Bibliotheeklidmaatschap meer waard door gratis online cursussen

De cursussen stoppen in 2019

Per 1 januari 2019 stopt de online Bibliotheek met het aanbieden van cursussen. Dit betekent dat je in 2019 helaas geen nieuwe cursus meer kunt starten. 

Waarom stoppen we?
De cursussen waren de afgelopen twee jaar een proef. Het niveau en de onderwerpen bleken echter niet goed aan te sluiten bij de behoefte van onze grootste groep cursisten. Helaas is het niet gelukt tegen een redelijke prijs cursussen van een hoger niveau en over de gevraagde onderwerpen te vinden. 

Nog bezig met een cursus?
Ben je in 2018 gestart met een cursus? Dan kun je deze gewoon afmaken in 2019. 

Cursussen tegoed van dit jaar?
Heb je je twee cursussen van 2018 nog niet gedaan? Kies dan voor het einde van het jaar welke cursus(sen) je nog wilt doen. Je hebt dan een heel jaar om deze te volgen.

Hulp nodig?
Heb je een vraag over de cursussen van de online Bibliotheek? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. 

We wensen je veel plezier bij het afronden van je cursus. 

Hartelijke groet,

Het team van de online Bibliotheek

De Bibliotheek introduceert ‘Online-cursussen van de Bibliotheek’

Als lid van de Bibliotheek kunt u een jaar lang gratis twee online-cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?

Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media en Gezondheid en opvoeding en Talen. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kan je twee cursussen kiezen. U volgt de cursus van uw keuze waar u maar wilt in uw eigen tijd en tempo. U hebt alleen internet nodig.

‘Online cursussen van de Bibliotheek’ is een pilot van 1 jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Er komt een vervolg!
 

Cursus van de maand december:

Cursus van de maand

Even snel je telefoon pakken en een kiekje maken. We doen het dagelijks. Maar wist je dat je met je smartphone ook echt professionele foto’s kunt maken? Een goede smartphonefoto is gemaakt op basis van kleur, licht, compositie en een klein beetje creativiteit. In deze cursus leer je op een andere manier naar de mensen en objecten om je heen kijken, om uiteindelijk het perfecte plaatje te schieten.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?

Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.