Volwassenen

Nieuw binnen

Digitale bronnen

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis

Neem een kijkje!

TOP 10

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek Oostland selecteert speciaal voor haar publiek de populairste titels. Deze titels worden continu vernieuwd.

Bestsellers lenen?

Oostlandkast

Geniet van het werk geproduceerd door schrijvers uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Delfgauw, De Rotte, Kruisweg, Nootdorp, Oude Leede en Pijnacker, verzameld in een kast.

Bekijk details

Taalhuis Oostland

De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om één op één te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Meer weten over het Taalhuis Oostland? Klik hier.

SeniorWeb Lansingerland

cursussen van SeniorWeb Lansingerland

SeniorWeb wil de digitale wereld begrijpelijk maken, zodat iedereen het gemak en plezier ervan kan ervaren. Het leercentrum Lansingerland geeft in samenwerking met de bibliotheek Oostland computer, tablet en smartphone cursussen aan senioren.

Klik hier voor meer informatie over SeniorWeb Lansingerland

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer informatie

Online trainingen SkillsTown

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk.  Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Meer informatie

Persoonlijke ontwikkeling: online cursussen

Met de cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Meer informatie

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Bekijk details

Tijdschriften

Lees tijdschriften bij ons in de vestiging, leen ze om thuis te lezen of lees ze digitaal op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. 
De app is gratis voor bibliotheekleden.

Bekijk details

Lezen zonder hindernissen

Lezen kan altijd! Dus ook als u blind, slechtziend of dyslectisch bent. 

Klik hier voor uw opties.

Klik & Tik

Klik & Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. Gebruikers leren met Klik & Tik zelfstandig of onder begeleiding om te gaan met de computer en met internet.

Meer informatie

Passend Lezen

45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking

Meer weten?

Muziek / Film

Vind je favoriete muziek, films en series op Muziekweb en Filmbieb! De Muziek en films die je op Muziekweb en Filmbieb ziet, kun je lenen via de lokale bibliotheek.

Bekijk details

Gratis oefenen voor theorie-examen

Gratis kunstmatige intelligentie cursus

Leesclubs

Historisch Informatie Punt

Boekendienst Aan Huis