Hulp nodig?

De Bibliotheek helpt

Met een bibliotheekabonnement (standaardabonnement) leen je zonder extra kosten e-Books en luisterboeken. De uitgebreide collectie is te lezen op een e-Reader, smartphone, tablet of computer. Maakt eenmalig een account aan via www.onlinebibliotheek.nl en download de e-Books vanuit de luie stoel. De e-Bookcollectie bevat duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, poëzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij. 

Download de nieuwe online Bibliotheek-app.

E-books / luisterboeken lenen

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 34.000 e-books en 6500 digitale luisterboeken.

  • Leen tot 10 digitale producten tegelijk.
  • Lees op de telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop.
  • E-books / luisterboeken blijven 3 weken op de boekenplank staan.

Registreer je dan even. Je kunt vervolgens e-books lenen en luisterboeken downloaden.

Een e-Reader?

Voor het lezen van een e-book of het luisteren van een luisterboek van de online Bibliotheek op je tablet of smartphone is er de online Bibliotheek-app van de Koninklijke Bibliotheek.

Wil je graag digitale boeken lezen op een e-Reader, dat kan; via een browser, vanuit een desktop computer/laptop, kun je een versleuteld bestand downloaden en met de software van Adobe Digital Editions ontsleutelen. Eenmaal ontsleuteld, kun je het bestand via dezelfde software naar je e-Reader slepen. 

Adobe Digital Editions

Om onze e-books op de e-reader te zetten, heb je de software van Adobe Digital Editions nodig. Daarom is het handig als je beschikt over enige computervaardigheden.   

Via deze link kun je de software downloaden. Je hebt wel een Adobe account nodig, het zogeheten Adobe ID.
 

Download hier de ADE software

  1. Log in bij de online bibliotheek met je pasnummer en wachtwoord.

  2. Je mailadres invullen en verifiëren. Registratie via 'Mijn profiel' afmaken.

  3. App van de Koninklijke Bibliotheek downloaden en lezen en/of luisteren maar

Digitaal advies op maat

Lukt het maar niet om de digitale producten van de online Bibliotheek op een tablet of e-Reader te zetten of zich te registreren bij de online Bibliotheek? Of is er een andere vraag over het lenen van e-Books, luisterboeken of de apps van de bibliotheek? Maak dan een afspraak met Rachel, zij geeft graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Vraag bij de Informatiepunt voor meer hierover.

Mailen kan ook via: r.anderson@bibliotheekoostland.nl.