Klik & Tik

Klik & Tik

Over de Cursus

Heeft u nog weinig ervaring met de computer of het internet en wilt u digitaal vaardiger worden? Bij de Bibliotheek Oostland kunt u terecht voor de gratis cursus Klik & Tik.

Klik & Tik is een cursus waarmee u uw eigen leerlijn volgt. Tijdens de eerste les stelt u deze met uw begeleider samen. Elke week staan de begeleiders 2 uur lang voor u klaar om u te ondersteunen bij uw leerlijn. Als u uw leerlijn heeft afgerond stroomt u uit en is er weer plek voor een nieuwe deelnemer.

Deze gratis cursus bestaat uit drie onderdelen:

Klik & Tik De basis

U leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Als u de cursus 'Klik & Tik De basis' heeft afgerond, kunt u doorstromen naar de cursus 'Klik & Tik Het internet op' en vervolgens naar 'Klik & Tik Samen op ’t web'.

Klik & Tik Het internet op

U leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet.Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

Klik & Tik Samen op ’t web

U oefent met Klik & Tik Samen op ’t web het (veilig) gebruiken van social media. U leert hoe o.a. Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maakt u kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.