Ik wil mensen ontmoeten en Nederlands praten

Wandelen en Gezondheid

Wil jij de Nederlandse taal oefenen, bewegen en gezonder leven? Geef je dan op voor Wandelen en Gezondheid.

We beginnen met de training Sporten en Ontspannen. Tijdens deze training leer je stress herkennen en hoe je ermee om kunt gaan. Daarna komen we twee keer per maand bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er alleen Nederlands gesproken en helpen wij jou om gezonder te gaan leven.
De ene week maken we een wandeling, de andere week gaan we naar een sportvereniging of hebben we het over gezonde voeding.

Logopedie

Oefen de moeilijke klanken van de Nederlandse taal samen met stagiaires van de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze sessies werk je aan je verstaanbaarheid. In september en maart kun je je opgeven. Logopedie duurt 15 weken. Je hebt één sessie per week van een half uur. In overleg met de taalhuiscoördinator kun je na vijftien keer nog een keer meedoen.

Waar: vestiging Pijnacker, Buurt & Zo en vestiging Berkel en Rodenrijs
Dag: dinsdagochtend
Tijd: 30 minuten
Kosten: gratis

Je wordt begeleid door twee studenten van de Hogeschool Rotterdam. Zij zitten in het tweede studiejaar van de opleiding Logopedie. De stagiaires doorlopen alle stappen van een echte logopediebehandeling: een intakegesprek, onderzoek, behandeling en evaluatie.

Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen, tevens je Nederlands oefenen? Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met taal bezig is. Nederlanders en anderstaligen praten in groepjes over het thema van de dag, doen taalspelletjes en delen ervaringen.

Zie hier waar en wanneer

Samen Koken, Samen Eten

Elke maand komen vrijwilligers en deelnemers van het Taalhuis bij elkaar in onze vestiging in Pijnacker om lekkere gerechten met elkaar te maken en natuurlijk op te eten. Dit project staat in het teken van ontmoeting en taal.

Meer weten?

Schoolmaatjes ONS

Schoolmaatjes ONS is actief in de gemeente Lansingerland.

Wat doet de Schoolmaatjes ONS?
Schoolmaatjes ONS (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School) is een initiatief waarbij vrijwilligers als bruggenbouwer nieuwkomers twaalf maanden ondersteunen om de communicatie en samenwerking met school te verbeteren. Deze werkwijze blijkt een positief effect te hebben op het onderling begrip tussen school en ouders, de gelijkwaardigheid tussen ouders en school en de ontwikkeling van de kinderen, zowel op cognitief vlak als sociaal-emotioneel. Schoolmaatjesprojecten bevorderen het werkplezier van de onderwijsprofessionals en de integratie van ouders in de Nederlandse samenleving.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek neem contact op met:

Taalhuis Oostland Agenda

• ma 06 feb Taalpunt Spreekuur

Het Taalpunt is het fysieke punt in de bibliotheek waar inwoners terecht kunnen voor informatie en advies over taal.

Van 10:00 tot 12:00

vestiging Berkel en Rodenrijs

• ma 06 feb Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen, tevens je Nederlands oefenen? Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die met taal bezig is.

Van 19:00 tot 20:30

vestiging Berkel en Rodenrijs

• wo 08 feb Taalpunt Spreekuur

Van 14:00 tot 16:00

vestiging Nootdorp, CulturA & Zo

• do 09 feb Taalcafé online

Nieuwe mensen leren kennen? En ook je Nederlands oefenen? Bij het Taalcafé ontmoet je andere mensen om met taal bezig te zijn.

Van 14:00 tot 15:00

via Zoom

• vr 10 feb Taalpunt Spreekuur

Van 09:00 tot 11:00

vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

• vr 10 feb Taalcafé Oostland

Nieuwe mensen leren kennen? En ook je Nederlands oefenen? Bij het Taalcafé ontmoet je andere mensen en ben je met taal bezig.

Van 09:30 tot 11:00

vestiging Pijnacker, Buurt & Zo