Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 76)

Weergaveopties:

• Donker in de klas

28 juni 2019

Drie scholen hebben de afgelopen maand kennis kunnen maken met het lesprogramma ‘Het Donker’ van Bibliotheek Oostland. Kinderen van De Vuurvogel in Bergschenhoek, De Wilgenhoek in Berkel en de Tweemaster in Pijnacker hebben in drie lessen gewerkt aan verschillende opdrachten. Ze hebben getekend, gefilosofeerd en uiteindelijk hun eigen lampje laten branden door een stroomkring te maken.

Bekijk details van Donker in de klas

• Meneer de Uil woont in Pijnacker

28 juni 2019

De beroemdste uil van Nederland, Meneer de Uil uit de populaire kinderserie De Fabeltjeskrant, mag definitief in Pijnacker blijven wonen. Logeerde hij eerst bij supermarkt Plus Sabine Zondag, nu woont hij vlakbij in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Alle kinderen zijn daar van maandag tot en met zaterdag van harte welkom om hem te komen knuffelen of voorlezen.

Bekijk details van Meneer de Uil woont in Pijnacker

• Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

17 juni 2019

Bibliotheek Oostland nodigde Daniëlle van Norden uit voor de speelochtend in Pijnacker. De speelochtenden zijn voor de allerkleinsten.

Bekijk details van Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

• Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

16 juni 2019

Op donderdagavond 16 mei vertelden Pauline Seebregts en Hans van Woerkom om en om verhalen. Pas tijdens de avond kwam Hans van Woerkom erachter dat 16 mei alweer de 10de editie van de vertelavond was. Tijd voor een feestje. En ja: de hele avond was een soort feest.

Bekijk details van Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

• Plannen CulturA & Zo ontvouwd

3 juni 2019

Plannen CulturA & Zo ontvouwd Tijdens een informatiebijeenkomst in theater CulturA heeft Bibliotheek Oostland, de nieuwe beheerder van het Nootdorps theater in de Dorpsstraat per augustus, de plannen ontvouwd hoe het gebouw ingericht en gebruikt kan worden. Er werden tekeningen gepresenteerd hoe de ruimtes eruit zouden kunnen gaan zien. Daarnaast kregen de aanwezigen alle ruimte om in de theaterzaal hun ideeën te spuien. Medewerkers van de samenwerkingspartners Bibliotheek Oostland, het Jeugd- en...

Bekijk details van Plannen CulturA & Zo ontvouwd

• Donatie Lions voor Speelotheek

3 juni 2019

Lionsclub Berkel en Rodenrijs heeft in april een grote donatie kunnen doen van speelgoed aan de Speelotheek van Bibliotheek Oostland. Vorige week vond de overhandiging plaats aan Marty Koek, manager kleine bibliotheken Bibliotheek Oostland door Chris Persoon, voorzitter van Lionsclub Berkel en Rodenrijs.

Bekijk details van Donatie Lions voor Speelotheek

• De Schilder en de Vogel

3 juni 2019

Leerkrachten van het basisonderwijs van diverse scholen in Pijnacker en Delfgauw zijn in april en mei druk bezig geweest met de kunstles ‘De schilder en de vogel’. Gebaseerd op het boek van Max Veldhuijs.

Bekijk details van De Schilder en de Vogel

• Samen koken, samen eten (maart)

5 maart 2019

Op maandag 4 maart is er in Buurt & Zo uitgebreid met elkaar gekookt. Dit keer stonden er Bosnische gerechten op het menu. Sarma en Ajvar hebben met elkaar de recepten klaargemaakt.

Bekijk details van Samen koken, samen eten (maart)

• Samen koken, samen eten (februari)

11 februari 2019

Maandag 4 februari zijn er tijdens het project ‘Samen koken, samen eten’ weer heerlijke recepten met elkaar klaar gemaakt en opgegeten.

Bekijk details van Samen koken, samen eten (februari)

• Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch

5 februari 2019

Schrijver, democraat en nu ook debuterend dichter op zijn 87e, de heer Jan Terlouw was het hoofdgerecht tijdens de Literaire Lunch in Theater ’t Web in Bleiswijk afgelopen zondag. Het prachtige kleine theater sloot daar samen met Bibliotheek Oostland de Week van de Poëzie meer dan gepast af. Samen met Jan Terlouw droegen ook dichters Jeroen den Harder, Cora van der Lee en de Lansingerlandse gemeentedichter Mark Boninsenga voor uit eigen werk. De middag werd muzikaal begeleid door Trio le Chat.

Bekijk details van Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch