Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk, maar samen lezen is misschien nog wel leuker! Je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Dit kan gemakkelijk door een eigen leesclub te starten, of je aan te sluiten bij een bestaande groep. De bibliotheek ondersteunt leesclubs door van één boek meerdere exemplaren met een informatiemap over het boek en de auteur te leveren via de leesclubservice.
Op deze pagina lees je meer over leesclubs, het bestellen van titels en ontdek je tips voor jouw leesclub!

Samen lezen is leuker

De bibliotheek ondersteunt leesclubs door van één boek meerdere exemplaren te leveren via de leesclubservice. Op deze manier kun je met meerdere mensen tegelijk hetzelfde boek lezen en kun je dit gezamenlijk bespreken. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op de website voor leesclubs. Via deze website kun je gemakkelijk titels selecteren, reserveren en laten bezorgen bij jouw bibliotheek.

www.mijnleesclub.nl

Wil je een leesclub starten of wil je lid worden van een leesclub? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van de Bibliotheek Oostland.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de leesclubservice moet je per leesclub één leesgroepabonnement afsluiten bij je lokale bibliotheekvestiging. Voor een bedrag van € 127,00 per jaar kun je 7 keer een leeskoffer bestellen. De koffer bevat 7 exemplaren van hetzelfde boek, plus achtergrondinformatie over het boek en de schrijver. De standaard leentermijn is 6 weken.

De eerste keer dat jouw leesclub de website mijnleesclub.nl bezoekt, maak je een profiel aan. Eén profiel per leesclub is voldoende. Bestaande leesclubs kunnen inloggen op de website en vervolgens titels bekijken en reserveren. Na een bevestiging via e-mail kun je de boeken ophalen bij jouw lokale vestiging op de aangegeven datum en lekker beginnen met lezen!

 

Abonnementen en tarieven

Account en bestellen

1. Ga naar mijnleesclub.nl en vul het inschrijfformulier voor nieuwe leesclubs in.

2. De bibliotheek checkt het formulier en bevestigt dat je een bekende leesclub bent.

3. Je account wordt geactiveerd en jij ontvangt een bevestiging met login per mail.

4. Nu kun je boeken selecteren en reserveren. Je kunt ook zien welke titels er beschikbaar zijn in jouw regio en je kunt filteren op titel, auteur of thema. Per boek kun je zien wanneer deze beschikbaar is (met de standaard leentermijn van 6 weken).

5. Je krijgt een melding als de gereserveerde titel(s) klaarliggen bij jouw bibliotheek. Je hebt dan zes weken de tijd om het boek te lezen en te bespreken met jouw leesclub.

6. Lever de boeken weer op tijd in bij jouw bibliotheek. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd.

Tips voor Leesclubs

Voor inspiratie en relevante informatie over boeken, schrijvers en thema's in de literatuur, bekijk je de onderstaande links.

Ook vind je hier handige tips voor het opstarten van een leesclub.

Digitaal lezen voor Leesclubs

Praat jij graag met anderen over boeken? Ben je benieuwd naar de mening van andere literatuurliefhebbers? Zoek je mensen met dezelfde of juist een heel andere literaire smaak? Word lid van een leesclub of richt er zelf eentje op. En ga samen eBooks lezen. De Online Bibliotheek helpt je op weg met twee mooie lijsten met leessuggesties.

Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 15.000 eBooks. Als je lid bent van Bibliotheek Oostland, dan hoef je alleen even een account aan te maken om eBooks te lenen. We maken over elk eBook geregeld nieuwe afspraken met uitgevers. Ons aanbod is hierdoor altijd in beweging. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen.

Zie hier de eBooks tips van Lezen Voor Leesclubs

Wil je een leesclub starten of wil je lid worden van een leesclub? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van de Bibliotheek Oostland.