Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 87)

Weergaveopties:

 • Help jij een nieuwkomer met ‘thuiskomen’? Bekijk details

  22 september 2023

  Jaarlijks arriveren in onze regio tientallen mensen uit het buitenland. Ze komen vanwege werk of studie, vanwege de liefde of omdat ze in Nederland een veilige plek hebben gevonden.

 • Voorleesfeest Kinderboekenweek Bekijk details

  21 september 2023

  Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is: Bij mij thuis. Wij geven een feestje op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Kinderen tussen 3-8 jaar en hun ouders zijn van harte welkom op dit Voorleesfeest

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor jongeren Bekijk details

  29 augustus 2023

  Op woensdag 16 augustus is er voor de eerste keer een IDO spreekuur gehouden speciaal voor jongeren in de vestiging Nootdorp, CulturA & Zo. Dit plan is ontstaan naar aanleiding van een ontmoeting tussen een begeleider van een Fasehuis in Nootdorp en onze IDO-coördinator Aleksandra Pavlović,

 • De Bibliotheek Oostland ontvangt gasten van Wereld Bibliotheek & Informatie Congres Bekijk details

  28 augustus 2023

  Van 21 tot en met 25 augustus vond in Rotterdam het 88ste World Library and Information Congress (WLIC) plaats. Als onderdeel hiervan konden bezoekers zich inschrijven voor een rondleiding in de vestiging Nootdorp, CulturA & Zo op 25 augustus. Een delegatie van 25 personen uit landen over de hele wereld reisde af naar deze bijzondere vestiging.

 • BoekStartochtenden in Lansingerland Bekijk details

  18 augustus 2023

  Met ingang van 6 september organiseert de Bibliotheek Oostland in samenwerking met Gemeente Lansingerland en Humanitas HomeStart de BoekStartochtenden in haar vestigingen in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk, 't Web. Dit zijn gezellige bijeenkomsten voor kinderen van 1 tot 4 jaar en hun ouders of verzorgers, waarbij het plezier van voorlezen de boventoon voert.

 • Het Geef & Neem-kastje bij Buurt & Zo Bekijk details

  13 juli 2023

  Op allerlei plekken in Nederland zijn tegenwoordig de zogenaamde Geef & Neem-kastjes te vinden. In deze kastjes kun je iets achterlaten dat voor een ander waardevol is. Op die manier help je een ander zonder dat het veel moeite kost!

 • Leestips van Rosa Bekijk details

  30 juni 2023

  Bij de Bibliotheek Oostland houden we vanzelfsprekend van boeken. Veel collega’s vinden het leuk om hun enthousiasme te delen en daarom vind je regelmatig de leukste boekentips hier op onze website. Deze maand komt de tip van Rosa van Kleef, Specialist Allround en Coördinator Schoolmaatjes Lansingerland

 • Geniet van de vakantie bij de bibliotheek Bekijk details

  30 juni 2023

  De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent vaak dat alles in een lagere versnelling gaat. Ook wel komkommertijd genoemd. Bij de Bibliotheek Oostland staan de medewerkers gewoon voor je klaar zoals je gewend bent!

 • Steunouder aanwezig bij de bibliotheek Bekijk details

  21 juni 2023

  Op donderdag 29 juni is coördinator van Steunouder, Mathilde Boonstoppel, in de vestiging Berkel en Rodenrijs aanwezig. Zij is beschikbaar voor vragen, een praatje en/of het verstrekken van meer informatie over Steunouder. Dit is een initiatief voor ouders en kinderen die soms even een helpende hand kunnen gebruiken.

 • We maken lezen in de vakantie leuk! Bekijk details

  21 juni 2023

  In de zomervakantie biedt de Bibliotheek Oostland met VakantieLezen een leuk digitaal leesspel aan, speciaal voor kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool.

Paginanavigatie