Wist je dat...?

Gepubliceerd op: 11 augustus 2020 09:00

Bibliotheek gaat mee met de tijd.

Contactloos boeken lenen met pasjes-app

In alle vestigingen van Bibliotheek Oostland is het nu mogelijk om boeken te lenen zonder daarvoor je bibliotheekpas te gebruiken. Download een pasjes app via de App store of Google Play, scan de barcode op de bibliotheekpas in en je kunt direct met je mobiel contactloos boeken lenen. Simpelweg een foto van je barcode werkt ook trouwens.

Cashless betalen

Een ontwikkeling die mede door alles rond corana versneld is betreft de invoering van cashless betalen in de bibliotheek.
Meer en meer wordt door leden en gebruikers van de bibliotheek al met pin of iDEAL betaald en worden contributiegelden voor 99% automatisch ge├»ncasseerd. Kaartjes voor activiteiten in de bibliotheek werden al langer via iDEAL afgerekend.

De betaalautomaten zijn onlangs van de nieuwste software voorzien, daarmee zijn alle handelingen nog beter beveiligd. Door nog minder papier en muntgeld in huis te hebben, is ook de veiligheid van de medewerkers beter gewaarborgd.
Naast alle coronamaatregelen van de bibliotheek wordt, door betaling met contant geld te beperken het besmettingsrisico verder verkleind. in de betaalautomaat is het niet meer mogelijk met muntgeld te betalen.

Voor prints uit de computer en kopietjes uit de kopieermachine kunt u altijd nog contant, zoveel mogelijk gepast, afrekenen.