Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding en geeft tips.
Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid.
In dit dossier worden manieren besproken om kinderen bescherming te bieden terwijl ze gebruikmaken van het internet. Het is tot stand gekomen met medewerking van verschillende deskundigen op het gebied van cybersecurity, online privacy, pedagogiek en mediawijsheid en bedoeld ter ondersteuning van ouders, leerkrachten of pedagogisch professionals.
Lezen doe je in je vrije tijd of voor school. Lezen en luisteren naar een boek kan ook op je telefoon, tablet of e-reader.
Met je bibliotheekpas heb je toegang tot handige sites die je helpen bij het leren voor school. Je vindt er bijvoorbeeld goede informatie voor je werkstuk of spreekbeurt.
Als ouder is het lastig een balans te vinden in het mediagedrag van je kinderen. Podcastmaker Marije Schuurman Hess ging - samen met de BN’ers Özcan ‘Eus’ Akyol en Jan Rot, en aan de hand van haar eigen strijd met haar 18-jarige zoon - op zoek naar antwoorden.
Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten nog meer interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.