Katja uit Delfgauw won de Minecraft Challenge

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 09:00

Katja (12) uit Delfgauw mag zich de gelukkige winnares noemen van de eerste Minecraft Challenge. Rian Hoofs, hoofd vakteam Jeugd van Bibliotheek Oostland, mocht haar in de stromende regen haar prijs overhandigen. Een bordspel variant van het wereldberoemde computerspel Minecraft. Katja won deze prijs door de vernuftige bouw van haar Romeinse Castellum.

Mijn moeder zag de wedstrijd staan op de website van de Bibliotheek en ik besloot gelijk aan de slag te gaan. Je krijgt elke maand een bouwopdracht, dit was de eerste. Mijn broer heeft wel een paar goeie tips gegeven. Ik had niet verwacht dat ik gelijk zou winnen. De volgende uitdaging, een boomhut, vind ik erg moeilijk”, zo vertelt Katja die zich niet verveelde in coronatijd. Nu heeft ze lekker vakantie en kan ze zich verdiepen in de andere uitdagingen. 

Elke maand, een jaar lang, worden jongeren tussen 9 en 14 jaar meegenomen naar het verleden, heden en de toekomst met een bouwuitdaging via het populaire spel Minecraft en kunnen zij daar een prijs mee winnen.

De Minecraftchallenge is ontwikkeld door de BiebBouwers van Probiblio en wordt via bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland aangeboden. Meer weten en meedoen? Ga naar de jeugdpagina’s van Bibliotheek Oostland.

Bekijk hier het filmpje dat Katje instuurde over haar Castellum.