Windows 10 cursussen voor PC of laptop

Computerles voor beginners

De cursus is bedoeld voor mensen die voor nader kennis willen maken met de mogelijkheden die een computer biedt. U leert werken met het besturingssysteem Windows 10. Starten en afsluiten van programma’s en apps, gebruik van tekstverwerker Wordpad en het opslaan van documenten komen aan de orde. Er wordt geoefend met surfen op internet, d.w.z. het zoeken en vinden van informatie.

Ook leert u met een e-mailprogramma e-mails te versturen en te ontvangen. Hierbij komt ook het versturen en ontvangen van e-mails met een bijlage, zoals een tekst document of een foto, aan de orde. Tijdens deze lessen wordt gebruik gemaakt van laptops van Seniorweb. Om de stof thuis goed te kunnen oefenen is het noodzakelijk dat u beschikt over een pc of laptop met Windows 10.

De cursus bestaat uit 8 lessen.
Prijs: € 105,- incl. cursusboek

Data: Donderdag 30 januari t/m 19 maart (elke donderdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bleiswijk, ‘t Web 

Overstappen naar Windows 10

U werkte tot nu toe met Windows 8.1, Windows 7, Vista of XP en bent overgestapt op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 of u bent van plan hierop over te stappen. In deze cursus leert u in 4 lessen wat er anders en nieuw is. U maakt kennis met het tegelscherm en apps en leert het verschil tussen het gebruik van apps en programma’s.

De cursus bestaat uit 4 lessen.
Prijs: € 55,- incl. cursusboek

Data: Dinsdag 28 januari t/m 18 februari (elke dinsdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bleiswijk, ‘t Web

Workshop 'Orde op uw PC'

Naarmate u een computer of laptop langer gebruikt, verzamelt u steeds meer foto's tekst-, video- en muziekbestanden. Krijg grip op deze opgeslagen informatie. Leer hoe u bestanden op de computer onderverdeelt in mappen en uw favoriete websites en e-mails overzichtelijk maakt. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van SeniorWeb laptops met Windows 10, maar alle onderwerpen zijn ook toepasbaar op Windows 7 & 8.

De workshop bestaat uit 3 lessen.
Prijs: € 40- incl. cursusboek

Data: Dinsdag 25 februari t/m 10 maart (elke dinsdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie:vestiging Bleiswijk, ‘t Web)

Cursus 'Foto’s bewerken en Fotoboek maken op uw PC'

U leert omgaan met de gratis app Foto's die standaard in Windows 10 zit. U kunt er uw foto- en video-verzameling mee beheren, foto- en videobewerkingen mee uitvoeren en albums samenstellen. Het importeren van foto's en video's vanaf een digitale camera, usb-stick, mobiele telefoon of tablet komt in deze cursus ook aan de orde. Ten slotte leert u omgaan met het programma van de Hema fotoservice om online een fotoboek te maken en af te laten drukken. Zo kunt u uw mooiste momenten blijven koesteren.

De workshop bestaat uit 4 lessen.
Prijs: € 45,- incl. hand-out

Data: Woensdag 4 t/m 25 maart (elke woensdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Basis systeembeheer Windows 10

Deze workshop is bedoeld voor ervaren Windows 10 gebruikers die graag iets meer willen weten over hoe zij hun Windows PC/Laptop in optimale conditie kunnen houden. Tijdens een 3-tal lessen komen er diverse onderwerpen aan bod en worden er tal van tips gegeven hoe de PC of laptop zowel hardware– als ook softwarematig onderhouden kan worden.

Zo wordt er stil gestaan bij:

  • het inrichten van een nieuwe PC en de verschillende accounttypes
  • zorgen dat Windows, applicaties en stuurprogramma’s up to date zijn
  • het verwijderen van ongewenste software
  • schijfopruiming door tijdelijke (internet) bestanden en cookies te verwijderen
  • hoe het opstarten kan worden versneld en hoe fouten in het register kunnen worden hersteld.

De workshop bestaat uit 3 lessen.
Prijs: € 35,- incl. hand-out

Data: Donderdag 26 maart t/m 9 april (elke donderdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bleiswijk, ‘t Web

Werken in de Cloud met OneDrive op uw PC

Met Windows 10 heeft u gratis toegang tot OneDrive, de clouddienst van Microsoft waar u uw bestanden kunt opslaan. In deze workshop leert u hier mee omgaan.

De workshop bestaat uit 2 lessen.
Prijs: € 20,- incl. hand-out

Data: Donderdag 7 en 14 mei
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bleiswijk, ‘t Web

Werken in de Cloud met Google

U leert een gratis Gmail account aanmaken als u dat nog niet heeft, want Google is veel meer dan een zoekmachine. Stap voor stap wordt het werken in de Cloud uitgelegd en hoe u handig gebruik kunt maken van Google Drive en Google Foto's. Ook Google Agenda en Google Maps komen aan de orde. Het maakt niet uit of u thuis met een computer, laptop, iPad of Android tablet werkt, iedereen kan deelnemen aan deze workshop.

De workshop bestaat uit 3 lessen.
Prijs: € 35,- incl. hand-out

Data: Donderdag 16 t/m 30 april (elke donderdag)
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: vestiging Bleiswijk, ‘t Web