Bibliotheek en theater weer open!

Gepubliceerd op: 18 november 2020 09:00

Donderdag 19 november mogen bibliotheken en de theaters weer open en gelden de coronamaatregelen van 14 oktober. De medewerkers informatie en advies, de gastvrouwen en gastheren van Bibliotheek Oostland zien u graag komen!

De bibliotheek heeft een doorstroomfunctie met een toegangsbeleid en biedt naast de mogelijkheid tot lenen en inleveren van materialen zit/studie/werkplekken aan waarvoor wel gereserveerd moet worden. Dat reserveren kan ook aan de deur zelf, vragen of er plek is. Er is een registratieplicht voor gebruik van de werkplekken.

Vanaf 1 december mondkapje verplicht

Het toegangsbeleid bestaat uit het pakken van dvddoosje bij binnenkomst, te vergelijken met het winkelmandje bij de drogist. Per locatie mag er een verschillend aantal mensen tegelijk binnen zijn.
Wel is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje verplicht.

Boekenbezorgservice

Doordat Bibliotheek Oostland de avonden niet open is kan het een probleem zijn voor werkenden om naar de bibliotheek te komen. In voorkomende gevallen kan dan een afspraak gemaakt worden over een ophaalmoment en eventueel thuisbezorgen. In principe bezorgen wij alleen bij kwetsbare mensen, mensen die vanwege coronamaatregelen niet naar de bibliotheek kunnen komen.

Verhuur ruimtes

Vanwege de maatregelen rond en gevolgen door corona gelden de aangepaste openingstijden in ieder geval tot 1 januari 2021. De verhuur van ruimtes, het gebruik van zalen kan onder de daarvoor geldende afspraken doorgaan. Voor informatie mail naar verhuur@bibliotheekoostland.nl en verhuur@culturaenzo.nl.

Bergschenhoek weekje later

Ontmoet!, onze vestiging met Welzijn in Bergschenhoek, gaat in verband met werkzaamheden aan de vloer pas open op 23 november 2020. U bent natuurlijk van harte welkom in een van onze andere vestigingen!

Theater CulturA & Zo

Theater CulturA & Zo in Nootdorp start ook weer met de voorstellingen. De horeca is echter nog gesloten en er mogen dertig bezoekers maximaal naar een voorstelling. Bezoekers worden hierover per mail geïnformeerd. In sommige gevallen wordt er geloot als de kaartverkoop het maximum van 30 heeft overschreden.