Nieuws in de breedte

Resultaat 1 - 10 (van 99)

Weergaveopties:

• Bibliotheek en theater weer open!

18 november 2020

Donderdag 19 november mogen bibliotheken en de theaters weer open en gelden de coronamaatregelen van 14 oktober. De medewerkers informatie en advies, de gastvrouwen en gastheren van Bibliotheek Oostland zien u graag komen!

Bekijk details van Bibliotheek en theater weer open!

• Een leescadeau cadeau!

17 november 2020

Met de decembermaand voor de deur is iedereen weer op zoek naar leuke cadeaus. Ook Bibliotheek Oostland heeft nagedacht hoe zij op de verlanglijst van leesgrage mensen kan komen te staan. Weet je iemand die graag leest. Die zijn of haar boekenkast al uit heeft? Iemand die ook duurzaam bezig wil zijn, geld uit wil sparen of denkt aan het milieu? Geef dan eens een bibliotheekabonnement cadeau. Er kan op voorhand een pasje gemaakt worden, maar een fleurige bon krijgen is natuurlijk veel leuker!

Bekijk details van Een leescadeau cadeau!

• Vestiging Bergschenhoek, Ontmoet! open vanaf 23 november!

16 november 2020

Onze vestiging in Bergschenhoek, Ontmoet! is in verband met werkzaamheden aan de vloer gesloten tot 23 november 2020.

Bekijk details van Vestiging Bergschenhoek, Ontmoet! open vanaf 23 november!

• Het Jeugdpunt zoekt nieuwe vrijwilligers

13 november 2020

Voor de jeugdpunten in Bergschenhoek en in Delfgauw zoeken we nieuwe medewerkers voor een paar uren in de week.

Bekijk details van Het Jeugdpunt zoekt nieuwe vrijwilligers

• Duidelijkheid Bibliotheek Oostland, Week van de Mantelzorg en theaters

6 november 2020

Zijn de vestigingen van Bibliotheek Oostland nu dicht of open? De vestigingen blijven tot waarschijnlijk 19 november dicht, maar er mogen besloten activiteiten voor de doelgroep kwetsbare mensen georganiseerd worden, natuurlijk in overleg. Er vinden taalbijeenkomsten plaats, zowel digitaal als in de vestigingen. De gereserveerde boeken worden aan huis bezorgd, 1 x per week, op vrijdag. De theaters ’t Web en CulturA & Zo zijn dicht. De Week van de Mantelzorg in Pijnacker-Nootdorp gaat in afgeslankte...

Bekijk details van Duidelijkheid Bibliotheek Oostland, Week van de Mantelzorg en theaters

• Taalhuis start nieuwe groep voor creatievelingen

2 november 2020

Hou je van tekenen, schilderen en creatief bezig zijn? Wil je ook Nederlands oefenen en nieuwe mensen leren kennen?

Bekijk details van Taalhuis start nieuwe groep voor creatievelingen

• Altijd al een schrijver willen interviewen?

23 oktober 2020

Wil jij in gesprek met een schrijver? Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! De deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek!

Bekijk details van Altijd al een schrijver willen interviewen?

• Tel mee! – Nieuwe cursus van het Taalhuis

19 oktober 2020

Zit jij ook tegen die berg administratie op? Weet je niet welke zorgverzekering je moet kiezen? En wat is goedkoper, een duur merk koffiebonen met het tweede pak voor 50%, of twee pakken van het huismerk?

Bekijk details van Tel mee! – Nieuwe cursus van het Taalhuis

• Erfgoed komt tot leven bij het Historisch Informatiepunt in Pijnacker

19 oktober 2020

Een plek waar de lokale geschiedenis tot leven komt voor alle inwoners van Pijnacker. Dat was tien jaar geleden de reden voor het oprichten van een Historisch Informatie Punt (HIP) bij Bibliotheek Oostland vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Dankzij de inzet van de bevlogen groep vrijwilligers is het informatiepunt al jaren een groot succes!

Bekijk details van Erfgoed komt tot leven bij het Historisch Informatiepunt in Pijnacker

• Bibliotheek Oostland en coronamaatregelen

14 oktober 2020

Er zijn weer nieuwe coronamaatregelen van kracht. Reden voor Bibliotheek Oostland om nogmaals te benadrukken dat voor leden, die om wat voor reden dan ook, verband houdend met corona, niet naar een bibliotheekvestiging kunnen komen, het mogelijk is om geleende boeken aan huis te laten bezorgen.

Bekijk details van Bibliotheek Oostland en coronamaatregelen