Computercursussen

In samenwerking met SeniorWeb biedt de Bibliotheek computer, smartphone en tablet cursussen aan.

De cursussen worden door docenten van SeniorWeb Leercentra Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk op diverse locaties gegeven. Er wordt in kleine groepen in een rustig tempo les gegeven.

 • Computercafé’s bij u in de buurt

  In de maanden september tot en met december kunt u elke 2e en 4e donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs. Iedereen is welkom in het Computer- en Tablet Café. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Computercafé’s bij u in de buurt

  In de maanden september tot en met december kunt u elke 2e donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in de bibliotheek van Bergschenhoek. Iedereen is welkom in het Computer- en Tablet Café in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Ontmoet! in de Wilhelminastraat 1A. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Computercafé’s bij u in de buurt

  In de maanden september tot en met december kunt u elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in De Leeuwerik (ruimte “de Mus”). Iedereen is welkom tijdens dit inloopspreekuur in de Leeuwerikstraat 2. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Cursus voor PC of laptop

  De cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met de mogelijkheden die een computer biedt. U leert werken met het besturingssysteem Windows 10. O.a. starten van de computer, gebruik van toetsenbord en muis worden stap voor stap behandeld. 

 • Windows 10 kennismaken

  U werkte tot nu toe met Windows 8.1, Windows 7, Vista of XP en bent overgestapt op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 of u bent van plan hierop over te stappen. In deze cursus leert u in 4 lessen wat er anders en nieuw is. U maakt kennis met het tegelscherm en apps en leert het verschil tussen het gebruik van apps en programma’s.  

 • Workshop Orde op uw PC

  Naarmate u een computer of laptop langer gebruikt, verzamelt u steeds meer foto's tekst-, video- en muziekbestanden. Krijg grip op deze opgeslagen informatie. Leer hoe u bestanden op de computer onderverdeelt in mappen en uw favoriete websites en e-mails overzichtelijk maakt.

 • Werken in de Cloud met OneDrive op uw PC

  Met Windows 10 heeft u gratis toegang tot OneDrive, de clouddienst van Microsoft waar u uw bestanden kunt opslaan. In deze workshop leert u hier mee omgaan.

 • Workshop Etiketten maken op uw PC

  Na deze workshop is het schrijven van grote aantallen adressen op kaarten of enveloppen verleden tijd. U leert hoe u etiketten kunt maken en afdrukken. Eerst wordt een adressenlijst opgebouwd in Excel waarna met gebruik van Word van deze adressen etiketten worden vervaardigd. Tijdens deze workshop wordt gewerkt met Microsoft Office 365

 • Workshop Foto- en Videobewerking op uw PC

  Veel mensen hebben een grote verzameling digitale foto’s en videofilmpjes op hun computer staan. In deze cursus leert u uw foto's en video's te bewerken tot het gewenste resultaat. Ook het importeren van foto's en video vanaf een digitale camera, mobiele telefoon of tablet komt aan de orde.

 • Workshop Fotoalbum maken op uw PC

  Sinds de komst van digitale fotografie en smartphones maken we erg veel foto's. Helaas doen we er achteraf te weinig mee en dat terwijl het zo eenvoudig is om een online album te maken of fotoboeken te bestellen. Zo kun je de mooiste momenten blijven koesteren. In deze workshop leert u om te gaan met één van de vele programma's op dit gebied, de Hema fotoservice.

 • Kennismaken met Excel op uw PC

  Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wel eens gehoord of iets gezien heeft van een spreadsheetprogramma (Excel), maar er nog geen of weinig ervaring mee heeft. Om deze workshop te kunnen volgen is enige typevaardigheid gewenst. In deze workshop leert u wat een spreadsheet is en hoe er mee te werken.

 • Workshop

  U leert een gratis Gmail account aanmaken als u dat nog niet heeft, want Google is veel meer dan een zoekmachine. Stap voor stap wordt het werken in de Cloud uitgelegd en hoe u handig gebruik kunt maken van Google Drive en Google Foto's. Ook Google Agenda en Google Maps komen aan de orde.

 • Workshops Smartphones

  Hebt u een iPhone van Apple of een Android smartphone van Samsung of van een ander merk en weet u er nog niet zo goed raad mee? Of bent u een beginnende gebruiker? Dan is een van deze workshops misschien wel iets voor u. 

 • Whatsappen met uw Smartphone


  In deze workshop wordt uitgelegd hoe Whatsapp werkt op uw smartphone en wat u allemaal er mee kunt doen.
   

 • Veilig mobiel Rabo internetbankieren

  Veel banken hebben apps waarmee u kunt bankieren op uw Android-apparaat, iPhone of iPad. Handig, maar hoe gaat u daar veilig mee om? Steeds meermensen doen bankzaken via een app op hun mobiele telefoon of tablet. 

 • iPad Basiscursus

  U bent net in het bezit van een iPad en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u o.a. hoe u foto’s bekijkt, apps binnenhaalt, internet en e-mailt.

 • IPad vervolgcursus

  U bent in het bezit van een iPad en de basisvaardigheden heeft u onder de knie. Maar u wilt meer uit uw iPad halen, meer weten over internetten, e-mailen, het werken met contacten en de agenda en meer doen zoals facetimen, skypen, boeken lezen en muziek beluisteren.

 • Workshop Foto’s op uw iPad

  Heeft u een iPad en wilt u meer doen met foto's?
  Tijdens deze drie middagen leert u foto's bewerken, albums aanmaken, foto's delen en het samenstellen van een fotoboek op uw tablet om dit op te sturen en af te laten drukken.

Tablet cursussen

U bent in het bezit van een Android Tablet en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u hoe u foto’s bekijkt, app’s binnenhaalt, internet, e-mailt, etc.

Informatiedag Computer, Smartphone en Tablet cursussen najaar 2018

Belangstellenden die kennis willen maken met het cursusprogramma van SeniorWeb Lansingerland dat in september van start gaat kunnen op donderdag 23 augustus 2018 terecht.

Programmaboekje downloaden

Hier kunt u het nieuwe programmaboekje Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Najaar 2018 downloaden

Cursus Mac voor beginners

Heeft u een PC of laptop van Apple en weet u er niet zo goed raad mee? Of bent u een beginnende gebruiker? Neem dan contact met ons op en laat ons weten of u in het bezit bent van een iMac (desktop) of een MacBook (laptop).

Informatieavond: Thema Google

Google is veel meer dan een zoekmachine

Informatieavond: Thema Cloud

Altijd al willen weten wat dat nu eigenlijk is, de
Cloud? In Berkel en Rodenrijs wordt een
informatieavond gehouden over de Cloud en Clouddiensten. 

Informatieavond: Thema Sociale Media

Wat verstaan we als sociale media en wat kun je er mee? In Bergschenhoek hebben een informatieavond er over

Klik & Tik

Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer en/of internet.

Omgaan met de digitale overheid

DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente enz.

DigiSterker