Video Overzicht

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • Alternatieve Geraniummarkt 2017 Bekijk details

  Op zaterdag 18 november 2017 organiseerden de Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp en de Bibliotheek Oostland, in samenwerking met het Repair Café Nootdorp, een “Alternatieve Geraniummarkt“ in CBS de Regenboog in Nootdorp

  Bekijk details van Alternatieve Geraniummarkt 2017

 • Lezing Hugo Borst in Delfgauw Bekijk details

  De bekende schrijver, columnist en voetbalcriticus Hugo Borst gaf op maandagavond 6 november 2017 een lezing voor mantelzorgers in Pijnacker-Nootdorp in de Kerkelijke Centrum Delfgauw. Al bijna drie jaar schrijft hij in het Algemeen Dagblad over zijn moeder, die aan Alzheimer lijdt en in een verpleeghuis woont. De stukjes zijn verschenen in twee bundels ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’. Borst schreef mee aan het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’, dat zorgde voor extra overheidsgeld voor de ouderenzorg. Na...

  Bekijk details van Lezing Hugo Borst in Delfgauw

 • Alternatieve Geraniummarkt 2016 Bekijk details

  Op zaterdag 6 februari 2016 was er in de Bibliotheek Oostland en in Dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker een Alternatieve Geraniummarkt.

  Bekijk details van Alternatieve Geraniummarkt 2016

 • Bekendmaking nieuwe start 't Web Bekijk details

  Op zaterdag 9 september 2017 jl. droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland. Die overdracht is dus tevens de start van de nieuwe toekomst. Zo worden oefenruimtes betaalbaarder. Daarnaast worden vanaf deze winter met regelmaat films en optredens geprogrammeerd door de initiatiefnemers van Stichting Behoud ’t Web. Tijdens de bijeenkomst van 9 september werd een eerste inkijkje in de programmering geboden.

  Bekijk details van Bekendmaking nieuwe start 't Web

 • Certificaat uitreiking bij distributiecentrum Ahold Delhaize in Delfgauw Bekijk details

  Uitreiking taalcertificaten voor deelnemers van "Taalontmoeting" door het Taalhuis Oostland.

  Bekijk details van Certificaat uitreiking bij distributiecentrum Ahold Delhaize in Delfgauw

 • Taallunch in Sociaal Café Ontmoet! in het kader van de Week van de Alfabetisering Bekijk details

  Lezen, schrijven en rekenen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend en makkelijk. In de Week van de Alfabetisering, van 4 t/m 10 september, stond men hier bij stil. De Week van de Alfabetisering is daarom voor Bibliotheek Oostland ook een mooie kans om het Taalhuis eens extra onder de aandacht te brengen door een taallunch in het Sociaal Café Ontmoet! te houden.

  Bekijk details van Taallunch in Sociaal Café Ontmoet! in het kader van de Week van de Alfabetisering

 • Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp Bekijk details

  Het team van Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp bestaat uit enkele vaste medewerkers en een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Samen zetten zij zich in voor alle vluchtelingen die onlangs in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn komen wonen.

  Bekijk details van Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp

 • Lezing over familiekroniek Land van Glas door schrijver Koen van Wijk Bekijk details

  Op woensdag 28 juni 2017 gaf Koen van Wijk, journalist/tekstschrijver.een lezing in het kader van zijn verschenen boek Land van Glas. De druk bezochte avond vond plaatst in onze vestiging in Berkel.en Rodenrijs.

  Bekijk details van Lezing over familiekroniek Land van Glas door schrijver Koen van Wijk

 • Lezing door Cees Huurman in Ontmoet! Bekijk details

  In onze vestiging in Ontmoetingscentrum Ontmoet! werd op 21 juni 2017 een lezing gehouden over de markante familie Vonk. Tot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw een van de belangrijkste werkgever van Bergschenhoek.

  Bekijk details van Lezing door Cees Huurman in Ontmoet!

 • Bibliotheek Oostland bij WoonTips Bekijk details

  Op zaterdag 25 maart 2017 was onze vestiging in Pijnacker te bewonderen in RTL4's woonprogramma WoonTips. Presentatrice Liselotte de Groot maakte een praatje met Carla Holland en Petra Togni.

  Bekijk details van Bibliotheek Oostland bij WoonTips