Terugblik: Rollatorloop in Nootdorp

Gepubliceerd op: 3 juni 2016 12:24

Op dinsdag 31 mei organiseerde Buurtzorg voor de vierde keer de Rollatorloop, op het sportterrein van voetbalclub RKDEO in Nootdorp. De Rollatorloop was voor iedereen die wil bewegen, omdat bewegen de manier is om zo lang mogelijk gezond te blijven. Daarnaast was de Rollatorloop een manier om andere actieve ouderen te ontmoeten.

Vanaf 14:30 kon iedereen zich inschrijven voor de loop. Om 14:45 werd er een gezamenlijke warming up gehouden op het veld en om 15:00 mochten de mensen met een rollator of wandelstok beginnen met de loop om het voetbalveld. Daarna was het de beurt aan de mensen met een scootmobiel. Zij mochten hun vaardigheden vertonen op het behendigheidsparcours, wat bestond uit onder andere inparkeren, over een drempel rijden en ringsteken.

Daarna mocht iedereen meedoen aan de demonstratie van hersengymnastiek: “Zet je brein in beweging”. Dit werd met veel enthousiasme gedaan. Een aantal mensen mochten daarna een ritje maken in de koets, die werd voortgetrokken door een paard.

Op het terrein stonden ook allerlei kraampjes met informatie. Er stond een kraampje van Bibliotheek Oostland met de dienst Passend Lezen. Deze dienst is speciaal voor mensen met een leesbeperking en bestaat uit een collectie van 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Veel mensen waren geïnteresseerd in de dienst, maar gaven aan deze dienst nog niet nodig te hebben, omdat zij nog goed konden lezen.

Ook waren er kraampjes aanwezig van onder andere SWOP, Appetito en Florence Gezondheid- en Zorgwinkel. Zij keken de rollator na en zorgden ervoor dat deze weer op rolletjes loopt.

RITV was ook aanwezig en heeft een filmpje over de Rollatorloop gemaakt.