Computercursussen

In samenwerking met SeniorWeb biedt Bibliotheek Oostland computer- en tabletcursussen aan.

De cursussen worden door docenten van SeniorWeb Leercentra Bergschenhoek,  Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk op diverse locaties gegeven. Er wordt in kleine groepen in een rustig tempo les gegeven.

 • Computer- & tablet cafés in de buurt

  In de maanden januari tot en met juni kunt u elke 2e en 4e donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25.
  Iedereen is welkom in het Computer- en tablet café. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Computer- en tablet cafés bij u in de buurt

  In de maanden januari tot en met juni kunt u elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in De Leeuwerik (ruimte “de Mus”).
  Iedereen is welkom tijdens dit inloopspreekuur in de Leeuwerikstraat 2. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Computer- en tablet cafés bij u in de buurt

  In de maanden januari tot en met juni kunt u elke 2e donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur terecht met al uw vragen over computers, tablets en smartphones in de bibliotheek van Bergschenhoek in Ontmoet! in de Wilheminastraat 1A.
  Iedereen is welkom in het Computer- en tablet café. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer men met vragen of een probleem zit.

 • Cursus voor PC of laptop

  De cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met de mogelijkheden die een computer biedt. U leert werken met het besturingssysteem Windows 10. O.a. starten van de computer, gebruik van toetsenbord en muis worden stap voor stap behandeld. 

 • Windows 10 kennismaken

  U werkte tot nu toe met Windows 8.1, Windows 7, Vista of XP en bent overgestapt op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 of u bent van plan hierop over te stappen. In deze cursus leert u in 4 lessen wat er anders en nieuw is. U maakt kennis met het tegelscherm en apps en leert het verschil tussen het gebruik van apps en programma’s.  

 • Workshop Orde op uw PC

  Naarmate u een computer of laptop langer gebruikt, verzamelt u steeds meer foto's en tekst-, video- en muziekbestanden. Krijg grip op deze opgeslagen informatie. Leer hoe u bestanden op de computer onderverdeelt in mappen. Met Windows 10 is in dit verband het gebruik van OneDrive een nieuwe mogelijkheid. 

 • Workshop Foto en videobewerking op uw PC

  Veel mensen hebben een grote verzameling digitale foto’s en video-filmpjes op hun computer staan. In deze cursus leert u uw foto's en video's te bewerken tot het gewenste resultaat. Ook het importeren van foto's en video vanaf een digitale camera, mobiele telefoon of tablet komt aan de orde.

 • Kennismaken met Paint 3D

  Met de komst van de laatste grote update van Windows 10 is Paint 3D aan het vertrouwde tekenprogramma Paint toegevoegd. Met Paint 3D is het mogelijk om ruimtelijk te tekenen. In twee lessen kunt u kennismaken met deze nieuwe mogelijkheid en beoordelen of u in de toekomst fraaie driedimensionale tekeningen wilt gaan maken.

 • 'Werken in de Cloud met Google'

  U leert een gratis Gmail account aanmaken als u dat nog niet heeft, want Google is veel meer dan een zoekmachine. Stap voor stap wordt het werken in de Cloud uitgelegd en hoe u handig gebruik kunt maken van Google Drive en Google Foto's. Ook Google Agenda en Google Maps komen aan de orde. 

 • iPad Basiscursus

  U bent net in het bezit van een iPad en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u o.a. hoe u foto’s bekijkt, apps binnenhaalt, internet en e-mailt.

 • IPad vervolgcursus

  U bent in het bezit van een iPad en de basisvaardigheden heeft u onder de knie. Maar u wilt meer uit uw iPad halen, meer weten over internetten, e-mailen, het werken met contacten en de agenda en meer doen zoals facetimen, skypen, boeken lezen en muziek beluisteren.

 • Workshop Foto’s op uw iPad

  Heeft u een iPad en wilt u meer doen met foto's?
  Tijdens deze drie middagen leert u foto's bewerken, albums aanmaken, foto's delen en het samenstellen van een fotoboek op uw tablet om dit op te sturen en af te laten drukken.

 • Tablet cursussen

  U bent in het bezit van een Android Tablet en wilt leren hoe u met dit veelzijdige apparaat het beste om kunt gaan. In 4 lessen ontdekt u hoe u foto’s bekijkt, app’s binnenhaalt, internet, e-mailt, etc.

 • Workshop foto's op uw tablet

  In deze workshop leert u foto's maken, foto's opslaan en foto's bewerken op uw Android Tablet. 

 • Workshops Smartphones

  Hebt u een iPhone van Apple of een Android smartphone van Samsung of van een ander merk en weet u er nog niet zo goed raad mee? Of bent u een beginnende gebruiker? Dan is een van deze workshops misschien wel iets voor u. Alles om de basis van uw moderne mobiele telefoon onder de knie te krijgen komt aan bod.

 • Veilig mobiel Rabo internetbankieren

  Veel banken hebben apps waarmee u kunt bankieren op uw Android-apparaat, iPhone of iPad. Handig, maar hoe gaat u daar veilig mee om? Steeds meermensen doen bankzaken via een app op hun mobiele telefoon of tablet. 

Programmaboekje downloaden

Hier kunt u het nieuwe programmaboekje Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Voorjaar 2018 downloaden

Informatieavond: Thema Cloud

Altijd al willen weten wat dat nu eigenlijk is, de
Cloud? In Berkel en Rodenrijs wordt een
informatieavond gehouden over de Cloud en Clouddiensten. 

Informatieavond: Thema Google

Google is veel meer dan een zoekmachine

Klik & Tik

Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer en/of internet.

Omgaan met de digitale overheid

DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente enz.