Gastheren en gastvrouwen

Ter aanvulling op de huidige teams gastvrouwen en gastheren zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Handige klusvrijwilligers

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken rond vestiging Pijnacker.

Activiteiten vrijwilligers

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten.

We zoeken digitale slimmerds

Bibliotheek Oostland zoekt twee enthousiaste vrijwilligers die hun digitale kennis graag willen overdragen aan anderen die weinig of geen ervaring hebben met digitale hulpmiddelen. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om deelnemers aan de cursus Klik & Tik de beginselen van computergebruik bij te brengen. Voor deze activiteit, altijd op de vrijdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur in de vestiging Pijnacker, staan twee vacatures open.

De cursus die bedoeld wordt heet ‘Klik & Tik’. Deze cursus biedt cursisten de mogelijkheid om computervaardigheden (verder) te ontwikkelen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Elke week werken de cursisten in hun eigen tempo aan hun vaardigheden. Heb je affiniteit met computers, ben je geduldig en heb je zin om anderen iets te leren, dan zijn we op zoek naar jou!

Meer informatie opvragen en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen via Kimberley Steenbergen of 06-45 68 45 90

Vrijwillige coördinator Taalhuis

Als vrijwillige coördinator ondersteun je de coördinator van het Taalhuis met haar werkzaamheden. Denk hierbij aan administratieve werkzaamheden, het voeren van evaluatiegesprekken, contact met vrijwilligers en deelnemers.

Werkzaamheden: Diverse ondersteunende werkzaamheden en het contact met deelnemers en vrijwilligers. 

Taalvrijwilligers gezocht

Met taal kunnen we contact maken met andere mensen en het opent deuren als je de taal goed spreekt. In onze gemeenschap zijn er mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het leren van onze Nederlandse taal. Daarom is het Taalhuis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn.

Wil je ons helpen? Dat kan op vele manieren. Het Taalhuis bestaat uit de onderdelen:

  • Taalpunt: Tijdens het inloopspreekuur beantwoord je vragen en geef je informatie en advies over taal.
  • Taalontmoetingen: Je ondersteunt deelnemers bij het bevorderen van lezen, schrijven, begrijpen en spreken van deNederlandse taal.
  • Taalmaatjes: Wekelijks ga je individueel aan de slag met een taalmaatje om in te spelen op de specifieke taalvraag die hij of zij heeft.
  • Taalcafé: Het Taalcafé een ontmoetingsplek waar deelnemers en vrijwilligers elkaar maandelijks treffen.
  • VoorleesExpress: Je gaat bij kinderen thuis voorlezen die in een taalarme omgeving wonen.
  • Taal voor thuis: ouderbetrokkenheid vergroten op school of peuteropvang met gebruikmaking van materiaal van speciaal ontwikkeld materiaalEen combinatie is mogelijk.

Wat verwachten we van de vrijwilliger: Natuurlijk een goede beheersing van de Nederlandse taal, waarbij we niet verwachten dat je een onderwijsachtergrond hebt. Het is wel belangrijk dat je betrokken bent bij de doelgroep. Als je taalvrijwilliger wordt dan krijg je van ons een basistraining die uit vierdagdelen bestaat. 

Bijzonderheden: Je ontmoet veel bijzondere mensen, gezelligheid en contact met andere vrijwilligers. De taalontmoetingen vinden plaats in alle vestigingen van deze organisatie, scholen, bedrijven of andere locaties of bij de deelnemers thuis in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Er is genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen door trainingen en workshops te volgen. En je krijgt een gratis abonnement.

Aanmelden Taalhuis Oostland

Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Esther de Wit, e.dewit@bibliotheekoostland.nl