Handwerksoos Buurt & Zo

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 14:40

In de Henk & Julia lounge van Buurt & Zo is sinds januari iedere donderdagochtend de voormalige handwerksoos van het Rode Kruis actief. Mensen die ook mee willen komen handwerken zijn van harte welkom tussen 9.30 – 11.30 uur in Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat 28.

Elke donderdagochtend
De handwerksoos is iedere donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur in de Henk & Julia lounge van Buurt & Zo. Met koffie en thee en een gezellig contact met de deelnemers onder elkaar is er gelegenheid om te handwerken of een spelletje te spelen. De gemaakte handwerken worden in de loop van het jaar verkocht op braderieën.

Jong samen met oud(er)
Om het jongerenwerk erbij te betrekken zal in de schoolvakanties de jeugd gevraagd worden om mee te doen: een leuke manier om van ervaren handwerksters te leren haken, breien of een andere techniek onder de knie te krijgen. Dit is een klein voorbeeld van de veranderde handwerksoos. Er is ruimte voor nieuwe deelnemers: loop op donderdagochtend eens binnen om de sfeer te proeven of neem contact op met Nelleke van Eck van Bibliotheek Oostland (op dinsdag of donderdag).

Handwerksoos voortgezet van Rode Kruis
Door de keuze van het landelijke Rode Kruis om terug te keren naar de oorspronkelijke doelstellingen van het Rode Kruis (o.a. noodhulp, hulpverlening bij evenementen en bevolkingszorg) moest de lokale afdeling Pijnacker-Nootdorp andere organisaties vinden om de sociale activiteiten voort te zetten. Omdat de handwerksoos al jaren gehuisvest was in Buurt & Zo leek het een logische keuze voor Bibliotheek Oostland om op deze locatie in Pijnacker de handwerksoos vanaf 10 januari voort te zetten.

Samen Sterker
Want de bibliotheek leent tegenwoordig niet alleen meer boeken en andere materialen uit, maar heeft van de gemeente ook een taakstelling op sociaal terrein gekregen met o.a. het organiseren van sociale activiteiten. Dat doet de Bibliotheek niet alleen: de handwerksoos is nu een project van SBJ|SamenSterk, het samenwerkingsverband van SWOP, Bibliotheek en Jeugd- en Jongerenwerk die steeds nauwer samenwerken met het uitvoeren van diverse projecten.