De Schilder en de Vogel

Gepubliceerd op: 3 juni 2019 10:41

Leerkrachten van het basisonderwijs van diverse scholen in Pijnacker en Delfgauw zijn in april en mei druk bezig geweest met de kunstles ‘De schilder en de vogel’. Gebaseerd op het boek van Max Velthuijs.

Tijdens de les kregen de kinderen het verhaal te horen. Er is stilgestaan bij wat kunst is, welke vormen er zijn en wat er allemaal nodig is om een vogel te tekenen. Op basis hiervan gingen de kinderen zelf vogels tekenen met wascokrijt. Deze speelse manier van lesgeven werd door de kinderen zeer enthousiast ontvangen. Dit lesprogramma kwam tot stand door Team4Talent en Tante Ot.

De komende maanden zal er met andere klassen op de scholen gestart worden met ‘Dagdromen met Miro’ en daarvan zullen collages gemaakt worden.

 

Wat een leuk initiatief. Het is een perfecte manier om te leren en zelf actief bezig zijn. Het is een heel vrije opdracht en geschikt voor elk kind, ongeacht het niveau. De leerlingen wilden graag meedoen en de resultaten waren dan ook ontzettend leuk, een prima afsluiting van deze bijzondere les. Wij als leerkrachten beoordeelden de les dan ook met een dikke 8!

— De leerkrachten zelf verwoorden het als volgt