Klik & Tik

Klik & Tik

Over de Cursus

Heb je nog weinig ervaring met de computer of het internet en wil je digitaal vaardiger worden? Bij de Bibliotheek Oostland kun je terecht voor de gratis cursus Klik & Tik.

Klik & Tik is een cursus op maat, waarbij je je eigen leerplan volgt. Tijdens de eerste les stel je het plan op samen met je begeleider. Elke week staan de begeleiders 2 uur lang voor je klaar om je te ondersteunen bij jouw leerlijn. Als je jouw leerlijn hebt afgerond, stroom je uit en is er weer plek voor een nieuwe deelnemer.

Deze gratis cursus bestaat uit drie onderdelen:

Klik & Tik De basis

Je leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Als je de cursus 'Klik & Tik De basis' hebt afgerond, kun je doorstromen naar de cursus 'Klik & Tik Het internet op' en vervolgens naar 'Klik & Tik Samen op ’t web'.

Klik & Tik Het internet op

Je leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet. Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

Klik & Tik Samen op ’t web

Je oefent met 'Klik & Tik Samen op ’t web' het (veilig) gebruiken van social media. Je leert hoe o.a. Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maak je kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media. 

vestiging dag tijd
Berkel en Rodenrijs dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Nootdorp, CulturA & Zo donderdag 10.00 - 12.00 uur
Bergschenhoek, Ontmoet! vrijdag 13.30 - 15.30 uur
Pijnacker, Buurt & Zo vrijdag 13.30 - 15.30 uur

Contactpersoon Klik & Tik