Werken bij de Bibliotheek Oostland

Vacatures

Werken in de bibliotheek!

Wie tegenwoordig een bibliotheek binnenstapt, merkt al snel dat het niet meer alleen een gebouw vol boeken is. Het is nog steeds de plek waar je heerlijk kunt lezen en informatie kunt inwinnen over ondenkbaar veel onderwerpen. Maar ook waar mensen elkaar ontmoeten, waar je kunt leren en ontdekken, voorstellingen kunt bezoeken en cursussen kunt volgen. Verschillende lokale ondernemers zijn hier te vinden tijdens speciale spreekuren en je kunt terecht voor taallessen of vragen over de digitale overheid. We werken nauw samen met lokale culturele en maatschappelijke organisaties en organiseren onze activiteiten voor een uiteenlopend publiek.

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je graag een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen in jouw omgeving? Neem dan snel een kijkje bij de vacatures. Sluiten de functies niet helemaal aan bij jouw kennis en ervaring? Neem dan alsnog contact op, want wie weet kunnen we elkaar toch verder helpen!

de Bibliotheek Oostland


 • Vacature: Medewerker Service & Informatie III Bekijk details

  12 uur | Schaal 5

  Voor ons enthousiaste team zoeken wij een nieuwe collega die gedreven is en graag een maatschappelijke bijdrage levert in onze gemeentes. Jij zet je talenten in voor een uitdagende functie van 12 uur per week. De uren zijn verspreid over middagen, avonden en/of zaterdagen.

 • Vacature: Programmamedewerker Bekijk details

  SBJ SamenSterk | Pijnacker-Nootdorp

  Voor het project Informele netwerken in de wijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven programmamedewerker die hét vertrouwde gezicht is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en actief aan de slag gaat met het ontwikkelen van informele netwerken in de wijk

 • Vacature: NT2 docent Bekijk details

  20 uur per week

  Wil jij het verschil maken? Dan is de functie van docent NT2 perfect voor jou! Jij gaat nieuwkomers in allerlei vormen de Nederlandse taal bijbrengen.

 • Help! Een nieuw land én een nieuwe digitale wereld: deel jouw kennis in het Arabisch Bekijk details

  27 maart 2024

  Stel je eens voor dat je nieuw bent in Nederland. Stapje voor stapje leer je steeds meer over het land en ben je bezig met het leren van de taal. Er komt veel op je af en de Nederlandse taal is moeilijk. Het internet staat vol met handige informatie. Maar wat als je nauwelijks ervaring hebt met een computer? Dan is het fijn als iemand je kan helpen in je moedertaal. De Bibliotheek Oostland is opzoek naar Arabisch sprekenden die anderen willen helpen met de computer.


 • Vrijwilliger gezocht!

  Ben jij de medewerker die wij zoeken als aanvulling op onze vrijwilligersteams? Vind je het leuk om mensen te assisteren en eenvoudige vragen te beantwoorden....

 • Vacature: Allround Vrijwilliger

  vestiging Nootdorp, CulturA & Zo

  Wij zoeken enthousiaste vrijwillige medewerker(s) die de gasten en bezoekers in CulturA & Zo van harte welkom kan heten, een gastvrije plek kan bieden...

 • Vacature: Speelotheek medewerker

  De Vlieger in vestiging Bleiswijk, 't Web

  Voor onze vestiging Bleiswijk, 't Web zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de Speelotheek De Vlieger die ons helpen met het onderhouden van het speelgoed...


 • Vacature: Schoolmaatjes ONS Bekijk details

  (bruggenbouwers tussen Ouders van Nieuwkomerskinderen en School)

  Schoolmaatjes ONS helpt 10 gezinnen met een vluchtelingenachtergrond en jij kunt een van de schoolmaatjes zijn. Je maakt het gezin wegwijs op de school van hun kind en helpt hierdoor de ouders meer betrokken te raken bij de school. Hiermee geef je het kind een kans om zich beter te ontwikkelen en te voelen dat hij er bij hoort.

 • Vacature: VoorleesExpress Bekijk details

  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal. Bij ons is ook coördinerend vrijwilligerswerk mogelijk. Daarbij begeleid je bijvoorbeeld vrijwilligers en gezinnen.


Taalvrijwilligers gezocht

Taalvrijwilligers gezocht!

Met taal kunnen we contact maken met andere mensen en het opent deuren als je de taal goed spreekt. In onze gemeenschap zijn er mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het leren van onze Nederlandse taal. Daarom is het Taalhuis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn.

Wil je ons helpen? Dat kan op vele manieren. Het Taalhuis Oostland bestaat uit de onderdelen:

Wat verwachten we van de vrijwilliger: Natuurlijk een goede beheersing van de Nederlandse taal, waarbij we niet verwachten dat je een onderwijsachtergrond hebt. Het is wel belangrijk dat je betrokken bent bij de doelgroep. Als je taalvrijwilliger wordt dan krijg je van ons een basistraining die uit vierdagdelen bestaat.

Bijzonderheden: Je ontmoet veel bijzondere mensen, gezelligheid en contact met andere vrijwilligers. De taalontmoetingen vinden plaats in alle vestigingen van deze organisatie, scholen, bedrijven of andere locaties of bij de deelnemers thuis in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Er is genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen door trainingen en workshops te volgen. En je krijgt een gratis abonnement.

Aanmelden

Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met: