Vertelavond met Pauline Seebregts, Hans van Woerkom en Onno van Tongeren

Gepubliceerd op: 16 juni 2019 10:30

Op donderdagavond 16 mei vertelden Pauline Seebregts en Hans van Woerkom om en om verhalen. Pas tijdens de avond kwam Hans van Woerkom erachter dat 16 mei alweer de 10de editie van de vertelavond was. Tijd voor een feestje. En ja: de hele avond was een soort feest.

Pauline Seebregts kwam vermoeid aan na een dag training geven en de file. Tot het moment dat ze ging vertellen; de deelnemers waren getuige van een complete transformatie. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel. Pauline nam de aanwezigen mee naar China, naar meesterschilder Wang Po die levensecht kon schilderen. Onno van Tongeren begeleidde dat op de Guzheng.

Daarna vertelde Hans het Russische verhaal 'De Vuurbloem'. Deze bloem bloeit drie keer in de St. Jansnacht (juni) en als je de bloem durft te plukken wordt een schat zichtbaar. Twee jongemannen gaan de uitdaging aan. Na de pauze vervolgde Pauline met het ontroerende verhaal van Sadako die geweldig kan hard lopen maar ook een ernstige ziekte krijgt. De aanwezigen durfden na afloop nauwelijks te klappen, zo mooi was het!

De versie van 'De Kraanvogel' van Hans sloot daar mooi op aan. Pauline sloot de avond af met een moeilijk raadselverhaal over drie mooie bloemen. Ook Hans kwam met een raadsel, gehoord van Peter Chand. De muzikale begeleiding van Onno van Tongeren was deze avond betoverend mooi en subtiel.

Bij het weggaan gaf Hans van Woerkom alle mensen een hand en nog niet eerder had hij zoveel enthousiaste reacties gehad. Een mevrouw zei: 'Had ik dit maar eerder geweten. Dan was ik veel vaker geweest.'

Voor degenen die inderdaad vaker willen komen en/of die nieuwsgierig zijn geworden, hebben we voor het nieuwe seizoen enkele data geprikt. Alle vertelavonden vinden plaats in de vestiging in Berkel en Rodenrijs en starten 20.00 uur.
Zet de volgende data alvast in de agenda:

  • Woensdagavond 6 november
  • Woensdagavond 15 januari
  • Woensdagavond 11 maart

Tot in het volgende seizoen!