Volwassenen

Taalhuis Oostland

De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om één op één te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

SeniorWeb Lansingerland

SeniorWeb wil de digitale wereld begrijpelijk maken, zodat iedereen het gemak en plezier ervan kan ervaren. Het leercentrum Lansingerland geeft in samenwerking met de bibliotheek Oostland computer, tablet en smartphone cursussen aan senioren.

  • Online trainingen SkillsTown Bekijk details

    Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus...

    Bekijk details van Online trainingen SkillsTown

  • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

    Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die...

    Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid

Lezen zonder hindernissen

Lezen kan altijd! Dus ook als u blind, slechtziend of dyslectisch bent. 

Klik & Tik

Klik & Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. Gebruikers leren met Klik & Tik zelfstandig of onder begeleiding om te gaan met de computer en met internet.

Passend Lezen

45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking

Leeskringen

Historisch Informatie Punt

Boekendienst Aan Huis