SBJ SamenSterk: Zakgeldproject Delfgauw

Gepubliceerd op: 18 september 2020 09:00

Steeds meer jongeren krijgen al op jonge leeftijd te maken met schulden. Door het zakgeldproject krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om een zakcentje te verdienen. Tijdens de werkzaamheden leren de jongeren met nadruk omgaan met geld. Ook leren zij samenwerken, het voeren van een gesprek, het omgaan met een begeleider en het op tijd komen.

Doordat de jongeren werkzaamheden verrichten bij het zakgeldproject en hier zakgeld mee verdienen worden ze voorbereid op het omgaan met geld. Aan de hand van thema’s en gastsprekers geven we extra aandacht aan bepaalde onderwerpen, zoals sparen. Door het zakgeldproject krijgen de jongeren een kans om te participeren en leren de jongeren, zoals al eerder beschreven, verschillende vaardigheden.

Ook worden ze voorbereid op de arbeidsmarkt en doen ze werkervaring op. Bij het zakgeldproject krijgen de jongeren de kans om dingen te leren die later van pas kunnen komen. De werkzaamheden die worden verricht zijn onder begeleiding van een Jongerenwerker. De Jongerenwerker ondersteunt de jongeren om de werkzaamheden goed uit te voeren en om samen te werken. De Buren van Delfgauw zal de thuisbasis zijn van het Zakgeldproject, DAPper Delfsgauw stelt materiaal beschikbaar.

Het project start op woensdag 30 september en vindt wekelijks m.u.v. de schoolvakanties plaats. Er is plek voor 10 jongeren tussen de 12 en 14 jaar uit Delfgauw. De aanvangstijd is 16.00 en we sluiten af om 18.00 uur. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u contact opnemen met Simone Pont via simonepont@stjjmh.nl of 06-19 05 75 62

Het zakgeldproject een initiatief van SBJ SamenSterk wordt uitgevoerd door Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.