Bibliotheek Wise App

Gemakkelijk zelf uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone, iPad of tablet?

Er is een bibliotheekapp die dit heel gemakkelijk maakt: Bibliotheek Wise. Nu gratis verkrijgbaar in de App store en Google Play.

Regel met de Bibliotheek Wise app (gratis) uw bibliotheekzaken wanneer u maar wilt! Om de app te gebruiken dient u lid zijn van een openbare bibliotheek in Nederland, én moet uw bibliotheek de app ondersteunen. 

Menu

U kunt met de Bibliotheek Wise app gebruik maken van de faciliteiten zoals u ook gewend bent in de catalogus en in Mijn Menu bij uw bibliotheek:

 • Wat heb ik thuis? Verlengen: In één oogopslag zien wat u allemaal thuis heeft en wanneer dit weer ingeleverd moet worden. Met de mogelijkheid om direct te verlengen; dit kan ook in één handeling voor alle gezinsleden tegelijk - mits daarvoor gemachtigd is.
 • U kunt machtigingen instellen voor uzelf of voor anderen (bijv. gezinsleden). Met een machtiging kan een gemachtigde voor anderen verlengen, zonder aldoor opnieuw te hoeven inloggen. Ingestelde machtigingen zijn én in de app én in Mijn Menu (website bibliotheek) te gebruiken. Een machtiging hoeft u maar één keer (per kind/persoon) in te stellen. Bent u gemachtigd? Een volgende keer kunt u direct bekijken welke materialen evt. verlengd moeten worden.
 • Zoeken in de catalogus: Alle zoekopties uit de reguliere catalogus zijn beschikbaar: titel, auteur, onderwerp, woorden, series etc; naar jeugdboeken, e-books etc.
  Desgewenst kunt u reserveringen plaatsen en titels aan een verlanglijst toevoegen.
 • Aanwinsten, leesadvies, ratings: Lastig om te kiezen? U wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen of door te zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.
 • Gegevens beheren: Zelf uw gegevens beheren: gebruikersnaam, wachtwoord, mailadres, de wijze waarop u berichten van de bibliotheek wilt ontvangen, maar ook uw reserveringen en verlanglijst.
 • Inbox en push-berichten houden u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Reserveringen ophalen? Materialen inleveren? De bibliotheek laat het u weten.

Machtigingen instellen, stapgewijs

Permissies

Uitleg over enkele permissies die de Bibliotheek Wise App verzoekt:

 • GPS locatie: wordt enkel gebruikt om bibliotheken in uw omgeving te zoeken. Uw locatie wordt niet gedeeld.
 • Inhoud van opslagruimte wijzigen: wordt gebruikt om opgehaalde gegevens lokaal te bufferen.
 • Bekende accounts ontdekken: mits ingesteld kunt u push-notificaties ontvangen bij bepaalde gebeurtenissen (i.e. klaarstaande reservering). Uw accountgegevens worden niet gedeeld.
 • Internettoegang: voor het ophalen van uw gegevens bij de Bibliotheek.
 • NFC beheren: beschikt uw toestel over een NFC-reader dan kunt u het RFID label van bibliotheekboeken scannen om direct titelbeschrijvingen en ratings te ziener

Meer weten?

Meer informatie over de ontwikkeling van de app en de deelnemende bibliotheken vindt u op:

www.wise-nl.oclc.org/app/

Andere gratis apps van de Bibliotheek

 • de online Bibliotheek app

  Met een bibliotheekabonnement (standaardabonnement) kun je zonder extra kosten e-Books en luisterboeken lenen.

 • TijdschriftenBieb app

  Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.