Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 78)

Weergaveopties:

• Nieuws rondom coronavirus

11 maart 2020

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus willen wij onze klanten en bezoekers laten weten dat Bibliotheek Oostland de richtlijnen volgt van het RIVM en de landelijke overheid. Dat betekent dat al onze vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, waaronder ook CulturA & Zo, gesloten zijn.

Bekijk details van Nieuws rondom coronavirus

• Het verhaal van CulturA & Zo wordt steeds mooier

6 maart 2020

Woensdagavond 4 maart 2020 zat de theaterzaal van CulturA & Zo vol met genodigden die kwamen luisteren en kijken naar de eerste evaluatie van het in oktober heropende theater dat nu gerund wordt door Bibliotheek Oostland. De Engelse delegatie uit Chester (UK), van het Storyhouse gaf live en via skype tekst en uitleg over hun culturele community centre, de inspiratiebron van CulturA & Zo.

Bekijk details van Het verhaal van CulturA & Zo wordt steeds mooier

• Donker in de klas

28 juni 2019

Drie scholen hebben de afgelopen maand kennis kunnen maken met het lesprogramma ‘Het Donker’ van Bibliotheek Oostland. Kinderen van De Vuurvogel in Bergschenhoek, De Wilgenhoek in Berkel en de Tweemaster in Pijnacker hebben in drie lessen gewerkt aan verschillende opdrachten. Ze hebben getekend, gefilosofeerd en uiteindelijk hun eigen lampje laten branden door een stroomkring te maken.

Bekijk details van Donker in de klas

• Meneer de Uil woont in Pijnacker

28 juni 2019

De beroemdste uil van Nederland, Meneer de Uil uit de populaire kinderserie De Fabeltjeskrant, mag definitief in Pijnacker blijven wonen. Logeerde hij eerst bij supermarkt Plus Sabine Zondag, nu woont hij vlakbij in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Alle kinderen zijn daar van maandag tot en met zaterdag van harte welkom om hem te komen knuffelen of voorlezen.

Bekijk details van Meneer de Uil woont in Pijnacker

• Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

17 juni 2019

Bibliotheek Oostland nodigde Daniëlle van Norden uit voor de speelochtend in Pijnacker. De speelochtenden zijn voor de allerkleinsten.

Bekijk details van Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

• Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

16 juni 2019

Op donderdagavond 16 mei vertelden Pauline Seebregts en Hans van Woerkom om en om verhalen. Pas tijdens de avond kwam Hans van Woerkom erachter dat 16 mei alweer de 10de editie van de vertelavond was. Tijd voor een feestje. En ja: de hele avond was een soort feest.

Bekijk details van Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

• Plannen CulturA & Zo ontvouwd

3 juni 2019

Plannen CulturA & Zo ontvouwd Tijdens een informatiebijeenkomst in theater CulturA heeft Bibliotheek Oostland, de nieuwe beheerder van het Nootdorps theater in de Dorpsstraat per augustus, de plannen ontvouwd hoe het gebouw ingericht en gebruikt kan worden. Er werden tekeningen gepresenteerd hoe de ruimtes eruit zouden kunnen gaan zien. Daarnaast kregen de aanwezigen alle ruimte om in de theaterzaal hun ideeën te spuien. Medewerkers van de samenwerkingspartners Bibliotheek Oostland, het Jeugd- en...

Bekijk details van Plannen CulturA & Zo ontvouwd

• Donatie Lions voor Speelotheek

3 juni 2019

Lionsclub Berkel en Rodenrijs heeft in april een grote donatie kunnen doen van speelgoed aan de Speelotheek van Bibliotheek Oostland. Vorige week vond de overhandiging plaats aan Marty Koek, manager kleine bibliotheken Bibliotheek Oostland door Chris Persoon, voorzitter van Lionsclub Berkel en Rodenrijs.

Bekijk details van Donatie Lions voor Speelotheek

• De Schilder en de Vogel

3 juni 2019

Leerkrachten van het basisonderwijs van diverse scholen in Pijnacker en Delfgauw zijn in april en mei druk bezig geweest met de kunstles ‘De schilder en de vogel’. Gebaseerd op het boek van Max Veldhuijs.

Bekijk details van De Schilder en de Vogel

• Samen koken, samen eten (maart)

5 maart 2019

Op maandag 4 maart is er in Buurt & Zo uitgebreid met elkaar gekookt. Dit keer stonden er Bosnische gerechten op het menu. Sarma en Ajvar hebben met elkaar de recepten klaargemaakt.

Bekijk details van Samen koken, samen eten (maart)