Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 68)

Weergaveopties:

• Samen koken, samen eten

11 februari 2019

Maandag 4 februari zijn er tijdens het project ‘Samen koken, samen eten’ weer heerlijke recepten met elkaar klaar gemaakt en opgegeten.

Bekijk details van Samen koken, samen eten

• Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch

5 februari 2019

Schrijver, democraat en nu ook debuterend dichter op zijn 87e, de heer Jan Terlouw was het hoofdgerecht tijdens de Literaire Lunch in Theater ’t Web in Bleiswijk afgelopen zondag. Het prachtige kleine theater sloot daar samen met Bibliotheek Oostland de Week van de Poëzie meer dan gepast af. Samen met Jan Terlouw droegen ook dichters Jeroen den Harder, Cora van der Lee en de Lansingerlandse gemeentedichter Mark Boninsenga voor uit eigen werk. De middag werd muzikaal begeleid door Trio le Chat.

Bekijk details van Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch

• Boekstart in de Kinderopvang

29 januari 2019

Op 23 januari, de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen, opent Bibliotheek Oostland in besloten kring een nieuwe reeks van locaties ‘Boekstart in de Kinderopvang’ speciaal in Lansingerland.

Bekijk details van Boekstart in de Kinderopvang

• Handwerksoos Buurt & Zo

28 januari 2019

In de centrale lounge van Buurt & Zo is sinds januari iedere donderdagochtend de voormalige handwerksoos van het Rode Kruis actief. Mensen die ook mee willen komen handwerken zijn van harte welkom tussen 9.30 – 11.30 uur in het Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat 28.

Bekijk details van Handwerksoos Buurt & Zo

• Muhammad wint TaalHeldenprijs

28 januari 2019

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft donderdag 24 januari voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Dit jaar was de Berkelaar Muhammad Ali één van de gelukkige winnaars. Hij nam de Taalheldenprijs in de categorie Taalbegeleider in ontvangst.

Bekijk details van Muhammad wint TaalHeldenprijs

• Bibliotheek naar Theater CulturA

28 januari 2019

Bibliotheek Oostland gaat vanaf het theaterseizoen 2019/2020 het beheer en de exploitatie overnemen van Theater CulturA in de Dorpsstraat in Nootdorp. Het is de bedoeling cultuur te combineren met sociaal maatschappelijke activiteiten. Samen met de SWOP en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, netwerkpartners in het samenwerkingsverband SBJ | SamenSterk.

Bekijk details van Bibliotheek naar Theater CulturA

• Winnaars Kerstmarkt 't Web

20 december 2018

Woensdag 12 december stond ’t Web op de Kerstmarkt. Daar kon iedereen kennis maken met de activiteiten in ’t Web. Door aan te geven in welke organisatie men geïnteresseerd is en het raden van het aantal kerstballen in een tas, konden prijzen worden gewonnen.

Bekijk details van Winnaars Kerstmarkt 't Web

• Nieuws: Werk en Mantelzorg

20 december 2018

De drie netwerkpartners Bibliotheek Oostland, SWOP en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland hebben van de organisatie Werk en Mantelzorg de officiële erkenning gekregen dat zij mantelzorgvriendelijk werken. Deze ‘Erkenning’ is een prachtige opsteker, de positie van de werkende mantelzorger is binnen de organisaties sterk verbeterd.

Bekijk details van Nieuws: Werk en Mantelzorg

• Nieuws: Gemeentedichter

9 november 2018

Mark Boninsegna wordt gemeentedichter van Lansingerland

Bekijk details van Nieuws: Gemeentedichter

• Nieuws: Stof tot Taal

9 november 2018

Het Taalhuis van de Bibliotheek Oostland is gestart met ‘Stof tot Taal’. Op woensdagmiddag kun je in de vestiging Berkel terecht om gezamenlijk creatief bezig te zijn.

Bekijk details van Nieuws: Stof tot Taal