Volwassenen

Taalhuis Oostland

De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om individueel te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

SeniorWeb Lansingerland

SeniorWeb wil de digitale wereld begrijpelijk maken, zodat iedereen het gemak en plezier ervan kan ervaren. Het leercentrum Lansingerland geeft in samenwerking met de bibliotheek Oostland computer, tablet en smartphone cursussen aan senioren.

Lezen zonder hindernissen

Lezen kan altijd! Dus ook als u blind, slechtziend of dyslectisch bent. 

Klik & Tik

Klik & Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. Gebruikers leren met Klik & Tik zelfstandig of onder begeleiding om te gaan met de computer en met internet.

Passend Lezen

45.000 gesproken boeken, exclusief voor leden met een leesbeperking

Leeskringen

Historisch Informatie Punt

Boekendienst Aan Huis

Vrijwilligers Informatie Punt

In de vestigingen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker is er een zuil van het Vrijwilligers Informatie Punt te vinden. 

In de zuil kun je zoeken naar een vrijwilligersbaan in de vacaturebank, maatschappelijk stage plek in de stagebank of je gewoon aanmelden als organisatie op zoek naar vrijwilligers of stagiaires. 

Meer informatie over het Vrijwilligers Informatie Punt is te vinden op vrijwilligerswerkpijnacker-nootdorp.nl en viplansingerland.nl

SWOP

Ook in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw zijn mogelijkheden om computercursussen te volgen of binnen te lopen tijdens het Computercafé. Deze activiteiten worden verzorgd via de SWOP.