Abonnementen

Omdat niet iedereen hetzelfde is, hebben we bij Bibliotheek Oostland verschillende soorten lidmaatschappen.

Basistarief Abonnement

Het Basistarief Abonnement is voor gemiddelde leners. U mag 10 items tegelijkertijd lenen, die u 4 weken mag houden.

Flex Abonnement

Na drie maanden lidmaatschap is dit basis abonnement per maand opzegbaar, Heeft geen toegang tot onze digitale collectie.

Plustarief Abonnement

Leest u meer dan gemiddeld, dan is het Plustarief Abonnement een uitkomst. U mag 24 items tegelijkertijd lenen voor een periode van 6 weken.

Jeugd Abonnement

Voor jeugd tot 18 jaar is het abonnement gratis. Je kunt 10 items tegelijk lenen en deze items 4 weken houden.

Gezinspas

Met een gezinspas leent u met het hele gezin en krijgt iedereen een eigen bibliotheekpas waarmee 10 items per keer geleend kunnen worden. De gezinspas staat gelijk met het standaardabonnement.

Zie hier onze huidige abonnement tarieven

Digitaal abonnement

Dit is een abonnement met alleen toegang tot de Digitale Bibliotheek. Je kunt dus alléén eBooks lenen. 

Digitaal proefabonnement

Dit is een klein abonnement waarmee u het lezen van eBooks van de Bibliotheek kunt uitproberen. U kunt maximaal 6 eBooks lenen.

Abonnement voor Instellingen

Voor scholen, zorginstellingen en andere organisaties is er de Instellingspas. Er kunnen maximaal 50 items tegelijkertijd geleend worden, voor een periode van 6 weken.

Groepsabonnement

Scholen kunnen als aanvulling op een Instellingspas, per groep (naar behoefte) een aanvullend abonnement nemen. Er kunnen maximaal 30 items tegelijkertijd geleend worden, voor een periode van 6 weken.

Knipkaart

Bent u een kleingebruiker en leest u eigenlijk alleen in vakantietijd of tijdens de feestdagen? Dan is de Knipkaart iets voor u. Daarmee kunt u maximaal 10 items in een jaar lenen voor een periode van 4 weken.

Landelijk lenen bij andere bibliotheken.

Met je bibliotheekpas kun je, behalve bij je eigen vestiging, ook bij vrijwel alle andere bibliotheken in Nederland materialen lenen.

Meer informatie over Landelijk Lenen

Abonnement voor Leesgroep met leesclubkoffer

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk, maar samen lezen is vaak nog leuker! Je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Dit kan gemakkelijk door een eigen leesclub te starten, of je aan te sluiten bij een bestaande groep. De bibliotheek ondersteunt leesclubs graag door het aanbieden van een leesclubkoffer. In zo'n koffer vind je van één boek meerdere exemplaren met een informatiemap over het boek en de auteur. Meer informatie over de leesclubs en het lidmaatschap lees je hier.

Meer over leesclubs