Voorlezen en zingen met gebaren: een feestje toch?

Gepubliceerd op: 17 juni 2019 10:05

Bibliotheek Oostland nodigde Daniëlle van Norden uit voor de speelochtend in Pijnacker. De speelochtenden zijn voor de allerkleinsten.

Daniëlle is tolk gebarentaal en heeft als filosofie dat als je gebaren toevoegt aan de spreek- en schrijftaal, dit de taalontwikkeling extra stimuleert.

Daniëlle las voor uit Dikkie Dik . Ze legde alle gebaren van de dieren en kinderliedjes uit. Iedereen heeft meegedaan. De kinderen, maar ook de mama’s en de papa pakten het supersnel op. Bij de liedjes kwam dat extra goed naar voren.

'Visje, visje', 'in de maneschijn', 'poesje mauw' en 'papagaaitje leef je nog' zingen we voortaan met gebaren.

Als afsluiting hebben de kinderen Dikkie Dik nog gekleurd én met het dierenspeelgoed van Speelotheek Harlequino gespeeld.

De speelochtenden zijn een combinatie van taalontwikkeling en spelen in Buurt & zo in Pijnacker-Nootdorp, uitgevoerd door de Bibliotheek Oostland en Speelotheek Harlequino