• Computercursussen

  In samenwerking met SeniorWeb biedt Bibliotheek Oostland computer- en tabletcursussen aan.

  De cursussen worden door docenten van SeniorWeb Leercentrum Bergschenhoek en SeniorWeb Leercentrum Berkel en Rodenrijs op diverse locaties gegeven. Er wordt in kleine groepen in een rustig tempo les gegeven.

 • Computer- en Tabletcursussen najaar

  Leer omgaan met de computer of tablet en geef u op voor een cursus of workshop.

  Belangstellenden die kennis willen maken met ons cursusprogramma dat in februari van start gaat kunnen op donderdag 24 augustus 2017 terecht.

 • Computerhulp bij u in de buurt

  Heeft u ook weleens een vraag over uw Windows computer? Bent u al een iPad of Android tablet gebruiker? Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom bij de Computerhulp bij u in de buurt in het gezellige leescafé van vestiging Berkel en Rodenrijs. 

 • Computerhulp bij u in de buurt

  Een wekelijks inloopspreekuur waar u met uw computerproblemen terecht kunt. Neem gerust uw laptop, tablet of smartphone mee indien u daar problemen mee heeft. Naast vragen over hardware kunt u er ook terecht met vragen over software (besturingssystemen Windows, Android en iOS en applicatiesoftware).

 • Computerhulp bij u in de buurt

  Heeft u ook weleens een vraag over uw Windows computer? Bent u al een iPad of Android tablet gebruiker? Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom bij de Computerhulp bij u in de buurt in de vestiging van Bibliotheek Oostland in De Stander.

 • Windows 10 cursus voor PC of laptop

  De cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met de mogelijkheden die een computer biedt. U leert werken met het besturingssysteem Windows 10. Starten van de computer, gebruik van toetsenbord en muis worden stap voor stap behandeld. Starten en afsluiten van programma's en apps, gebruik van de tekstverwerker Wordpad en opslaan van documenten komen aan de orde.  

 • Windows 10 kennismaken

  U werkte tot nu toe met Windows 8.1, Windows 7, Vista of XP en bent overgestapt op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 of u bent van plan hierop over te stappen. In deze cursus leert u in 4 lessen wat er anders en nieuw is. U maakt kennis met het tegelscherm en apps en leert het verschil tussen het gebruik van apps en programma’s.  

 • 'Orde op uw PC en in de Cloud'

  Naarmate u een computer of laptop langer gebruikt, verzamelt u steeds meer foto's en tekst-, video- en muziekbestanden. Krijg grip op deze opgeslagen informatie. Leer hoe u bestanden op de computer onderverdeelt in mappen. Met Windows 10 is in dit verband het gebruik van OneDrive een nieuwe mogelijkheid. 

 • Workshop Foto en videobewerking op uw PC

  Veel mensen hebben een grote verzameling digitale foto’s en videofilmpjes op hun computer staan. In deze cursus leert u uw foto's en video's te bewerken tot het gewenste resultaat. Ook het importeren van foto's en video vanaf een digitale camera, mobiele telefoon of tablet komt aan de orde.

 • Workshop Etiketten maken op uw PC

  Na deze workshop is het schrijven van grote aantallen adressen op kaarten of enveloppen verleden tijd. U leert hoe u met het gratis op uw PC te downloaden programma OpenOffice etiketten kunt maken en afdrukken. Eerst wordt een adressenlijst opgebouwd waarna met gebruik van deze adressen etiketten worden vervaardigd.

 • 'Werken in de Cloud met Google'

  U leert een gratis Gmail account aanmaken als u dat nog niet heeft, want Google is veel meer dan een zoekmachine. Stap voor stap wordt het werken in de Cloud uitgelegd en hoe u handig gebruik kunt maken van Google Drive en Google Foto's. Ook Google Agenda en Google Maps komen aan de orde. 

 • iPad Basiscursus

  U bent net in het bezit van een iPad en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u o.a. hoe u foto’s bekijkt, apps binnenhaalt, internet en e-mailt.

 • IPad vervolgcursus

  U bent in het bezit van een iPad en de basisvaardigheden heeft u onder de knie. Maar u wilt meer uit uw iPad halen, meer weten over internetten, e-mailen, het werken met contacten en de agenda en meer doen zoals facetimen, skypen, boeken lezen en muziek beluisteren.

 • Workshop Foto’s op uw iPad

  Heeft u een iPad en wilt u meer doen met foto's?
  Tijdens deze drie middagen leert u foto's bewerken, albums aanmaken, foto's delen en het samenstellen van een fotoboek op uw tablet om dit op te sturen en af te laten drukken.

 • Workshop Foto's op uw Android Tablet

  In deze workshop leert u foto's maken, foto's opslaan en foto's bewerken op uw Android Tablet. De workshop bestaat uit 2 lessen van 2 uur en de kosten bedragen in totaal € 20,-. Cursusdata en de locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn.

 • Workshops Beginnen met Word, Excel of Powerpoint Online

  U kent Word, Excel en Powerpoint vast als programma's binnen Microsoft Office. Sinds jaar en dag een veelgebruikte tekstverwerker, rekenprogramma en presentatieprogramma voor op de PC. Maar kent u Office Online al? Nee? Volg dan een van onze workshops waarbij gebruik gemaakt wordt van deze gratis Office programma's via internet. Deze workshops bestaan elk uit 2 lessen van 2 uur en de kosten bedragen per workshop € 20,-. Cursusdata en de locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn.

 • iPhone of Android

  Hebt u een iPhone van Apple of een Android smartphone van Samsung of van een ander merk en en weet u er nog niet zo goed raad mee? Of bent u een beginnende gebruiker? Dan is een van deze workshops misschien wel iets voor u. Alles om de basis van uw moderne mobiele telefoon onder de knie te krijgen komt aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. Deze workshop bestaat uit 2 lessen van 2 uur en de kosten bedragen in totaal € 20,-. Cursusdata en de locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn.
   

 • Aan de slag met Facebook

  Via Facebook kunt u eenvoudig in contact komen en blijven met vrienden, familie en kennissen over heel de wereld. Deze workshop bestaat uit 3 lessen van 2 uur en geeft informatie over het gebruik van Facebook waaronder het plaatsen van berichten en foto's. U werkt tijdens de workshop met uw eigen smartphone, tablet of laptop. Werkt u thuis met een desktop PC dan gebruikt u een van onze laptops. De kosten bedragen in totaal € 35,- inclusief het bijbehorende cursusboek. Cursusdata en de locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn. Vermeldt bij uw aanmelding of u al over een Facebook acccount beschikt of niet, of u een ervaren of een onervaren gebruiker bent, welk type apparaat u meebrengt en in het geval dat u thuis werkt met een PC of laptop met welke internetbrowser u werkt.

 • Aan de slag met Skype

  Met het programma Skype kunt u gratis met andere Skype-gebruikers (video)bellen. U hoort elkaar en u kunt elkaar ook zien gebruik makend van een computer, tablet of smartphone. Deze workshop bestaat uit 2 lessen van 2 uur en geeft informatie over het gebruik van Skype waaronder contactpersonen toevoegen en gesprekken voeren. U werkt tijdens de workshop met uw eigen smartphone, tablet of laptop. Werkt u thuis met een desktop PC dan gebruikt u een van onze laptops. De kosten bedragen in totaal € 25,- inclusief het bijbehorende cursusboek. Cursusdata en de locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn. Vermeldt bij uw aanmelding of u al over een Skype acccount beschikt of niet, of u een ervaren of een onervaren gebruiker bent, welk type apparaat u meebrengt en in het geval dat u thuis werkt met een PC of laptop met welke internetbrowser u werkt.

 • Kopen en verkopen op Marktplaats

  Op de website Marktplaats wordt van alles aangeboden: van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De website is eenvoudig in gebruik en zorgt simpelweg dat vragers en aanbieders van spullen contact met elkaar krijgen. Leer in deze workshop in 1 les van 2 uur hoe u het best te werk gaat om ook uw eigen spullen te verkopen. De kosten van de workshop bedragen € 10,-. Datum en locatie worden bekend gemaakt zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn.

Klik & Tik

Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer en/of internet.

Omgaan met de digitale overheid

DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente enz.

Android Tablet cursussen

In het bezit van een Android Tablet en wilt u leren hoe met dit apparaat het beste om kunt gaan?

Informatieavond Werken in de Cloud

Altijd al willen weten wat dat nu eigenlijk is, de
Cloud? In Berkel en Rodenrijs wordt een
informatieavond gehouden over de Cloud en Clouddiensten. 

Tablet/iPad Informatieavonden

Een iPad of een Android tablet; wat past beter bij u?