DigiSterker

DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen. Het gaat allemaal via internet tegenwoordig en het wordt steeds meer.

'Leren werken met de digitale overheid'

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc. De belasting gaat stoppen met de blauwe envelop. Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken? 

Veel mensen vinden dit moeilijk. De bibliotheek Oostland biedt in samenwerking met de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland de cursus 'Leren Werken Met De Digitale Overheid' aan. Deze cursus wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten van SeniorWeb en in samenwerking met SWOP en Huis van Rie. De cursus is voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan. De cursus van 3 lessen van 2 uur kost € 10,00. 

De cursist moet bij aanvang van de cursus over een (werkend) DigiD beschikken.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Kimberly Steenbergen (K.Steenbergen@bibliotheekoostland.nl). Wilt u hierbij uw telefoonnummer, e-mailadres en de gemeente waar u woont vermelden? Het is ook mogelijk om u aan te melden bij de informatiemedewerkers in de bibliotheek in alle vestigingen.

Vrijwilligers gezocht

Vindt u het leuk om mensen wegwijs te maken op de computer, het internet en met de DigiD? De Bibliotheek Oostland zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van de digivaardigheidscursussen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.