• Computercursussen

  In samenwerking met SeniorWeb biedt Bibliotheek Oostland computer- en tabletcursussen aan.


  De cursussen worden door docenten van SeniorWeb Leercentrum Bergschenhoek en SeniorWeb Leercentrum Berkel en Rodenrijs op diverse locaties gegeven. Er wordt in kleine groepen in een rustig tempo les gegeven.

 • Computer- en Tabletcursussen voorjaar

  Leer omgaan met de computer of tablet en geef u op voor een cursus of workshop.

  Belangstellenden die kennis willen maken met ons cursusprogramma dat in februari van start gaat kunnen op dinsdag 17 januari 2017 terecht.

 • Computer- en Tablet café

  Heeft u ook weleens een vraag over uw Windows computer? Bent u al een iPad of Android tablet gebruiker? Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom bij het Computer- en Tablet Café in het gezellige leescafé van vestiging Berkel en Rodenrijs. 

 • Computerspreekuur De Leeuwerik

  Een wekelijks inloopspreekuur waar u met uw computerproblemen terecht kunt. Neem gerust uw laptop, tablet of smartphone mee indien u daar problemen mee heeft. Naast vragen over hardware kunt u er ook terecht met vragen over software (besturingssystemen Windows, Android en iOS en applicatiesoftware).

 • Windows 10 cursus voor PC of laptop

  De cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met de mogelijkheden die een computer biedt. U leert werken met het besturingssysteem Windows 10. Starten van de computer, gebruik van toetsenbord en muis worden stap voor stap behandeld. Starten en afsluiten van programma's en apps, gebruik van de tekstverwerker Wordpad en opslaan van documenten komen aan de orde.  

 • Windows 10 kennismaken

  U werkte tot nu toe met Windows 8.1, Windows 7, Vista of XP en bent overgestapt op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 of u bent van plan hierop over te stappen. In deze cursus leert u in 4 lessen wat er anders en nieuw is. U maakt kennis met het tegelscherm en apps en leert het verschil tussen het gebruik van apps en programma’s.  

 • 'Orde op uw PC en in de Cloud'

  Naarmate u een computer of laptop langer gebruikt, verzamelt u steeds meer foto's en tekst-, video- en muziekbestanden. Krijg grip op deze opgeslagen informatie. Leer hoe u bestanden op de computer onderverdeelt in mappen. Met Windows 10 is in dit verband het gebruik van OneDrive een nieuwe mogelijkheid. 

 • 'Werken in de Cloud met Google'

  U leert een gratis Gmail account aanmaken als u dat nog niet heeft, want Google is veel meer dan een zoekmachine. Stap voor stap wordt het werken in de Cloud uitgelegd en hoe u handig gebruik kunt maken van Google Drive en Google Foto's. Ook Google Agenda en Google Maps komen aan de orde. 

 • iPad Basiscursus

  U bent net in het bezit van een iPad en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u o.a. hoe u foto’s bekijkt, apps binnenhaalt, internet en e-mailt.

 • IPad vervolgcursus

  U bent in het bezit van een iPad en de basisvaardigheden heeft u onder de knie. Maar u wilt meer uit uw iPad halen, meer weten over internetten, e-mailen, het werken met contacten en de agenda en meer doen zoals facetimen, skypen, boeken lezen en muziek beluisteren.

 • Workshop Foto’s op uw iPad

  Heeft u een iPad en wilt u meer doen met foto's?
  Tijdens deze drie middagen leert u foto's bewerken, albums aanmaken, foto's delen en het samenstellen van een fotoboek op uw tablet om dit op te sturen en af te laten drukken.

SeniorWeb agenda:

 • Berkel: Computer- en Tablet Café

  Heeft u ook weleens een vraag over uw Windows computer? Bent u al een iPad of Android tablet gebruiker? Heeft u veel of juist weinig ervaring met het gebruik van uw tablet?

  Van 13:30 tot 15:30

  Vestiging Berkel en Rodenrijs

  do 08 jun

Omgaan met de digitale overheid

DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente enz.

Android Tablet cursussen

In het bezit van een Android Tablet en wilt u leren hoe met dit apparaat het beste om kunt gaan?

Tablet/iPad Informatieavonden

Een iPad of een Android tablet; wat past beter bij u?