Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 87)

Weergaveopties:

• Young Beats: Maak je eigen raptrack!

25 september 2020

Lijkt het jou gaaf om onder leiding van rapartiest Siggi Florentina te werken aan je rap skills, om vervolgens een track te schrijven, op te nemen én te performen samen met een rapper Pjotr? Dan is dit iets voor jou.

Bekijk details van Young Beats: Maak je eigen raptrack!

• Bibliotheek Oostland bezorgt nog steeds aan huis

21 september 2020

Sinds afgelopen weekend zijn er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht. Reden voor bibliotheek Oostland om nogmaals te benadrukken dat voor leden, die om wat voor reden dan ook, verband houdend met corona, niet naar een bibliotheekvestiging kunnen komen, het mogelijk is om geleende boeken aan huis te laten bezorgen.

Bekijk details van Bibliotheek Oostland bezorgt nog steeds aan huis

• SBJ SamenSterk: Zakgeldproject Delfgauw

18 september 2020

Steeds meer jongeren krijgen al op jonge leeftijd te maken met schulden. Door het zakgeldproject krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om een zakcentje te verdienen. Tijdens de werkzaamheden leren de jongeren met nadruk omgaan met geld. Ook leren zij samenwerken, het voeren van een gesprek, het omgaan met een begeleider en het op tijd komen.

Bekijk details van SBJ SamenSterk: Zakgeldproject Delfgauw

• Cursus: Kunst in de Bieb!

7 september 2020

Doe mee aan de cursus ‘Kunst in de Bieb!’ waarbij deelnemers in een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) gaan kijken naar kunstwerken.

Bekijk details van Cursus: Kunst in de Bieb!

• Bibliotheek Oostland vanaf 31 augustus weer helemaal open

27 augustus 2020

Vanaf 31 augustus zijn de vestigingen Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp van Bibliotheek Oostland weer als vanouds open. Voor exacte openingstijden en aanwezigheid van adviesmedewerkers wordt verwezen naar de website. De bibliotheek heeft tijdens corona nog steeds geen verblijffunctie. Daar waar horeca is wordt gevraagd een contactformulier in te vullen.

Bekijk details van Bibliotheek Oostland vanaf 31 augustus weer helemaal open

• Wist je dat...?

11 augustus 2020

Bibliotheek Oostland gaat met de tijd mee en zorgt dat je tegenwoordig zowel contactloos kunt betalen als lenen.

Bekijk details van Wist je dat...?

• Katja uit Delfgauw won de Minecraft Challenge

21 juli 2020

Katja (12) uit Delfgauw mag zich de gelukkige winnares noemen van de eerste Minecraft Challenge. Rian Hoofs, hoofd vakteam Jeugd van Bibliotheek Oostland, mocht haar in de stromende regen haar prijs overhandigen. Een bordspel variant van het wereldberoemde computerspel Minecraft. Katja won deze prijs door de vernuftige bouw van haar Romeinse Castellum.

Bekijk details van Katja uit Delfgauw won de Minecraft Challenge

• Bibliotheek Oostland gaat weer open

8 mei 2020

Maandag 11 mei gaat Bibliotheek Oostland weer open, maar wel heel voorzichtig. Alleen de vestigingen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp zullen op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-16.30 uur geopend zijn. De boekenbezorgservice aan huis blijft voorlopig gehandhaafd. Ook het telefonisch spreekuur op elke werkdag op elke vestiging van 9.00-11.00 uur blijft actief, maar op maandag, woensdag en vrijdag kunt u natuurlijk tot 16.30 uur bellen.

Bekijk details van Bibliotheek Oostland gaat weer open

• Bibliotheek Oostland heeft 5000ste boek bezorgd

6 mei 2020

Bibliotheek Oostland is direct na de sluiting van de vestigingen begonnen met het bezorgen aan huis van de gereserveerde boeken. En dat is een doorslaand succes gebleken. Deze week werd het 5000ste boek aan huis bezorgd. Bij de familie van Huffelen. Vooral de zevenjarige dochter Mirte van het gezin kon haar geluk niet op toen vrijwilligster Petra Woolley weer twee flink gevulde tassen kwam afleveren.

Bekijk details van Bibliotheek Oostland heeft 5000ste boek bezorgd

• Nieuws rondom coronavirus

11 maart 2020

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus willen wij onze klanten en bezoekers laten weten dat Bibliotheek Oostland de richtlijnen volgt van het RIVM en de landelijke overheid. Dat betekent dat al onze vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, waaronder ook CulturA & Zo, gesloten zijn.

Bekijk details van Nieuws rondom coronavirus