Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker in de bibliotheek

Ontdek het Historisch Erfgoed in de bibliotheek van Berkel

Van 12 mei tot en met 17 juni wordt tijdens de openingstijden van de bibliotheek extra aandacht besteed aan de historische collectie van het Historisch Informatiepunt. Hier vindt u ook informatie en promotie voor herbouw van de TOL ’t Meerhek.
In Lansingerland is helaas veel afgebroken en weinig cultureel erfgoed meer te zien.
De Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs (HVBR) heeft om deze reden dit jaar bij de gemeente Lansingerland het burgerinitiatief ingebracht om i.p.v. afbreken nu eens een historisch erfgoed te doen herrijzen. Het herbouwen van de in 1933 afgebroken TOL ’t MEERHEK, op een fraaie en prominente plek in de Groenzoom van Berkel en Rodenrijs.

 

Historische Informatie Punt

In het Historische Informatie Punt (HIP) is veel informatie over de lokale, maar ook over de regionale geschiedenis bij elkaar gebracht. 

Een werkgroep van het HGOP organiseert in de ruime tentoonstellingshoek van de bibliotheek een driemaal per jaar wisselende tentoonstelling over de geschiedenis van Pijnacker. 

Bezoekers kunnen tijdens openingstijden van de bibliotheek de tentoonstelling bekijken. Op het LCD scherm in de tentoonstellingshoek wordt een film of een powerpoint presentatie getoond over het Pijnacker van vroeger.  Aan de gezellige leestafel kan een praatje worden gemaakt over ‘hoe het vroeger was’. 

Regelmatig zijn er leden van de historische vereniging aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over de geschiedenis van Pijnacker. 

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker is een vereniging met 230 leden, opgericht in 1960, die behalve de tentoonstellingen in het Historisch Informatie Punt ook achtmaal per jaar een lezing organiseert en onderzoek doet naar de geschiedenis van Pijnacker.