Bijzondere workshops dit najaar

Programmaboekje downloaden

Hier kunt u het nieuwe programmaboekje Computer-, Tablet- en Smartphonecursussen Najaar 2019 downloaden

Klik hier om het PDF bestand te downloaden

Workshop 'Reizen met het Openbaar Vervoer'

Om te reizen met het openbaar vervoer, heeft u een geldig vervoerbewijs nodig.
De strippenkaarten en losse treinkaartjes die u van vroeger kent, hebben plaatsgemaakt voor een kaart met een chip. U checkt ermee in en uit bij bus, tram, trein en metro.

Tijdens de workshop gaan we een Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Deze kaart kost € 7,50 en moet online via iDeal betaald worden tijdens de workshop! U heeft daar dus uw bankgegevens bij nodig! Let op: de deelnemer kan alleen voor zichzelf een OV-chipkaart aanvragen tijdens de workshop!!

Zodra alle deelnemers de OV-chipkaart in huis hebben gaan we (optioneel) de kaart tijdens een praktijkdag proberen te gebruiken: we maken een uitstapje in de regio met bus en metro.

De workshop bestaat uit 1 les met (optioneel) een praktijkdag.

Prijs: € 15,- incl. hand-out (excl. € 7,50 aanvraag OV-chipkaart)

Datum: Woensdag 11 december
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Workshop 'Digitaal Nalaten'

Ons leven is de laatste 20 jaar steeds digitaler geworden. We zijn op tal van vlakken online actief. Daarnaast regelen instanties en overheden hun zaken steeds vaker digitaal. Iedereen zorgt natuurlijk dat zijn of haar gegevens goed zijn beveiligd. Maar wat als iemand komt te overlijden, hoe gaat het dan met die goed beveiligde accounts? In deze workshop richten wij ons op de digitale nalatenschap.
Dat doen we op twee manieren: wat kan ik nu zelf regelen en wat moeten of kunnen mijn nabestaanden nog regelen?

De workshop bestaat uit 2 lessen.

Prijs: € 20,- incl. checklist

Datum: Woensdag 4 en 11 september
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Workshop 'Genealogie: Ontdek uw familiegeschiedenis'

In de workshop Genealogie maken wij u wegwijs in de enorme hoeveelheid materiaal over uw familie op Internet. Na een inleiding over een aantal basisbegrippen in de genealogie, bezoeken we samen een groot aantal websites waar genealogische gegevens over uw voorouders te vinden zijn, maar b.v. ook testamenten, kranten- en scheepsberichten, politierapporten.

In de tweede les wordt geoefend met het opnemen van uw eigen familie in een genealogisch computerprogramma, zodat u na afloop kunt beschikken over uw eigen stamboom.
Voor deze lessen wordt verwacht dat u uw eigen laptop of tablet gebruikt. Eventueel kunt u op verzoek voor deze cursus een laptop van SeniorWeb gebruiken.

De workshop bestaat uit 2 lessen.

Prijs: € 20,-

Data: Dinsdag 1 en 8 oktober
Tijd: 13.30 – 15.30 uur
Locatie: vestiging Berkel en Rodenrijs

Aanmelden / Contact

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor één van onze cursussen of workshops stuur dan een e-mail naar seniorweblansingerland@gmail.com

Aanmelden kan door of online het Aanmeldingsformulier in te vullen of door een email te sturen naar seniorweblansingerland@gmail.com.

Garmin GPS Gebruik

Voor gebruikers van Garmin GPS-apparaten wil ik graag een platform creëren om kennis uit te wisselen en om gezamenlijk nieuwe toepassingen voor GPS apparaten te ontdekken en uit te testen. Heeft u interesse, neem dan contact met mij op door een mail te sturen naar

seniorweblansingerland@gmail.com

Ben Klapwijk

Ben Klapwijk, docent SeniorWeb Lansingerland