Bestsellers lenen?

TOP 10 boeken

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek Oostland selecteert speciaal voor haar publiek de populairste titels. Deze titels worden continu vernieuwd. TOP 10 boeken zijn te vinden in een speciaal TOP 10-display. De bezoeker heeft hiermee direct een totaaloverzicht van de populairste boektitels in de bibliotheek. De uitleentermijn is één week, waardoor de boeken weer sneller beschikbaar zijn voor de volgende klant. De omloopsnelheid van deze titels wordt ook vergroot doordat de boeken niet kunnen worden verlengd of gereserveerd. Het te-laat-geld is € 0,75 per dag.

Non-fictie Top 10 titels (week 39) in onze hoofdvestigingen in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs


TOP 10 titels in digitaal formaat

 • Kees van der Spek Beroep

  Kees van der Spek reist al bijna tien jaar voor zijn programma’s met verborgen camera de wereld rond, zoals de laatste jaren voor Oplichters aangepakt. Op zijn reizen maakt hij, alleen al door de aard...

  Luisterboek (digitaal)

 • Pieter Waterdrinker Van huis en haard

  Ooit raakte Pieter Waterdrinker bij een verhuizing al zijn dagboeken kwijt. In het najaar van 2021 pakte hij in Sint-Petersburg stilletjes de draad weer op. Wat hij niet kon weten was dat hij een paar...

  Luisterboek (digitaal)

 • David Baldacci Simpele leugens

  Voormalig politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten...

  Luisterboek (digitaal)


Fictie Top 10 (week 39, 25 sept - 1 okt)

Nieuw in week 38

 • Kate Mosse Schip der zielen

  1621. Louise Reydon-Joubert zal al haar moed en wilskracht nodig hebben om op zee te overleven

  De moedige bemanning van het Schip der Zielen bevrijdt in 1621 mensen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt. De dappersten onder hen zijn vrouwen die in vermomming leven en hun ware identiteit verborgen moeten houden.

  Historische roman, Fictie

  Nederlands, 427 pagina's, Boekerij, Amsterdam, 2023

  Gedrukt boek

Nieuw in week 37

 • Daniel Cole Jackdaw

  Thriller, Fictie

  Nederlands, 317 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2023

  Gedrukt boek

Nieuw in week 37

 • Peter Römer De Cock en het kind van de rekening

  Rechercheur De Cock wordt geconfronteerd met twee moordzaken. Hij vermoedt dat het gaat om een oude vete in de onderwereld.

  Detectiveroman, Fictie

  Nederlands, 157 pagina's, De Fontein, Utrecht, 2023

  Gedrukt boek

 • Karin Slaughter Na die nacht

  Een vrouwelijke arts krijgt te maken met een zwaargewonde jonge vrouw wier letsel overeenkomt met wat haar zelf vijftien jaar geleden is overkomen. Ze zet alles op alles om de vrouw te redden, maar beseft gaandeweg dat haar eigen verleden niet voor altijd begraven kan blijven.

  Gedrukt boek

 • Isabel Allende De wind kent mijn naam

  Twee kinderen, een joodse jongen en een latino-meisje, worden in een verschillende tijd en op een verschillende plek gescheiden van hun ouders.

  Gedrukt boek

 • Marion Pauw Tijgerlelie

  Een jonge vrouw past met haar vriendengroep een winter lang op een hotel in de Pyreneeën. Gaandeweg wordt ze steeds meer buitengesloten, en na haar voortijdige vertrek ontdekt ze dat er een dodelijk ongeval in het hotel heeft plaatsgevonden. Jaren later besluit ze uit te zoeken wat zich destijds heeft afgespeeld.

  Gedrukt boek

 • Karin Smirnoff De schreeuw van de zeearend

  In het noorden van Zweden raken Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist betrokken bij zaken van de Zweedse onderwereld.

  Gedrukt boek

 • Nora Roberts Identiteit

  Een vrouw vlucht voor de oplichter en moordenaar die eerder haar vriendin en huisgenoot vermoordde en het nu op haar gemunt heeft.

  Gedrukt boek

 • Roxane van Iperen Dat beloof ik

  Een jong meisje dat opgroeit in een gewelddadig probleemgezin dat constant verhuist, krijgt de kans niet om haar plek te vinden en worstelt met haar identiteit.

  Gedrukt boek

 • Maria Nikolai Een lang bewaard geheim

  Een jongedame keert na het overlijden van haar vader terug naar het vooroorlogse Duitsland waar ze het bedrijf van haar familie probeert te redden.

  Gedrukt boek

 • Jørn Lier Horst, Thomas Enger Stigma

  De jacht op een voortvluchtige Duitse moordenaar leidt naar een medegevangene van voormalig rechercheur Blix, die vastzit in de zwaarst bewaakte instelling van Noorwegen voor het wreken van de dood van zijn dochter.

  Gedrukt boek

 • Bert Wagendorp Kalle

  Twee jonge journalisten reizen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog met hun fotowagen door het Westen van Amerika om de gruwelijke gebeurtenissen aan het front vast te leggen. Met foto’s en illustraties.

  Gedrukt boek

 • Suzanne Vermeer Strandfeest

  Een vrouw is met haar stiefkinderen op vakantie in een resort, waar de sfeer omslaat als een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt.

  Gedrukt boek

 • Carla Kovach Haar laatste fout

  Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen na een huwelijksfeest. Het geheim dat zij naar buiten wilde brengen, zou het leven van meer dan één bruiloftsgast geruïneerd hebben…

  Gedrukt boek

 • Harry Whittaker, Lucinda Riley Atlas

  De zeven zussen ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van Pa Salt. Wie is Pa Salt en waarom heeft hij de zussen geadopteerd?

  Gedrukt boek

 • Jo Nesbø Bloedmaan

  De Noorse detective Harry Hole probeert in Los Angeles een bejaarde filmactrice te helpen, terwijl in Oslo een seriemoordenaar actief is die zijn aandacht opeist.

  Gedrukt boek

 • Hendrik Groen Groeten uit Benidorm

  Twee bevriende gepensioneerde stellen gaan in de winter naar Benidorm, waar de spanningen oplopen en er niet veel meer nodig is om de vakantie te laten ontsporen.

  Gedrukt boek

 • Santa Montefiore De kus

  Een jonge vrouw wil haar biologische vader ontmoeten, maar hij heeft haar bestaan altijd geheim gehouden voor zijn gezin.

  Gedrukt boek

 • David Baldacci Simpele leugens

  Een ex-politieagente krijgt de opdracht om de inboedel van een gevluchte wapenhandelaar te inventariseren, maar haar opdrachtgever blijkt niet de hele waarheid te vertellen.

  Gedrukt boek