Bestsellers lenen?

TOP 10 boeken

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek Oostland selecteert speciaal voor haar publiek de populairste titels. Deze titels worden continu vernieuwd. TOP 10 boeken zijn te vinden in een speciaal TOP 10-display. De bezoeker heeft hiermee direct een totaaloverzicht van de populairste boektitels in de bibliotheek. De uitleentermijn is één week, waardoor de boeken weer sneller beschikbaar zijn voor de volgende klant. De omloopsnelheid van deze titels wordt ook vergroot doordat de boeken niet kunnen worden verlengd of gereserveerd. Het te-laat-geld is € 0,75 per dag.

Het leugenachtige leven van volwassenen

Elena Ferrante

Een twaalfjarig meisje uit Napels ontdekt, naarmate ze ouder wordt, steeds meer leugens en bedrog in haar familie waardoor er zekerheden afbrokkelen en ze zich afvraagt wie ze eigenlijk is.

Bekijk dit boek

 • De kaasfabriek

  Simone van der Vlugt

  Wanneer een moeder en een dochter rond 1900 uit standsbesef verkeerde keuzes maken, heeft dit grote gevolgen voor hun verhouding.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kaasfabriek

 • De Cock en de schaduw van de dood

  Peter Römer

  Rechercheur De Cock krijgt te maken met een verdachte valpartij uit een hotelraam waarbij een vrouw om het leven is gekomen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Cock en de schaduw van de dood

 • Gifspoor

  Jet van Vuuren

  Noor den Braber, rechercheur in Middelburg, onderzoekt de moord op een onbekend gebleven vrouw op de grens met Zeeland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gifspoor

 • Op het geniale af

  Benedict Wells

  Op zoek naar zijn onbekende vader doorkruist de intelligente Francis Dean (18, ik-persoon), samen met een vriend en een vriendin, Amerika. Hij wil van alles weten over zijn bestaan, dat blijkbaar voortkomt uit een absurd medisch experiment. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op het geniale af

 • Waterland

  Suzanne Vermeer

  Een vrouw die met haar man in Umbrië een B&B is begonnen, ontvangt op een dag een e-mail waardoor haar verleden herleeft en een lang verzwegen geheim wordt opgerakeld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waterland

 • Gevaarlijke stroming

  ... Child, ... Preston

  Als op een eilandje voor de kust van Florida tientallen afgehakte voeten, nog in hun schoen, aanspoelen, krijgt de onervaren plaatselijke politie hulp van speciaal agent Pendergast van de FBI.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gevaarlijke stroming

 • Op de vlucht

  Nora Roberts

  De 10-jarige kleindochter van een bekende acteursfamilie wordt ontvoerd, maar slaagt erin te ontsnappen en slaat op de vlucht.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op de vlucht

 • De rat van Amsterdam

  Pieter Waterdrinker

  De uit Letland afkomstige Ruben Katz, de rat van Amsterdam, haalt in een Nederlandse cel herinneringen op die duidelijk maken hoe hij daar is beland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De rat van Amsterdam

 • Zonder gezicht

  Robert Bryndza

  In 2010 worden de moorden van jonge meisjes in de jaren negentig gekopieerd en Kate Marshall, die indertijd betrokken was bij het onderzoek, probeert opnieuw de dader te vinden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zonder gezicht

 • Strandslag

  Linda van Rijn

  Gijs en Daniëlle zijn dolgelukkig met hun eigen vakantiehuisje op Texel, totdat ze ongewenst bezoek krijgen

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Strandslag