Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • De stormroos

  Corina Bomann

  De aankoop van een oude boot, die tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen vervoerde naar West-Duitsland, zorgt voor herinneringen bij mensen die ooit betrokken waren bij de boot.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De stormroos

 • LEGO®

  Simon Hugo

  Hoeveel voertuigen zijn er van Lego te maken? Welke thema's zijn er allemaal? Kijk en lees van alles over Lego voor wat betreft de geschiedenis, soorten Lego, figuren, films, games enz. Vrij dik naslagwerk met veel kleurenillustraties van Lego-figuren en -modellen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van LEGO®

 • Raadselvader

  Jolande Withuis

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raadselvader

 • Het dorp

  Wim Daniëls

  Beschrijving van de ontwikkeling van het Nederlandse dorpsleven in de afgelopen 100 jaar, met nadruk op de periode 1950-1960.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dorp

 • Een rijk verleden

  Danielle Steel

  Een New Yorkse familie verhuist in 2017 naar een herenhuis in San Francisco, dat bewoond blijkt door de geesten van een grote familie uit 1917.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een rijk verleden


Boek van de maand

Luchtmeisjes

Ingrid van der Chijs

Een prachtig verhaal over twee stewardessen in de Tweede Wereldoorlog. De een gaat bij het verzet en de ander bij de NSB. De schrijver laat hun beweegredenen zien. Het is niet puur goed versus slecht... Tevens leuk inkijkje in het ontstaan van de KLM.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken