SeniorWeb Computer, Tablet en Smartphone cursussen Najaar 2023

Klik hier om het programmaboekje te downloaden

SeniorWeb activiteiten najaar 2023

SeniorWeb Lansingerland organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Oostland ook dit najaar diverse activiteiten om ouderen digitaal vaardig te maken en te houden. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en bieden een ideale manier om meer te leren over de digitale wereld. De cursussen zijn kleinschalig, betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. Het maakt niet uit met welk apparaat u werkt, PC, laptop, tablet of smartphone, er is altijd wel iets nieuws om bij te leren. Daarnaast biedt SeniorWeb Lansingerland ook individuele lessen aan, verzorgt maandelijks informatieavonden en houdt wekelijks inloopspreekuren.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor cursussen van SeniorWeb via het aanmeldingsformulier of door te mailen.

Online aanmeldingsformulier

Meld u aan via de mail: seniorweblansingerland@gmail.com

Themamaand ‘Fraude herkennen en voorkomen’

Oktober is de themamaand ‘Fraude herkennen en voorkomen’ en SeniorWeb organiseert in dit kader in samenwerking met de Bibliotheek Oostland een aantal interessante activiteiten.

In Nederland zijn meer dan tien miljoen mailadressen en drie miljoen websites actief. Een mooi cijfer. Helaas zijn de websites en mailadressen die bij deze domeinnamen horen steeds vaker doelwit van cybercriminelen. Met mails of namaaksites wordt geprobeerd mensen op te lichten. Voor de slachtoffers zijn de gevolgen groot. Niet alleen de materiële schade, maar ook het gevoel erin getrapt te zijn, laat sporen na. Vrijwilligers van SeniorWeb krijgen ook steeds vaker vragen van ouderen over online fraude. Daarom organiseren zij onderstaande activiteiten om mensen op een leuke manier te informeren en verder te helpen.


Informatieavonden

Cursussen

 • Windows cursussen voor PC of laptop

  • Windows computerles voor beginners
  • Kennismaken met Windows 11
  • Orde op uw PC
  • Cursus Foto’s bewerken en Fotoboek maken op uw PC
  • Microsoft Office Word, Excel & PowerPoint

  Meer informatie over het Windows cursusaanbod

 • Apple Mac, iPhone en iPad cursussen

  • Mac voor beginners
  • Starten met de iPad
  • iPhone basis cursus
  • Foto’s maken, opslaan en bewerken op uw iPad of iPhone
  • Werken in de Cloud met iCloud

  Meer informatie over het IOS / macOS cursusaanbod

 • Android cursussen (waaronder Samsung)

  • Android Smartphone Beginners
  • Android Smartphone Gevorderd
  • WhatsAppen met uw Android Smartphone
  • Android Tablet Basiscursus
  • Foto’s maken, opslaan en bewerken op uw Android smartphone of tablet

  Meer informatie over het Android cursusaanbod

Werken in de Cloud met OneDrive op uw PC

Werken in de Cloud met Google

Cursus Genealogie - Ontdek uw familiegeschiedenis

Computerhulp

Computercafé Berkel en Rodenrijs

In de maanden septembert tot en met december kunt u elke donderdag van de maand van 13.30 en 15.30 uur terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs met al uw vragen over computers, tablets en smartphones.

Vrijwilligers van SeniorWeb zitten dan klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Loop gewoon even binnen, de toegang is gratis. U kunt ook vooraf een afspraak maken.

Mail dan naar seniorweblansingerland@gmail.com om een afspraak te maken. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om welk apparaat (Windows of Mac PC/Laptop, Android smartphone of tablet, iPad of iPhone).

Mail voor een afspraak seniorweblansingerland@gmail.com

Les aan Huis

Wij verwelkomen u graag op een van onze computercursussen. Maar wij begrijpen ook dat ons schema niet altijd bij u past. Daarom starten wij op beperkte schaal onze nieuwe service: Les aan Huis.
Deze nieuwe service is bedoeld om u 1 op 1 les te geven. Het is dus niet bedoeld voor het oplossen van problemen met uw computer. Interesse? Stuur een email naar seniorweblansingerland@gmail.com en geef aan welke cursus u wilt volgen. Na aanmelding neemt de betreffende docent contact met u op om een afspraak te maken.

Prijs: € 7,50 per uur
Data en tijd: In overleg met de docent
Tijdsduur: 2 uur per keer; max.3 afspraken
Locatie: In een van de drie vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland

Mail voor een afspraak seniorweblansingerland@gmail.com

Inloopspreekuur Bleiswijk

U kunt in de maanden september tot en met december ook elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in De Leeuwerik. Iedereen is welkom tijdens dit inloopspreekuur in de Leeuwerikstraat 2.

Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer u met vragen of een probleem zit. Buiten het spreekuur kunt u ook mailen: senwebbleiswijk@gmail.com.

Mail senwebbleiswijk@gmail.com

Blijf in contact met Beeldbellen via Jitsi Meet

Iedereen die wil leren beeldbellen met Jitsi Meet kan zich via een email naar seniorweblansingerland@gmail.com aanmelden. Jitsi Meet is een veilig en relatief eenvoudig alternatief voor al die andere meer bekende beeldbelprogramma’s zoals Zoom, Google Meet en Skype.

Er is geen abonnement of registratie nodig. Jitsi Meet biedt de mogelijkheid om met meerdere personen binnen bijvoorbeeld de familie- of de vriendenkring tegelijkertijd contact te hebben. Dat kan met behulp van de computer maar ook met elk type tablet of smartphone.

Meld u aan via de mail seniorweblansingerland@gmail.com

PCHulp per Telefoon, via Internet of aan Huis

PCHulp is de computerhulpdienst voor leden van SeniorWeb. Vrijwilligers helpen u op weg bij uw digitale problemen. Of het nu om uw Windows-pc, tablet, Mac of smartphone gaat.

U wordt geholpen door leeftijdgenoten in begrijpelijke taal. Let op: PCHulp is alleen beschikbaar voor leden van SeniorWeb. Nog geen lid? Kijk dan voor meer informatie op www.seniorweb.nl

www.seniorweb.nl

Klik & Tik

Bent u nog niet zo vaardig op digitaal gebied en zijn de cursussen van SeniorWeb net iets te hoog gegrepen? Dan is er voor u de basiscursus Klik & Tik in de bibliotheek.

Klik hier voor meer informatie

Programmaboekje downloaden

Hier kunt u het nieuwe programmaboekje voor het najaar van 2023 downloaden

Klik hier om het PDF bestand te downloaden

 1. Inschrijven kan via het aanmeldformulier

 2. Inschrijven kan via email

 3. Inschrijven kan op de inschrijfdag

  Aanmelden kan op de inschrijfdag bij een van de medewerkers van SeniorWeb. De inschrijfmiddag vindt elk halfjaar plaats voor het cursusseizoen van start gaat.