Bibliotheek naar Theater CulturA

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 13:44

Bibliotheek Oostland gaat vanaf het theaterseizoen 2019/2020 het beheer en de exploitatie overnemen van Theater CulturA in de Dorpsstraat in Nootdorp. Het is de bedoeling cultuur te combineren met sociaal maatschappelijke activiteiten.

Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp unaniem voor plannen van Bibliotheek Oostland

Bibliotheek Oostland is ontzettend blij dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp donderdagavond 24 januari vierkant achter de plannen is gaan staan om het beheer en de exploitatie van Theater CulturA vanaf het volgend theaterseizoen over te gaan nemen. Bibliotheek Oostland gaat dit doen samen met de netwerkpartners de SWOP (Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp) en het Jeugd- en Jongerenwerk (Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland).

Ik ben zo ontzettend blij met deze steun, nu kunnen we van start met het uitvoeren van onze plannen

— Petra Togni

“Ik ben zo ontzettend blij met het definitieve jawoord dat de gemeenteraad heeft gegeven op onze plannen die wij hebben opgesteld naar aanleiding van de vraag van het college, voor het eerst gesteld in 2015. Het is een groot blijk van vertrouwen in ons en onze partners om de brug te slaan tussen cultuuraanbod en het sociaal domein door het organiseren van activiteiten voor alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp. En de vestiging van de Bibliotheek krijgt in Nootdorp weer de ruimte waar onze lezers recht op hebben. Ik ben zo blij dat we dit voor Nootdorp voor elkaar hebben gekregen, het was de lange adem meer dan waard”, aldus directeur van Bibliotheek Oostland, Petra Togni.

Cultureel kloppend hart

Petra Togni kreeg drie jaar geleden de vraag of zij mee wilde denken over de rol van Bibliotheek Oostland in de overname van het beheer van Theater CulturA. De gemeente wilde toe naar een bredere ontmoetingsplek in Nootdorp, voor alle inwoners, niet alleen voor kunstminnende bezoekers. Bibliotheek Oostland weet, door het in 2016 geopende sociale buurthuis, Buurt & Zo in de Pijnackerse vestiging, wat er komt kijken bij het beheren van een buurtcentrum.

Daarbij opgeteld de ervaringen opgedaan in de samenwerking met Theater ’t Web in Bleiswijk was het al gauw duidelijk dat juist de verbinding via culturele activiteiten ervoor zorgt dat inwoners de weg naar Theater CulturA beter weten te vinden. “Of zoals wij zeggen, CulturA gaat het sociaal cultureel kloppend hart in de Dorpsstraat van Nootdorp worden”, vertelt Petra Togni die vanavond de (geleende) rode loper had uitgelegd voor een allerlaatst charmeoffensief richting de raadsleden. Met succes!

Bibliotheek Nootdorp wordt groter

De komende tijd zal gebruikt worden om verder in gesprek te gaan met de huidige gebruikers van Theater CulturA, aanpassingen te doen aan het pand o het geschikt te maken voor de inhuizing van Bibliotheek Oostland en de partners. Het kleine servicepunt van Bibliotheek Oostland aan de Markt in Nootdorp zal dan na de verhuizing sluiten.