Boekenweek met Arthur Japin en Oostlandse schrijversmarkt

Gepubliceerd op: 6 maart 2023 10:00

Op zondag 19 maart om 14:00 uur geeft meesterverteller Arthur Japin bij de Bibliotheek Oostland een lezing over zijn nieuwste boek ‘Wat stilte wil’ in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo.

De Boekenweek wordt aan het einde van de middag feestelijk afgesloten met een Oostlandse schrijversmarkt ter ere van het tienjarig jubileum van schrijverscollectief Oostland Literair.

Van 11 tot en met 19 maart vindt dit jaar de Boekenweek plaats. Het thema van deze Boekenweek is ”Ik ben alles” en legt de focus op jouzelf. Wie ben jij? Welke rollen vervul je allemaal in het leven? Wat zijn de grenzen van je identiteit? En hoe zit dat eigenlijk met de mensen om je heen? Een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen.

Kaarten voor de lezing 'Wat stilte wil' door Arthur Japin

Lezing Arthur Japin

De bekende auteur vertelt over de achtergronden van zijn nieuwe roman Wat stilte wil, over de in 1889 aan haar einde gekomen zangeres Anna Witsen. Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, de opleiding en het talent en de ambitie, maar in de negentiende eeuw is een carrière als zangeres voor een meisje uit haar milieu ondenkbaar. Nog enkele kaarten zijn te koop voor € 7,50 (of € 5 voor leden) via de website van de Bibliotheek Oostland of tijdens de service-uren in een van de vestigingen.

Maak kennis met lokale auteurs

Tijdens de schrijversmarkt van 16:00 tot 17:00 uur vestiging Pijnacker, Buurt & Zo, laten lokale schrijvers graag zien wat ze in huis hebben. De variatie aan publicaties is groot: thrillers, boeken over persoonlijke ontwikkeling, dementie, maar ook een serie over het bizarre leven van de late middeleeuwen. De schrijversmarkt staat deels in het teken van het tienjarig bestaan van het schrijverscollectief Oostland Literair met leden uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Toegang tot de schrijversmarkt is gratis!

  • Arthur Japin Wat stilte wil

    Een ambitieuze en getalenteerde jonge vrouw uit Amsterdam probeert eind 19e eeuw carrière te maken als zangeres, maar rekent daarbij buiten de invloed...

    Gedrukt boek

  • Arthur Japin Wat stilte wil

    Zingen is Anna's grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is voor een meisje uit haar milieu eind negentiende...

    Luisterboek (digitaal)