Volwassenen

Nieuw binnen

Digitale bronnen

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis

Neem een kijkje!

TOP 10

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek Oostland selecteert speciaal voor haar publiek de populairste titels. Deze titels worden continu vernieuwd.

Bestsellers lenen?

Oostlandkast

Geniet van het werk geproduceerd door schrijvers uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Delfgauw, De Rotte, Kruisweg, Nootdorp, Oude Leede en Pijnacker, verzameld in een kast.

Bekijk details

Taalhuis Oostland

De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om één op één te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Meer weten over het Taalhuis Oostland? Klik hier.

SeniorWeb Lansingerland

cursussen van SeniorWeb Lansingerland

SeniorWeb wil de digitale wereld begrijpelijk maken, zodat iedereen het gemak en plezier ervan kan ervaren. Het leercentrum Lansingerland geeft in samenwerking met de bibliotheek Oostland computer, tablet en smartphone cursussen aan senioren.

Klik hier voor meer informatie over SeniorWeb Lansingerland

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer informatie

Online trainingen SkillsTown

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk.  Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Meer informatie

Persoonlijke ontwikkeling: online cursussen

Met de cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Meer informatie

Leren omgaan met de computer

In de cursus 'Klik & Tik' leer je omgaan met een computer, tablet en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers.

Je leert:

 • Een e-mail sturen
 • Informatie zoeken op internet
 • Iets kopen op internet
 • Iets downloaden van internet
 • Sociale media gebruiken
 • Foto's uploaden

Bekijk de cursus 'Klik & Tik'

Leren omgaan met sites van de overheid

In de cursus 'Digisterker' leer je omgaan met de websites van de overheid en met DigiD. Voor iedereen met een beetje internet-ervaring.

Je leert:

 • Een DigiD aanvragen en gebruiken
 • De DigiD-app gebruiken
 • Berichten lezen in de Berichtenbox
 • Afspraken maken via internet
 • Formulieren invullen
 • Toeslagen aanvragen

Bekijk de cursus 'Digisterker'

Leesclubs

Historisch Informatie Punt

Boekendienst Aan Huis

Lezen zonder hindernissen

Lezen kan altijd! Dus ook als u blind, slechtziend of dyslectisch bent. 

Klik hier voor uw opties.

Passend Lezen

45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking

Meer weten?

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Bekijk details

MuziekWeb

Bibliotheek Oostland heeft toegang tot Europa’s grootste muziekcollectie met 6 miljoen tracks, 500 muziekstijlen en 300.000 artiesten. Een catalogus van 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s.

www.muziekweb.nl