Boekstart in de Kinderopvang

Gepubliceerd op: 29 januari 2019 10:27

Op 23 januari, de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen, opende Bibliotheek Oostland in besloten kring een nieuwe reeks van locaties ‘Boekstart in de Kinderopvang’ speciaal in Lansingerland.

Wethouder Ankie van Tatenhove las het prachtige verhaal “Een huis van Harry” voor. Samen met de kinderen van Kinderopvang Bijdehand De Vuurvlinder, werd de BoekStarthoek geopend. Na de opening verzorgde Bibliotheek Oostland met spel en lied de verwerking van het verhaal.
Tenslotte ondertekenden Bibliotheek Oostland en de Vuurvlinder een samenwerkingsovereenkomst.
 

BoekStart in de Kinderopvang

BoekStart in de Kinderopvang is een vervolg op BoekStart voor baby’s, waarbij de bibliotheek in samenwerking met de kinderopvang een rijke en stimulerende leesomgeving creëert voor jonge kinderen van 0-4 jaar. Voorlezen en leesbevordering moeten een vaste plek krijgen in de kinderopvang, met behulp van bijvoorbeeld een voorleesplan. Bovendien zijn bibliotheekspecialisten geschoold om pedagogisch medewerkers een praktische training te geven in interactief voorlezen of hen op te leiden tot voorleescoördinator.
De bibliotheek zorgt voor een aantrekkelijke leeshoek in de kinderopvang met een startcollectie geschikte boekjes. Ouders worden erbij betrokken, zodat er thuis ook meer voorgelezen wordt en zij bekend worden gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek.
 

Nieuwe locaties

De nieuwe locaties in Lansingerland zijn: kov Just Kiddies Dorpsstraat, Kinderopvang Bijdehand de Vuurvlinder, de Kameleon, Smallsteps Ratjetoe, Kinderspeelzaal Beestenboemel en Kinderspeelzaal Pinkelotje.
BoekStart in de Kinderopvang wordt gerealiseerd door een bijdrage vanuit Rijkssubsidie, gemeenten en inzet van de bibliotheek.