Vrijwilligers gezocht!

 • Medewerker theater Bekijk details

  Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerker(s) die de gasten en bezoekers in CulturA & Zo van harte welkom kan heten, een gastvrije plek kan bieden voor iedereen die wil ontmoeten, die mensen wil verbinden, die cultuur wil beleven of een ingang zoekt om talenten te kunnen ontwikkelen.

  Bekijk details van Medewerker theater

 • Gastheer / Gastvrouw Bekijk details

  Ben jij de gastheer/ gastvrouw die wij zoeken als aanvulling op onze vrijwilligersteams? Vind je het leuk om mensen te assisteren en eenvoudige vragen te beantwoorden. Om een keer koffie te schenken en om de (bibliotheek)ruimte netjes te houden? Wij zijn op zoek naar enthousiaste en klantgerichte mensen die zich een of twee keer per week willen inzetten in onze vestigingen.

  Bekijk details van Gastheer / Gastvrouw

 • Vrijwilliger IDO Bekijk details

  vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

  We zoeken vrijwilligers voor de Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) om minimaal eenmaal per week, het liefst op donderdagavond, het IDO spreekuur te bemensen.

  Bekijk details van Vrijwilliger IDO

 • Vacature 'Medewerker Informatie & Advies' (M/V) Bekijk details

  vestiging Berkel en Rodenrijs

  Voor onze vestiging in Berkel en Rodenrijs zijn we op zoek naar een Medewerker Informatie & Advies (m/v) . Deze medewerker is medeverantwoordelijk voor de werkzaamheden in de vestiging. Het betreft een functie van 15 uur per week. De uren zijn verspreid over drie middagen, één à twee avonden en de zaterdag om de week.

  Bekijk details van Vacature 'Medewerker Informatie & Advies' (M/V)

Gezocht: vrijwilligers coördinatoren VoorleesExpress

Hou je van regelen en organiseren? Volg je graag wat er speelt en heb je een luisterend oor? VoorleesExpress Oostland zoekt coördinatoren!

De VoorleesExpress helpt kinderen met een taalachterstand. De coördinator van de VoorleesExpress begeleidt gezinnen en voorlezers, van begin tot eind van het traject. In 20 huisbezoeken en/of digitale sessies oefenen voorlezers met de Nederlandse taal door ‘hun’ kinderen voor te lezen en samen taalspelletjes te doen. Ook helpen zij ouders de taalontwikkeling van hun kind(eren) te bevorderen. Als coördinator van de VoorleesExpress Oostland begeleid jij ze hierin.

Coach

 • Je bent de spil tussen het gezin, de voorlezer en de projectleiding.
 • Als coach werk je samen met de vrijwilligers en gezinnen aan dit doel: ouders stimuleren na 20 keer VoorleesExpress zelf hun kinderen om Nederlands te lezen en spreken.

Aanmelden

Denk je: dit ben ik ten voeten uit?
Meld je dan aan als coördinator van de VoorleesExpress.

Eerst meer weten? Taalhuis-coördinator Ilse van der Bilt beantwoordt je vragen graag: i.vanderbilt@bibliotheekoostland.nl of via 06-49269589

Handige klusvrijwilligers

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken rond vestiging Pijnacker.

Gezocht: vrijwilligers voorlezers VoorleesExpress

Lees je graag voor? Hou je van taalspelletjes? En help je graag kinderen om hun taalachterstand te verkleinen? VoorleesExpress Oostland zoekt voorlezers!

Als voorlezer van de VoorleesExpress help je kinderen met een taalachterstand. Vrijwilligers hebben 20 sessies met een gezin. Ze komen thuis of zien elkaar - als dat niet kan - via internet of op een openbare plek.

 • Je leest voor uit een grappig, spannend of avontuurlijk boek.
 • Daarnaast oefen je met de Nederlandse taal door samen taalspelletjes te doen.
 • Ook help je ouders de taalontwikkeling van hun kind(eren) te bevorderen.

Hoe? Een coördinator van de VoorleesExpress Oostland begeleidt je.

Aanmelden

Wil je meer weten? Mail dan naar i.vanderbilt@bibliotheekoostland.nl (Ilse van der Bilt) of bel 06-49269589

Aanmelden kan hier.
 

We zoeken digitale slimmerds

Bibliotheek Oostland zoekt twee enthousiaste vrijwilligers die hun digitale kennis graag willen overdragen aan anderen die weinig of geen ervaring hebben met digitale hulpmiddelen. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om deelnemers aan de cursus Klik & Tik de beginselen van computergebruik bij te brengen. Voor deze activiteit, altijd op de vrijdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur in de vestiging Pijnacker, staan twee vacatures open.

De cursus die bedoeld wordt heet ‘Klik & Tik’. Deze cursus biedt cursisten de mogelijkheid om computervaardigheden (verder) te ontwikkelen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Elke week werken de cursisten in hun eigen tempo aan hun vaardigheden. Heb je affiniteit met computers, ben je geduldig en heb je zin om anderen iets te leren, dan zijn we op zoek naar jou!

Meer informatie opvragen en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen via Kimberley Steenbergen of 06-45 68 45 90

Taalvrijwilligers gezocht

Met taal kunnen we contact maken met andere mensen en het opent deuren als je de taal goed spreekt. In onze gemeenschap zijn er mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het leren van onze Nederlandse taal. Daarom is het Taalhuis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn.

Wil je ons helpen? Dat kan op vele manieren. Het Taalhuis bestaat uit de onderdelen:

 • Taalpunt: Tijdens het inloopspreekuur beantwoord je vragen en geef je informatie en advies over taal.
 • Taalontmoetingen: Je ondersteunt deelnemers bij het bevorderen van lezen, schrijven, begrijpen en spreken van deNederlandse taal.
 • Taalmaatjes: Wekelijks ga je individueel aan de slag met een taalmaatje om in te spelen op de specifieke taalvraag die hij of zij heeft.
 • Taalcafé: Het Taalcafé een ontmoetingsplek waar deelnemers en vrijwilligers elkaar maandelijks treffen.
 • VoorleesExpress: Je gaat bij kinderen thuis voorlezen die in een taalarme omgeving wonen.
 • Taal voor thuis: ouderbetrokkenheid vergroten op school of peuteropvang met gebruikmaking van materiaal van speciaal ontwikkeld materiaalEen combinatie is mogelijk.

Wat verwachten we van de vrijwilliger: Natuurlijk een goede beheersing van de Nederlandse taal, waarbij we niet verwachten dat je een onderwijsachtergrond hebt. Het is wel belangrijk dat je betrokken bent bij de doelgroep. Als je taalvrijwilliger wordt dan krijg je van ons een basistraining die uit vierdagdelen bestaat. 

Bijzonderheden: Je ontmoet veel bijzondere mensen, gezelligheid en contact met andere vrijwilligers. De taalontmoetingen vinden plaats in alle vestigingen van deze organisatie, scholen, bedrijven of andere locaties of bij de deelnemers thuis in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Er is genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen door trainingen en workshops te volgen. En je krijgt een gratis abonnement.

Aanmelden Taalhuis Oostland

Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Esther de Wit, e.dewit@bibliotheekoostland.nl

Vrijwillige coördinator Taalhuis

Als vrijwillige coördinator ondersteun je de coördinator van het Taalhuis met haar werkzaamheden. Denk hierbij aan administratieve werkzaamheden, het voeren van evaluatiegesprekken, contact met vrijwilligers en deelnemers.

Werkzaamheden: Diverse ondersteunende werkzaamheden en het contact met deelnemers en vrijwilligers.