Terugblik: Start eerste Café Werk & Zo

Gepubliceerd op: 20 april 2016 15:33

Voor werkzoekenden, ZZP’ers en vrijwilligers uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd onder de naam Café Werk & Zo. De start was afgelopen woensdag 13 april.

Bij Café Werk & Zo ontmoeten werk- en opdrachtzoekenden elkaar op informele wijze om samen aan de slag te gaan voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Via verschillende workshops, die worden verzorgd door mensen uit het bedrijfsleven die hun kennis, netwerk en ervaring graag willen delen met anderen, kun je werken aan verschillende onderwerpen.

Grote opkomst
Na een motiverend inleidend woord door een van de initiatiefneemsters Birgit Snelleman werd op woensdag 13 april het eerste Café Werk & Zo geopend. De opkomst was, zonder er al te veel werving te hebben gedaan, heel groot met maar liefst ruim 45 personen. Na het voorstellen van het organisatieteam, dat bestaat uit vrijwilligers, werkzoekenden, werkenden en ondernemers, was het de beurt aan de aanwezigen om te gaan “speed-meeten”. Naast dat je van een aantal mensen leert wie ze zijn en wat ze zoeken, was dit een aardige oefening om daadwerkelijke te netwerken. Je komt dan over de schroom heen om met een onbekende te praten en wanneer je dit vaker doet, merk je dat oefening kunst baart.

Cadeautjes ontvangen
Hierna werd gestart met een interactieve oefening van het uitdelen en ontvangen van “cadeautjes!” Iedereen kreeg een envelop waarop de naam en een vraag die je bezighoud werd genoteerd. Deze enveloppen werden steeds uitgewisseld met elkaar, waarbij de tips (een antwoord op de vraag) in de envelop werd gestopt. Aan het einde had iedereen zijn envelop terug boordevol tips! Tot slot kon iedereen zijn wensen voor een van de volgende Cafe’s Werk & Zo op een flipover zetten zetten.

Positieve reacties
Enkele reacties zijn “Ik ging naar een huis met weer een hoop positiviteit in mijn lijf” en “Cafe Werk & Zo vond ik een informele sfeer hebben, ongedwongen en met prettige mensen”. Een andere vanuit een zelfstandig onderneemster was “Ik kwam met de hoop in ieder geval één nieuwe cliënt te werven en dat is gelukt! Voor mij dus 100% rendement.”

Initiatiefnemers
Een groep mensen binnen de Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw hebben hulp en bemoediging nodig in het vinden van een (nieuwe) baan of opdrachten. Om die reden start een klein aantal vrijwilligers, werkzoekenden en zzp’ers in samenwerking met Bibliotheek Oostland een werkcafé! Dit werkcafé, genaamd ‘Café Werk & Zo’, zal maandelijks plaatsvinden in het verzamelgebouw van Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat in Pijnacker.

Volgende Café Werk & Zo
De volgende bijeenkomsten staan gepland op de woensdagen 11 mei, 1 juni en 22 juni. Houd voor meer informatie de Facebook pagina van Café Werk & Zo in de gaten of stuur een e-mail naar cafewerkenzo@gmail.com.