Meneer de Uil woont in Pijnacker

Gepubliceerd op: 28 juni 2019 10:31

De beroemdste uil van Nederland, Meneer de Uil uit de populaire kinderserie De Fabeltjeskrant, mag definitief in Pijnacker blijven wonen. Logeerde hij eerst bij supermarkt Plus Sabine Zondag, nu woont hij vlakbij in de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland. Alle kinderen zijn daar van maandag tot en met zaterdag van harte welkom om hem te komen knuffelen of voorlezen.

Eigenaresse Sabine Zondag van de Plus had de volgers op Facebook gevraagd mee te denken waar Meneer de Uil het beste een plekje kon vinden. De meerderheid koos voor Bibliotheek Oostland. Meneer de Uil was in de Plus wel een beetje vleugellam geraakt door al dat knuffelen, maar voordat hij verhuisde is hij door het team van Sabine weer helemaal opgelapt.

Lisa, die toevallig in de Bibliotheek was, kan zich uitstekend verschuilen in het prachtig brede verendek van zijn vleugels. Ze valt vast in slaap met de gedachte aan zijn gevleugelde woorden: “En nu maar knus naar jullie warme nestjes, en denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!”