Ik wil mensen ontmoeten en Nederlands praten

’Ik ben heel dankbaar. Ik krijg weinig correcties van andere mensen. Maar door jullie weet ik waar ik op moet letten.

— Li-hsin, cursist logopedie

Thee & Taal

Elke eerste vrijdag van de maand van 8:45 – 10:30 uur is er Thee & Taal in de Buren van Delfgauw, op de Florijnstraat 1 in Delfgauw.

Tijdens Thee & Taal komen vrouwen bij elkaar om te praten over verschillende thema’s zoals eten, onderwijs en nog meer.
Iedereen is welkom om Nederlands te praten.

Wandelen en Gezondheid

Wil jij de Nederlandse taal oefenen, bewegen en gezonder leven? Geef je dan op voor Wandelen en Gezondheid.

We beginnen op 19 april met de training Sporten en Ontspannen. Tijdens deze training leer je stress herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. Daarna komen we twee keer per maand bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er alleen Nederlands gesproken en helpen wij jou om gezonder te gaan leven.
De ene week maken we een wandeling, de andere week gaan we naar een sportvereniging of hebben we het over gezonde voeding.

Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen, tevens je Nederlands oefenen? Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met taal bezig is. Nederlanders en anderstaligen praten in groepjes over het thema van de dag, doen taalspelletjes en delen ervaringen.

Samen Koken, Samen Eten

Elke maand komen vrijwilligers en deelnemers van het Taalhuis bij elkaar in onze vestiging in Pijnacker om lekkere gerechten met elkaar te maken en natuurlijk op te eten. Dit project staat in het teken van ontmoeting en taal.

Schoolmaatjes ONS

Schoolmaatjes ONS is actief in de gemeente Lansingerland.

Wat doet de Schoolmaatjes ONS?
Schoolmaatjes ONS (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School) is een initiatief waarbij vrijwilligers als bruggenbouwer nieuwkomers twaalf maanden ondersteunen om de communicatie en samenwerking met school te verbeteren. Deze werkwijze blijkt een positief effect te hebben op het onderling begrip tussen school en ouders, de gelijkwaardigheid tussen ouders en school en de ontwikkeling van de kinderen, zowel op cognitief vlak als sociaal-emotioneel. Schoolmaatjesprojecten bevorderen het werkplezier van de onderwijsprofessionals en de integratie van ouders in de Nederlandse samenleving.

Taalhuis Oostland Agenda

• do 06 okt Taalpunt Spreekuur

Het Taalpunt is het fysieke punt in de bibliotheek waar inwoners terecht kunnen voor informatie en advies over taal.

Van 09:00 tot 11:00

vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

• do 06 okt Taalcafé online

Nieuwe mensen leren kennen? En ook je Nederlands oefenen? Bij het Taalcafé ontmoet je andere mensen om met taal bezig te zijn.

Van 14:00 tot 15:00

via Zoom

• do 06 okt Vertelavond met Joris van Lehr en Hans van Woerkom

De bekende Berkelse verhalenverteller Hans van Woerkom organiseert avonden vol verhalen. Hij nodigt steeds andere verhallenvertellers die uw verbeldingskracht zullen uitdagen. Zelf vertelt Hans elke avond...

Van 20:00 tot 22:00

• vr 07 okt Taalpunt Spreekuur

Van 10:00 tot 12:00

vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

• ma 10 okt Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen, tevens je Nederlands oefenen? Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met taal bezig is.

Van 19:00 tot 20:30

• di 11 okt Taalpunt Spreekuur