Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker in de bibliotheek

Historische Informatie Punt

In het Historische Informatie Punt (HIP) is veel informatie over de lokale, maar ook over de regionale geschiedenis bij elkaar gebracht. 

Een werkgroep van het HGOP organiseert in de ruime tentoonstellingshoek van de bibliotheek een driemaal per jaar wisselende tentoonstelling over de geschiedenis van Pijnacker. 

Bezoekers kunnen tijdens openingstijden van de bibliotheek de tentoonstelling bekijken. Op het LCD scherm in de tentoonstellingshoek wordt een film of een powerpoint presentatie getoond over het Pijnacker van vroeger.  Aan de gezellige leestafel kan een praatje worden gemaakt over ‘hoe het vroeger was’. 

Regelmatig zijn er leden van de historische vereniging aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over de geschiedenis van Pijnacker. 

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker is een vereniging met 230 leden, opgericht in 1960, die behalve de tentoonstellingen in het Historisch Informatie Punt ook achtmaal per jaar een lezing organiseert en onderzoek doet naar de geschiedenis van Pijnacker.