VoorleesExpress

De VoorleesExpress Oostland is actief in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en in de gemeente Lansingerland.

Wat doet de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress Oostland ondersteunt de taalontwikkeling van kinderen tussen 2 en 8 jaar, verrijkt de taalomgeving thuis en stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

De (getrainde) vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Hoe doet de VoorleesExpress dat?

  • Vrijwilligers hebben 20 sessies met een gezin. Ze komen thuis of zien elkaar - als dat niet kan - via internet of op een openbare plek.
  • Het gezin en de voorlezer worden begeleid door een coördinator en zoeken samen naar een manier van voorlezen die bij het gezin past.
  • Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Het gezin maakt daarbij ook kennis met de bibliotheek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de achtergrond en de werkwijze op www.voorleesexpress.nl

Voor vragen, bel Marjolein Gijse-Visser: 010 – 5115972, of mail Ditha Verdel: voorleesexpress@bibliotheekoostland.nl
 

Een gezin aanmelden voor de VoorleesExpress

Ken je of ben je een gezin met kinderen van ca. 2 tot en met 8 jaar? Alleen onderwijsinstellingen of andere toeleiders kunnen een gezin aanmelden.

Staat uw organisatie nog niet genoemd als toeleider, neem dan contact op met projectleider Ditha Verdel:

✉ voorleesexpress@bibliotheekoostland.nl

Vrijwilliger worden?

De VoorleesExpress is op zoek naar voorlezers en coördinatoren.
Bekijk hier onze vacatures.