Voorleesfeest Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 21 september 2023 12:00

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is: Bij mij thuis. Wij geven een feestje op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Kinderen tussen 3-8 jaar en hun ouders zijn van harte welkom op dit Voorleesfeest

Welke taal spreken jullie thuis?

Tijdens het Voorleesfeest op zaterdag 7 oktober wordt het verhaal ‘Feest voor Ilyas’ niet alleen voorgelezen in het Nederlands, maar in nog veel meer talen. Het wordt een feest waarin de verschillende talen gevierd worden. Deze middag is dus ook extra leuk voor gezinnen met een andere moedertaal dan het Nederlands. Ook is er een gebarentolk aanwezig. De voorleesmiddag wordt afgesloten met een muzikaal feestje!

Veel kinderen in de gemeente groeien op met andere talen dan het Nederlands. In sommige gezinnen wordt Nederlands gebruikt naast andere talen. Bij andere niet. Soms leren kinderen de Nederlandse taal op latere leeftijd, omdat ze hier zijn komen wonen. “Meertalige opgroeien is een verrijking en het is belangrijk om aandacht te schenken aan alle talen die de kinderen spreken.” zegt Ineke van der Meijden, specialist jeugd van de Bibliotheek Oostland. “Het afgelopen jaar hebben wij extra veel aandacht geschonken aan meertaligheid. Zo heeft de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo nu een collectie meertalige boeken voor de jeugd. En binnenkort zal deze collectie er ook zijn in de vestiging Berkel en Rodenrijs. Wij zijn erg blij met deze collectie.

Officiële Opening

Op deze feestmiddag maakt ook wethouder Peter Hennevanger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn opwachting om officieel de meertalige collectie boeken voor de jeugd te openen. Daarnaast neemt hij het Kompas voor meertaligheid in ontvangst.

We hebben het afgelopen jaar meerdere kennisbijeenkomsten over meertaligheid georganiseerd voor professionals uit onze gemeente. Meertaligheidsexpert Maaike Verrips deelde de laatste kennis over meertaligheid en gaf tips. Deze tips zijn gebundeld in het boekje Kompas voor meertaligheid. Dit Kompas zal gedeeld worden met alle organisaties binnen onze gemeente die anderstalige gezinnen begeleiden.

Het belooft een feestelijke middag te worden op zaterdag 7 oktober in de Kinderboekenweek!
Opgeven voor het Voorleesfeest Kinderboekenweek kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier Kinderboekenweek-voorleesfeest

  • Khadija Timouzar Feest voor Ilyas

    Het is feest want Ilyas is jarig. Papa bakt een taart en Selim en mama hangen slingers op. Hoeveel verjaardagskusjes krijgt Ilyas van Sofie, en hoeveel...

    Gedrukt boek