BoekStartochtenden

Muziek op schoot-docent Rachel van Asten neemt de kinderen iedere maand mee in een nieuw verhaal. Tijdens de boekstartochtend zal zij een boek voorlezen en de kinderen interactief meenemen in het verhaal. Na het boek gaat de muzikale reis beginnen. Samen met de kinderen zingt zij liedjes, maakt ze muziek en gaat ze dansen. Alle activiteiten zijn zo gekozen dat ze aansluiten op het thema het boek dat die maand centraal staat.

Kies minimaal een van de activiteiten.

  • April: Anton kan toveren - Ole Könnecke
  • Anton heeft een echte toverhoed en dus wil hij toveren. De boom verdwijnt niet, maar het vogeltje wel. En Lucas ook! Anton kan toveren. Zijn vrienden geloven hem niet, tot hij Laura’s vogel terug tovert. Hij kan echt toveren!
  • Mei: Kleine kangoeroe - Guido van Genechten
    De wereld is groot, veel en veel groter dan de buidel van Mama Kangoeroe. Maar Kleine Kangoeroe blijft liever dicht bij mama. Dat is veiliger, warmer en makkelijker. Mama probeert Kleine Kangoeroe met een duwtje in de rug te laten zien wat het leven allemaal te bieden heeft. Eerst wil dat niet zo best lukken, maar dan…
  • Juni: Ophelia ligt lekker te badderen, zoals zij zo graag doet. Plotseling hoort ze de stem van haar geliefde: 'Oh, ik heb zo'n vlinders in mijn buik!' Gealarmeerd staakt Ophelia haar toilet en gaat op zoek naar haar dokterskoffer. Vlinders in je buik - dat betekent dat haar geliefde ziek is. Misschien heeft hij wel een erge ziekte. Onderweg komt ze een voor een haar vrienden tegen, die het verhaal weer doorvertellen aan hun vrienden. Iedere keer wordt het verhaal erger, tot alle dieren er uiteindelijk van overtuigd zijn dat de geliefde van Ophelia dood is. Als ze samen uitgebreid aan het treuren zijn komen Ophelia en haar geliefde opeens tevoorschijn. Dan blijkt dat vlinders in je buik hebben niet dodelijk is, maar wel erg besmettelijk.
AanmeldenVerplicht

meerdere keuzes mogelijk

Mogen we je op de hoogte houden van toekomstige activiteiten voor baby's en peuters?Verplicht

Wij gaan vertrouwelijk met je gegevens om en zullen deze niet delen met derden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

We stellen het op prijs als je ons mailt wanneer je niet kunt (jeugd@bibliotheekoostland.nl). Een ander kan dan je plaats innemen.