Ik wil mensen ontmoeten en Nederlands praten

’Ik ben heel dankbaar. Ik krijg weinig correcties van andere mensen. Maar door jullie weet ik waar ik op moet letten.

— Li-hsin, cursist logopedie

Thee & Taal

Elke eerste vrijdag van de maand van 8:45 – 10:30 uur is er Thee & Taal in de Buren van Delfgauw, op de Florijnstraat 1 in Delfgauw.

Tijdens Thee & Taal komen vrouwen bij elkaar om te praten over verschillende thema’s zoals eten, onderwijs en nog meer.
Iedereen is welkom om Nederlands te praten.

Wandelen en Gezondheid

Wil jij de Nederlandse taal oefenen, bewegen en gezonder leven? Geef je dan op voor Wandelen en Gezondheid.

We beginnen op 19 april met de training Sporten en Ontspannen. Tijdens deze training leer je stress herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. Daarna komen we twee keer per maand bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er alleen Nederlands gesproken en helpen wij jou om gezonder te gaan leven.
De ene week maken we een wandeling, de andere week gaan we naar een sportvereniging of hebben we het over gezonde voeding.

Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen, tevens je Nederlands oefenen? Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met taal bezig is. Nederlanders en anderstaligen praten in groepjes over het thema van de dag, doen taalspelletjes en delen ervaringen.

Samen Koken, Samen Eten

Elke maand komen vrijwilligers en deelnemers van het Taalhuis bij elkaar in onze vestiging in Pijnacker om lekkere gerechten met elkaar te maken en natuurlijk op te eten. Dit project staat in het teken van ontmoeting en taal.