Nieuws in de breedte

Resultaat 21 - 30 (van 76)

Weergaveopties:

• Nieuws: Lisanne winnaar wedstrijd Vredesposter

2 november 2018

Lisanne won de wedstrijd van de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker en maakte de mooiste vredesposter. Lisanne kreeg de titel van de vakjury en gaat door naar de regionale ronde. Noortje, eveneens van basisschool De Ackerweide in Pijnacker kreeg de meeste stemmen van de publieksjury, bestaand uit bibliotheekbezoekers, die ruim een week lang hadden kunnen stemmen op de meer dan 200 kunstwerken die tentoongesteld stonden in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland.

Bekijk details van Nieuws: Lisanne winnaar wedstrijd Vredesposter

• Terugblik: Lezing Rosita Steenbeek

22 september 2018

Aansluitend aan de Open Dag van Buurt & Zo op 22 september 2018 was schrijfster Rosita Steenbeek uitgenodigd om een lezing te geven. De lezing werd mede mogelijk gemaakt door het Rode Kruis, Boekhandel Van Atten en Albert Heijn Ackershof. Een verslag van een gesproken reis door haar leven via de boeken die zij heeft uitgebracht:

Bekijk details van Terugblik: Lezing Rosita Steenbeek

• Nieuws: De Lonkende Leestafel on tour in Pijnacker

4 juli 2017

‘De boeken zijn het middel, niet het doel.’ Hoe zorgen we ervoor dat de Bibliotheek meer is dan een collectie alleen? En hoe faciliteert de bieb ontmoetingen? Dinsdagmiddag 20 juni vertelde adunct-directeur Carla Holland zo’n veertien medewerkers van verschillende bibliotheken over de netwerkfunctie die Bibliotheek Oostland vervult en over hoe zij ervoor zorgt dat het zo druk is, dat een lid zelfs het lidmaatschap opzegde vanwege de drukte!

Bekijk details van Nieuws: De Lonkende Leestafel on tour in Pijnacker

13 april 2017

In een zinderende finale streden tien kandidaten op woensdag 12 april om de titel ‘voorleeskampioen van Zuid-Holland’, waaronder de voorleeskampioen van Bibliotheek Oostland: Tessa de Rooij van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek.

Bekijk details van Terugblik: Read2Me 2017

• Terugblik: Talenten Podium op de Markt in Nootdorp

11 juli 2016

Zaterdag 25 juni was het zover. Het eerste Talenten Podium Nootdorp werd door Wethouder Bernhard Minderhoud om 13.00 uur geopend. Hij speelde op de trommel mee met de enthousiaste Cnots-Boemband die begeleid werd door de majorettegroep van Ipse de Bruggen.

Bekijk details van Terugblik: Talenten Podium op de Markt in Nootdorp

• Terugblik: Voorlichting Anders Lezen

10 juni 2016

Medewerkers van Koninklijke Visio waren op 27 mei aanwezig in Bibliotheek Oostland om informatie en advies te geven over diverse leeshulpmiddelen. Van 15.00 uur tot 17.00 uur konden leden en niet-leden in vestiging Pijnacker terecht met al hun vragen.

Bekijk details van Terugblik: Voorlichting Anders Lezen

• Terugblik: Rollatorloop in Nootdorp

3 juni 2016

Op dinsdag 31 mei organiseerde Buurtzorg voor de vierde keer de Rollatorloop, op het sportterrein van voetbalclub RKDEO in Nootdorp. De Rollatorloop was voor iedereen die wil bewegen, omdat bewegen de manier is om zo lang mogelijk gezond te blijven. Daarnaast was de Rollatorloop een manier om andere actieve ouderen te ontmoeten.

Bekijk details van Terugblik: Rollatorloop in Nootdorp

• Terugblik: Start eerste Café Werk & Zo

20 april 2016

Voor werkzoekenden, ZZP’ers en vrijwilligers uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd onder de naam Café Werk & Zo. De start was afgelopen woensdag 13 april.

Bekijk details van Terugblik: Start eerste Café Werk & Zo

• Terugblik: Meestervervalsers in Pijnacker

30 maart 2016

Op dinsdag 29 maart heeft burgemeester Ravestein in de vestiging Pijnacker de tentoonstelling Meestervervalsers geopend. Het is een tentoonstelling van foto’s die kinderen van groep 5-6 van de Schatkaart en groep 6 van de Josephschool gemaakt en bewerkt hebben.

Bekijk details van Terugblik: Meestervervalsers in Pijnacker

• Sociaal Cultureel Centrum heet nu Buurt & Zo

21 januari 2016

Burgemeester Francisca Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft woensdagavond de nieuwe naam onthuld van het sociaal- en cultureel centrum aan de Prins Hendrikstraat: Buurt & Zo.

Bekijk details van Sociaal Cultureel Centrum heet nu Buurt & Zo