Nieuws in de breedte

Resultaat 11 - 20 (van 81)

Weergaveopties:

 • Donatie Lions voor Speelotheek

  3 juni 2019

  Lionsclub Berkel en Rodenrijs heeft in april een grote donatie kunnen doen van speelgoed aan de Speelotheek van Bibliotheek Oostland. Vorige week vond de overhandiging plaats aan Marty Koek, manager kleine bibliotheken Bibliotheek Oostland door Chris Persoon, voorzitter van Lionsclub Berkel en Rodenrijs.

  Bekijk details van Donatie Lions voor Speelotheek

 • De Schilder en de Vogel

  3 juni 2019

  Leerkrachten van het basisonderwijs van diverse scholen in Pijnacker en Delfgauw zijn in april en mei druk bezig geweest met de kunstles ‘De schilder en de vogel’. Gebaseerd op het boek van Max Veldhuijs.

  Bekijk details van De Schilder en de Vogel

 • Samen koken, samen eten (maart)

  5 maart 2019

  Op maandag 4 maart is er in Buurt & Zo uitgebreid met elkaar gekookt. Dit keer stonden er Bosnische gerechten op het menu. Sarma en Ajvar hebben met elkaar de recepten klaargemaakt.

  Bekijk details van Samen koken, samen eten (maart)

 • Samen koken, samen eten (februari)

  11 februari 2019

  Maandag 4 februari zijn er tijdens het project ‘Samen koken, samen eten’ weer heerlijke recepten met elkaar klaar gemaakt en opgegeten.

  Bekijk details van Samen koken, samen eten (februari)

 • Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch

  5 februari 2019

  Schrijver, democraat en nu ook debuterend dichter op zijn 87e, de heer Jan Terlouw was het hoofdgerecht tijdens de Literaire Lunch in Theater ’t Web in Bleiswijk afgelopen zondag. Het prachtige kleine theater sloot daar samen met Bibliotheek Oostland de Week van de Poëzie meer dan gepast af. Samen met Jan Terlouw droegen ook dichters Jeroen den Harder, Cora van der Lee en de Lansingerlandse gemeentedichter Mark Boninsenga voor uit eigen werk. De middag werd muzikaal begeleid door Trio le Chat.

  Bekijk details van Jan Terlouw hoofdgerecht Literaire Lunch

 • Boekstart in de Kinderopvang

  29 januari 2019

  Op 23 januari, de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen, opent Bibliotheek Oostland in besloten kring een nieuwe reeks van locaties ‘Boekstart in de Kinderopvang’ speciaal in Lansingerland.

  Bekijk details van Boekstart in de Kinderopvang

 • Handwerksoos Buurt & Zo

  28 januari 2019

  In de centrale lounge van Buurt & Zo is sinds januari iedere donderdagochtend de voormalige handwerksoos van het Rode Kruis actief. Mensen die ook mee willen komen handwerken zijn van harte welkom tussen 9.30 – 11.30 uur in het Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat 28.

  Bekijk details van Handwerksoos Buurt & Zo

 • Muhammad wint TaalHeldenprijs

  28 januari 2019

  H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft donderdag 24 januari voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Dit jaar was de Berkelaar Muhammad Ali één van de gelukkige winnaars. Hij nam de Taalheldenprijs in de categorie Taalbegeleider in ontvangst.

  Bekijk details van Muhammad wint TaalHeldenprijs

 • Bibliotheek naar Theater CulturA

  28 januari 2019

  Bibliotheek Oostland gaat vanaf het theaterseizoen 2019/2020 het beheer en de exploitatie overnemen van Theater CulturA in de Dorpsstraat in Nootdorp. Het is de bedoeling cultuur te combineren met sociaal maatschappelijke activiteiten. Samen met de SWOP en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, netwerkpartners in het samenwerkingsverband SBJ | SamenSterk.

  Bekijk details van Bibliotheek naar Theater CulturA

 • Winnaars Kerstmarkt 't Web

  20 december 2018

  Woensdag 12 december stond ’t Web op de Kerstmarkt. Daar kon iedereen kennis maken met de activiteiten in ’t Web. Door aan te geven in welke organisatie men geïnteresseerd is en het raden van het aantal kerstballen in een tas, konden prijzen worden gewonnen.

  Bekijk details van Winnaars Kerstmarkt 't Web