Leer omgaan met tijd en geld

Leer omgaan met tijd en geld – Cursus rekenen

In Nederland zijn 2,1 miljoen volwassenen die moeilijk informatie uit cijfers kunnen halen. Maar cijfers zijn overal: van je wekker zetten tot je boodschappen betalen. Moeite met het begrijpen van cijfers kan zorgen voor problemen met geld en plannen.

Daarom is er nu ‘Leer omgaan met tijd en geld’.

 • Wat leer ik?

  Je leert de basis rondom tijd en geld. Tijd aflezen, de tijd tussen twee tijdstippen berekenen, rekenen met uren en dagen.
  Ook leer je bedragen bij elkaar optellen en afronden. Klaar voor een volgende stap? Dan leer je bijvoorbeeld je loonstrook begrijpen en vergelijk je aanbiedingen.

 • Hoe ziet de cursus eruit?

  De cursus duurt 8 weken. Je komt één keer per week samen. De groep bestaat uit 5 deelnemers. Vrijwilligers begeleiden deze cursus. Samen met hen oefen je met voorbeelden uit je dagelijks leven. Er is veel tijd voor gesprek. Herken je dingen bij elkaar? Hoe gaan anderen met een probleem om?

 • Wanneer begint de cursus?

  De cursus begint bij voldoende aanmeldingen. De cursus is afwisselend op dinsdagochtend of dinsdagavond. Vraag aan de coördinator naar de eerstvolgende start in 2022. Er zijn 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Met een pauze.

  Kost de cursus geld?
  Nee, de cursus kost geen geld.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Stuur een E-mail naar taalhuis@bibliotheekoostland.nl met als onderwerp ‘’Aanmelden Leer omgaan met tijd en geld’’. Binnen drie werkdagen nemen wij contact op.

mail naar taalhuis@bibliotheekoostland.nl

Waar is de cursus?

Bekijk op Google Maps