Bestsellers lenen?

TOP 10 boeken

In alle vestigingen staan bestsellers sneller op de planken. Bibliotheek Oostland selecteert speciaal voor haar publiek de populairste titels. Deze titels worden continu vernieuwd. TOP 10 boeken zijn te vinden in een speciaal TOP 10-display. De bezoeker heeft hiermee direct een totaaloverzicht van de populairste boektitels in de bibliotheek. De uitleentermijn is één week, waardoor de boeken weer sneller beschikbaar zijn voor de volgende klant. De omloopsnelheid van deze titels wordt ook vergroot doordat de boeken niet kunnen worden verlengd of gereserveerd. Het te-laat-geld is € 0,75 per dag.

Non-fictie Top 10 titels in onze vestigingen in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs (week 05)

TOP 10 fictie titels in digitaal formaat

 • Bram Bakker Oud zeer

  Als voormalig 'cowboy in de psychiatrie' (de Volkskrant) blikt Bram Bakker in Oud zeer terug op zijn eigen verleden en de oude en niet verwerkte pijn die dit soms lastige verleden met zich mee heeft gebracht....

  E-book

 • Arjen van Veelen Rotterdam

  Arjen van Veelen keert na twintig jaar terug naar zijn geboortestad Rotterdam. Hij is op slag verliefd: honderden culturen leven gebroederlijk naast elkaar, met de twinkelende torens van een wereldstad...

  E-book

 • Arjen van Veelen Rotterdam

  Arjen van Veelen keert na twintig jaar terug naar zijn geboortestad Rotterdam. Hij is op slag verliefd: honderden culturen leven gebroederlijk naast elkaar, met de twinkelende torens van een wereldstad...

  Luisterboek (digitaal)


Fictie Top 10 (week 05)

Nieuw in week 5

 • Bo Svernström Wie het eerst komt

  Een Zweedse politie-inspecteur onderzoekt de moord op de baas van een mijnbouwbedrijf. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht, tot twee...

  Gedrukt boek

Nieuw in week 5

Nieuw in week 5

 • Lisa Loeb Bang

  Een vrouw reflecteert op zowel de tragische als de grappige kanten van leven met een angststoornis.

  Gedrukt boek

 • Jonas Jonasson De profeet en de idioot

  Een doemdenkende pseudo-astrofysicus, een chefkok en een weduwe op leeftijd maken in de nazomer van 2011 een reis door Europa, Afrika en Amerika om, voordat de aarde vergaat, de corrupte broer van de chefkok eens flink de waarheid te vertellen.

  Humoristische roman, Fictie

  Nederlands, 398 pagina's, Signatuur, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Nora Roberts Ontvouwen

  Odran is verslagen en Breen maakt zich nuttig door de gewonden en nabestaanden te verzorgen. Maar al snel duiken de heksen van de vijand op in Breens slaap — het begin van een epische strijd tegen het kwaad.

  Familieroman, Science fiction, Fictie, Thriller

  Nederlands, 526 pagina's, Boekerij, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • David Baldacci De lange schaduw

  Samen met zijn nieuwe partner onderzoekt FBI-agent Amos Decker de moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar huis in Florida.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 430 pagina's, A.W. Bruna Uitgevers, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Lars Kepler Spin

  Joona Linna krijgt te maken met een seriemoordenaar die complexe raadsels achterlaat waarmee de politie de moorden kan stoppen.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 509 pagina's, Cargo, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Camilla Läckberg, Henrik Fexeus Cultus

  Rechercheur Mina Dabiri en mentalist Vincent Walder werken samen om een vermist jongetje op te sporen en een dreigende reeks kidnappings te voorkomen.

  Thriller, Fictie

  Nederlands, 656 pagina's, The House of Books, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Thomas Olde Heuvelt November

  De bewoners van Bird Street lijken de gelukkigste mensen van Amerika, maar betalen hiervoor een prijs. Iedere november moet iemand sterven in de bossen achter hun huis.

  Fictie, Griezelverhaal

  Nederlands, 459 pagina's, De Boekerij, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Nino Haratischwili Het schaarse licht

  roman

  Wanneer drie jeugdvriendinnen elkaar weerzien bij een tentoonstelling van foto's van een overleden vriendin, reflecteren ze op hun gezamenlijke geschiedenis in het Georgië van na de sovjetoverheersing.

  Fictie

  Nederlands, 779 pagina's, Meridiaan Uitgevers, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Colleen Hoover It starts with us

  Lily en haar ex-man hebben een goed ritme gevonden in hun co-ouderschap, maar dan verschijnt plots haar eerste liefde Atlas weer in haar leven.

  Romantische verhalen, Fictie

  Nederlands, 383 pagina's, Uitgeverij Zomer & Keuning, Utrecht, 2022

  Gedrukt boek

 • James Norbury De reis van Grote Panda & Kleine Draak

  Grote Panda en Kleine Draak reizen door de wereld om samen de obstakels van het leven te overwinnen. Met illustraties in kleur en zwart-wit.

  Fictie, Sprookjes

  Nederlands, 159 pagina's, Fontaine Uitgevers, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Andrew Child, Lee Child Geen plan B

  Jack Reacher is getuige van een sluwe moord. Als hij de moordenaar achtervolgt, ontdekt hij al snel dat de aanval deel uitmaakt van een duister complot waarbij machtige personen betrokken zijn.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 328 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Joël Dicker De zaak Alaska Sanders

  De moord op Alaska Sanders wordt heropend nadat een anonieme brief beweert dat de dader die al elf jaar in de gevangenis zit onschuldig is.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 567 pagina's, De Bezige Bij, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Leon de Winter Het lied van Europa

  roman

  Een man wordt in 2047 verantwoordelijk gehouden voor bloedige opstanden in West-Europa en houdt zich in een Brabants dorpje schuil. Met behulp van een supercomputer probeert hij de gewelddadige dood van zijn zoon, ruim twintig jaar eerder, te wreken.

  Thriller, Politieke roman, Fictie

  Nederlands, 425 pagina's, Hollands Diep, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • John Grisham De jongens uit Biloxi

  Twee jongens groeien in de jaren zestig op als boezemvrienden in Biloxi, Mississippi, maar hun levens komen op ramkoers door hun vaders: de een ongekroond koning van de onderwereld, de ander vermaard aanklager.

  Fictie, Thriller

  Nederlands, 542 pagina's, A.W. Bruna Uitgevers, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Karen Rose Genoeg gezegd

  Jaren geleden ontsnapte een jonge vrouw uit de sekte waarin ze opgroeide. Nu de sekteleider weet dat ze zijn geheimen op het spoor is, zet hij alles op alles om haar terug te halen — dood of levend.

  Gedrukt boek

 • Karen Rose Genoeg gezegd

  Genoeg gezegd - Karen Rose Jaren geleden ontsnapte Mercy Callahan uit de sekte waarin ze opgroeide. Maar ook al ontkwam ze aan het misbruik en de terreur, het verleden blijft haar achtervolgen. Wanneer haar broer, FBI -agent Gideon Reynolds, nieuwe bewijslast heeft over sekteleider Ephraim Burton, reist Mercy naar Sacramento. Daar ontmoet ze Gideons...

  Luisterboek (digitaal)

 • John Boyne Toen de wereld brak

  Een oude vrouw moet haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog onder ogen komen om iets recht te zetten wat haar al levenslang achtervolgt.

  Fictie, Oorlogsroman, Psychologische roman

  Nederlands, 409 pagina's, Meulenhoff, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek

 • Jacob Slavenburg, Jeroen Windmeijer De Magdalenacodex

  Een bibliothecaris stuit in het Venetiaanse Marciana op een eeuwenoud manuscript over Maria Magdalena. Al snel vormt het manuscript het middelpunt van een strijd op leven en dood.

  Thriller, Fictie

  Nederlands, 381 pagina's, HarperCollins, Amsterdam, 2022

  Gedrukt boek