Leeskringen

Lezen is leuk in een leeskring, je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. De bibliotheek ondersteunt leeskringen door van een boek zeven exemplaren te leveren in een koffertje met een informatiemap over de auteur en het boek.

Boekenlijst

De beschikbare boeken staan met een korte beschrijving vermeld op een speciale 'Boekenlijst'. Deze lijst is gevarieerd samengesteld en bevat zowel actuele titels als klassiekers. Elke leeskring kan daaruit kiezen volgens haar eigen ideeën, wensen en tradities. De Boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid.

Het lenen

Een leeskring kan door middel van een reserveringsformulier aangeven welke boeken zij wil lenen, deze boeken worden aangeleverd in een leeskringkoffer. De leeskringkoffer voorziet u van zeven exemplaren van één boek en een informatiemap over de auteur en het boek.. Men krijgt bericht wanneer het gevraagde koffertje gereed staat. De koffertjes kunnen voor een periode van 6 weken worden geleend.

De spelregels

Een leeskring die gebruik wil maken van deze service kan zich opgeven bij de bibliotheek. De kosten voor het lidmaatschap van een leeskring bedragen:

€ 120,00 voor max. 7 leeskringkoffers per jaar of € 170,00 voor 8-10 leeskringkoffers per jaar.

Websites voor leeskringen

Niet alleen via boeken en databanken is informatie te verkrijgen over boeken, schrijvers en thema's in de literatuur. Ook internet biedt veel mogelijkheden. Onderstaand vindt u een aantal sites die u verder kunnen helpen.  

Wilt u een leeskring starten of wilt u lid worden van een leeskring? Neem dan contact op met de Bibliotheekvestiging.       


Digitaal lezen voor leesclubs

Lezen Voor Leesclubs

Praat jij graag met anderen over boeken? Ben je benieuwd naar de mening van andere literatuurliefhebbers? Zoek je mensen met dezelfde of juist een heel andere literaire smaak? Word lid van een leesclub of richt er zelf eentje op. En ga samen eBooks lezen. De Online Bibliotheek helpt je op weg met twee mooie lijsten met leessuggesties. 

Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 15.000 eBooks. Als je lid bent van Bibliotheek Oostland, dan hoef je alleen even een account aan te maken om eBooks te lenen. We maken over elk eBook geregeld nieuwe afspraken met uitgevers. Ons aanbod is hierdoor altijd in beweging. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!