijk creatief bezig te zijn.

  Bekijk details van Nieuws: Stof tot Taal

 • Terugblik: Kom-erbij-middag

  2 november 2018

  Op woensdag 10 oktober werd de Kinderboekenweek met als thema 'Kom erbij' feestelijk gevierd in Bibliotheek Oostland locatie Pijnacker. Jeugd en Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp en Team4Talent Cultuur hebben in het kader van SBJ SamenSterk de handen ineen geslagen en een leuke activiteitenmiddag georganiseerd met selfies maken met je bestie, armbandjes knopen en glittertattoos laten zetten.

  Bekijk details van Terugblik: Kom-erbij-middag

 • Terugblik: Lezing Jelle Hermus

  2 november 2018

  Het werd ‘Steeds Leuker’ in de vestiging van Berkel en Rodenrijs op woensdagavond 31 oktober 2018.

  Bekijk details van Terugblik: Lezing Jelle Hermus

 • Nieuws: Lisanne winnaar wedstrijd Vredesposter

  2 november 2018

  Lisanne won de wedstrijd van de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker en maakte de mooiste vredesposter. Lisanne kreeg de titel van de vakjury en gaat door naar de regionale ronde. Noortje, eveneens van basisschool De Ackerweide in Pijnacker kreeg de meeste stemmen van de publieksjury, bestaand uit bibliotheekbezoekers, die ruim een week lang hadden kunnen stemmen op de meer dan 200 kunstwerken die tentoongesteld stonden in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland.

  Bekijk details van Nieuws: Lisanne winnaar wedstrijd Vredesposter

 • Terugblik: Lezing Rosita Steenbeek

  22 september 2018

  Aansluitend aan de Open Dag van Buurt & Zo op 22 september 2018 was schrijfster Rosita Steenbeek uitgenodigd om een lezing te geven. De lezing werd mede mogelijk gemaakt door het Rode Kruis, Boekhandel Van Atten en Albert Heijn Ackershof. Een verslag van een gesproken reis door haar leven via de boeken die zij heeft uitgebracht:

  Bekijk details van Terugblik: Lezing Rosita Steenbeek

 • Nieuws: De Lonkende Leestafel on tour in Pijnacker

  4 juli 2017

  ‘De boeken zijn het middel, niet het doel.’ Hoe zorgen we ervoor dat de Bibliotheek meer is dan een collectie alleen? En hoe faciliteert de bieb ontmoetingen? Dinsdagmiddag 20 juni vertelde adunct-directeur Carla Holland zo’n veertien medewerkers van verschillende bibliotheken over de netwerkfunctie die Bibliotheek Oostland vervult en over hoe zij ervoor zorgt dat het zo druk is, dat een lid zelfs het lidmaatschap opzegde vanwege de drukte!

  Bekijk details van Nieuws: De Lonkende Leestafel on tour in Pijnacker

 • Terugblik: Read2Me 2017

  13 april 2017

  In een zinderende finale streden tien kandidaten op woensdag 12 april om de titel ‘voorleeskampioen van Zuid-Holland’, waaronder de voorleeskampioen van Bibliotheek Oostland: Tessa de Rooij van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek.

  Bekijk details van Terugblik: Read2Me 2017

 • Terugblik: Talenten Podium op de Markt in Nootdorp

  11 juli 2016

  Zaterdag 25 juni was het zover. Het eerste Talenten Podium Nootdorp werd door Wethouder Bernhard Minderhoud om 13.00 uur geopend. Hij speelde op de trommel mee met de enthousiaste Cnots-Boemband die begeleid werd door de majorettegroep van Ipse de Bruggen.

  Bekijk details van Terugblik: Talenten Podium op de Markt in Nootdorp