Bibliotheek Oostland zoekt digitale slimmerds

Bibliotheek Oostland zoekt twee enthousiaste vrijwilligers die hun digitale kennis graag willen overdragen aan anderen die weinig of geen ervaring hebben met digitale hulpmiddelen. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om deelnemers aan de cursus Klik & Tik de beginselen van computergebruik bij te brengen. Voor deze activiteit, altijd op de vrijdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur in de vestiging Pijnacker, staan twee vacatures open.

De cursus die bedoeld wordt heet ‘Klik & Tik’. Deze cursus biedt cursisten de mogelijkheid om computervaardigheden (verder) te ontwikkelen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht. Elke week werken de cursisten in hun eigen tempo aan hun vaardigheden. Heb je affiniteit met computers, ben je geduldig en heb je zin om anderen iets te leren, dan zijn we op zoek naar jou!

Meer informatie opvragen en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen via Kimberley Steenbergen of 06-45 68 45 90

Heeft u nog weinig ervaring met de computer of het internet en wilt u digitaal vaardiger worden? Bij de Bibliotheek Oostland kunt u terecht voor de gratis cursus Klik&Tik.

Klik&Tik is een cursus waarmee u uw eigen leerlijn volgt. Tijdens de eerste les stelt u deze met uw begeleider samen. Elke week staan de begeleiders 2 uur lang voor u klaar om u te ondersteunen bij uw leerlijn. Als u uw leerlijn heeft afgerond stroomt u uit en is er weer plek voor een nieuwe deelnemer.

Deze gratis cursus bestaat uit drie onderdelen:

Klik & Tik De basis

U leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Als u de cursus 'Klik & Tik De basis' heeft afgerond, kunt u doorstromen naar de cursus 'Klik & Tik Het internet op' en vervolgens naar 'Klik & Tik Samen op ’t web'.

Klik & Tik Het internet op

U leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet.Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

Aanmelden en/of contact

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Kimberly Steenbergen via k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06-45 684 590.

Klik & Tik Samen op ’t web

U oefent met Klik & Tik Samen op ’t web het (veilig) gebruiken van social media. U leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maakt u kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media.