Ik wil beter worden met geld en gezondheid

Tel Mee – Cursus rekenen

In Nederland zijn 1,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met geld, getallen, rekenen en cijfers. Dat kan zorgen voor problemen met geld. Maar ook voor je gezondheid. Of met afspraken plannen. In al deze voorbeelden zit rekenen ‘verstopt’.

Daarom is er nu Tel Mee

  • Wat leer je?

    Je leert geld besparen. Minder geld kwijt zijn voor boodschappen, een verzekering of een duur apparaat. Je leert werken met overzichten, tabellen en schema’s. Denk maar eens aan de coronacijfers. Een reisschema aflezen. Of, een recept omrekenen.

  • Hoe ziet de cursus eruit?

    Je werkt in een kleine groep. Samen met vrijwilligers oefen je met voorbeelden uit het dagelijks leven. Er is veel tijd voor gesprek. Herken je dingen bij elkaar? Hoe gaan anderen met een probleem om?

  • Hoe lang duurt de cursus?

    Een blok duurt ongeveer vier, of zes weken. Je komt één keer per week bij elkaar. Op dinsdagochtend. Elk blok heeft een ander onderwerp. Je kiest zelf aan welk blok je mee wil doen.

Welke onderwerpen zijn er?

Hoe kies je een blok?

Eerst kom je op kennismakingsgesprek. Het gesprek is met een vrijwilliger en de coördinator van de cursus. We bespreken jouw leerwensen.
Past de cursus bij jou? Dan schrijf je je in.

Mag ik meerdere blokken kiezen?
Natuurlijk! Dat kan voor je begint. Maar ook als je een blok hebt afgerond.

Wanneer begint de cursus?

We weten nog niet wanneer de cursus begint. We wachten tot de lockdown voorbij is. Zijn er drie aanmeldingen voor één onderwerp? Dan overleggen we met de cursisten een startdatum!

Kost de cursus geld?
Nee, de cursus kost geen geld. Iedereen kan zich aanmelden.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan al tijdens de lockdown!
Stuur een E-mail naar taalhuis@bibliotheekoostland.nl en vraag om een kennismaking voor Tel Mee

Waar is de cursus?