Werken bij de Bibliotheek Oostland

Vacatures

Wat leuk dat je bij ons wilt komen werken!

Wij vormen in onze regio het centrum voor kennis en informatie, ontwikkeling en educatie, kunst en cultuur, lezen en literatuur, ontmoeting en debat. Professionele medewerkers bieden maatwerk in dienstverlening en bemiddelen zowel binnen als buiten de bibliotheek en het theater in digitale en schriftelijke informatie. Bij het organiseren van activiteiten zoeken we altijd de samenwerking met lokale, culturele, maatschappelijke en commerciële partners en overheden. Ons brede aanbod is gericht op uiteenlopende doelgroepen en interesses.

We zijn met regelmaat op zoek naar gekwalificeerde en talentvolle mensen. Daarnaast bieden wij alle (vrijwillige) medewerkers de mogelijkheid deel te nemen in de PiëzoMethodiek. Dit is een bewezen methode om de persoonlijke ontwikkeling van mensen en daarmee hun mogelijkheden om te participeren, te vergroten. Het geeft mensen de ruimte om zelf te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen benutten.

Kijk dus gauw verder of er voor jou mogelijkheden zijn binnen onze organisatie!
Wellicht tot ziens.

De Bibliotheek Oostland


 • Vacature: NT2 docent

  24-32 uur per week

  Wil jij het verschil maken? Dan is de functie van docent NT2 perfect voor jou! Jij gaat nieuwkomers in allerlei vormen de Nederlandse taal bijbrengen....

 • Vacature: Medewerker Service & Informatie III

  16 uur | Schaal 5

  Voor een van onze vestigingen zijn we op zoek naar een Medewerker Service & Informatie. Deze medewerker is medeverantwoordelijk voor de werkzaamheden in...

 • Vacature: Manager Frontoffice

  32 uur | Schaal 10

  We zoeken een energieke, ervaren en resultaatgerichte Manager Frontoffice voor 32 uur per week. Iemand die de beoogde resultaten in de frontoffice realiseert...

 • Vacature: Allround Vrijwilliger

  vestiging Nootdorp, CulturA & Zo

  Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerker(s) die de gasten en bezoekers in CulturA & Zo van harte welkom kan heten, een gastvrije plek kan bieden...Vacature: Schoolmaatjes ONS

Schoolmaatjes ONS helpt 10 gezinnen met een vluchtelingenachtergrond. Je maakt het gezin wegwijs op de school van hun kind en helpt hierdoor de ouders meer betrokken te raken bij de school. 

Meer informatie

Vacature: Voorleesvrijwilliger

Ben je 1 keer per week 1 uur beschikbaar om voor te lezen? Laat de bewoners van De Oudelandse Hof genieten van de mooiste verhalen en meld je aan als voorleesvrijwilliger. Dit voorleesproject is een samenwerking tussen Laurens Zorg en Bibliotheek Oostland.

Meer informatie

Medewerker gezocht!

Ben jij de medewerker die wij zoeken als aanvulling op onze vrijwilligersteams? Vind je het leuk om mensen te assisteren en eenvoudige vragen te beantwoorden. Om een keer koffie te schenken en om de (bibliotheek)ruimte netjes te houden? Wij zijn op zoek naar enthousiaste en klantgerichte mensen die zich een of twee keer per week willen inzetten in onze vestigingen.

De Werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Ondersteuning bieden in het presentabel houden van de bibliotheek
 • Het plaatsen van boeken en materialen op de displays in de bibliotheekruimte
 • Klanten doorverwijzen en/of meenemen naar de vaste collega’s bij inhoudelijke vragen
 • In overleg, ondersteuning bij georganiseerde activiteiten of bijeenkomsten
  Opruimen van de boeken en andere materialen

Heb jij twee rechterhanden en wil je praktische hulp bieden?

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken rond onze vestiging Pijnacker, Buurt & Zo.

Taalvrijwilligers gezocht

Coördinatoren VoorleesExpress

Hou je van regelen en organiseren? Volg je graag wat er speelt en heb je een luisterend oor? VoorleesExpress Oostland zoekt coördinatoren!

De VoorleesExpress helpt kinderen met een taalachterstand. De coördinator van de VoorleesExpress begeleidt gezinnen en voorlezers, van begin tot eind van het traject. In 20 huisbezoeken en/of digitale sessies oefenen voorlezers met de Nederlandse taal door ‘hun’ kinderen voor te lezen en samen taalspelletjes te doen. Ook helpen zij ouders de taalontwikkeling van hun kind(eren) te bevorderen. Als coördinator van de VoorleesExpress Oostland begeleid jij ze hierin.

Coach

 • Je bent de spil tussen het gezin, de voorlezer en de projectleiding.
 • Als coach werk je samen met de vrijwilligers en gezinnen aan dit doel: ouders stimuleren na 20 keer VoorleesExpress zelf hun kinderen om Nederlands te lezen en spreken.

Voorlezers VoorleesExpress

Lees je graag voor? Hou je van taalspelletjes? En help je graag kinderen om hun taalachterstand te verkleinen? VoorleesExpress Oostland zoekt voorlezers!

Als voorlezer van de VoorleesExpress help je kinderen met een taalachterstand. Vrijwilligers hebben 20 sessies met een gezin. Ze komen thuis of zien elkaar - als dat niet kan - via internet of op een openbare plek.

 • Je leest voor uit een grappig, spannend of avontuurlijk boek.
 • Daarnaast oefen je met de Nederlandse taal door samen taalspelletjes te doen.
 • Ook help je ouders de taalontwikkeling van hun kind(eren) te bevorderen.

Hoe? Een coördinator van de VoorleesExpress Oostland begeleidt je.

Taalvrijwilligers gezocht!

Met taal kunnen we contact maken met andere mensen en het opent deuren als je de taal goed spreekt. In onze gemeenschap zijn er mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het leren van onze Nederlandse taal. Daarom is het Taalhuis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn.

Wil je ons helpen? Dat kan op vele manieren. Het Taalhuis Oostland bestaat uit de onderdelen:

Wat verwachten we van de vrijwilliger: Natuurlijk een goede beheersing van de Nederlandse taal, waarbij we niet verwachten dat je een onderwijsachtergrond hebt. Het is wel belangrijk dat je betrokken bent bij de doelgroep. Als je taalvrijwilliger wordt dan krijg je van ons een basistraining die uit vierdagdelen bestaat.

Bijzonderheden: Je ontmoet veel bijzondere mensen, gezelligheid en contact met andere vrijwilligers. De taalontmoetingen vinden plaats in alle vestigingen van deze organisatie, scholen, bedrijven of andere locaties of bij de deelnemers thuis in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Er is genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen door trainingen en workshops te volgen. En je krijgt een gratis abonnement.

Aanmelden

Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met: