Sociaal Cultureel Centrum heet nu Buurt & Zo

Gepubliceerd op: 21 januari 2016 09:00

Burgemeester Francisca Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft woensdagavond de nieuwe naam onthuld van het sociaal- en cultureel centrum aan de Prins Hendrikstraat: Buurt & Zo.

De burgemeester feliciteerde en complimenteerde initiatiefnemer en nieuwe eigenaar van het, ooit gemeentelijke pand, Bibliotheek Oostland door te benadrukken dat zij: “letterlijk en figuurlijk de deuren hebben open gegooid voor cultuur, welzijn, zorg of mensen in de buurt die alleen gezellig een kopje koffie willen komen drinken en een praatje willen maken.”

Door het gebouw aan de Prins Hendrikstraat een eigen ingang te geven en een open verbinding te geven met de bibliotheek ontstaat er een verzamelgebouw, dat met recht een sociale en culturele huiskamer kan worden genoemd: een centrum waar iedereen terecht kan voor educatie, lezen, advies, ontmoeting en recreatie. Een plaats waar iedereen welkom is, van jong tot oud, ziek of gezond, zelfredzaam of kwetsbaar. Een plek die mensen verbindt met elkaar", zo vertelt Carla Holland van Bibliotheek Oostland.

Buurt & Zo
Om het verzamelgebouw een pakkende en herkenbare naam te geven werd er een wedstrijd uitgeschreven: 67 namen zijn ingeleverd. Acht mensen is gevraagd daar een top vijf uit te kiezen. De meeste stemmen gingen naar Buurt & Zo, bedacht door een medewerker van IPSE de Bruggen. Annemieke van de Pol, vormgever uit Delfgauw verzorgde het nieuwe logo.

Fondsenwerving
De gemeente heeft de nieuwe eigenaar een prima onderhouden pand overgedragen. Er is heel hard gewerkt, mede door vele vrijwilligers, om het interieur een eigentijdse uitstraling te geven. Bij voldoende fondsenwerving en inkomsten door verhuur van de lokalen en intensivering van de bestaande en nieuwe samenwerking kan verder gebouwd worden aan het bruisend maken van dit sociaal/cultureel huis, ofwel het kloppend hart van de buurt. Het kookeiland waar al zes jaar van gedroomd is kan door een nieuwe financiële toezegging ook gerealiseerd worden.

Voor iedereen
In de zomer kunnen bezoekers ook terecht op het terras voor een hapje en een drankje, verzorgd door medewerkers van DOEL en IPSE de Bruggen. Ook Speelotheek Harlekino heeft een plekje gevonden in dit multifunctionele pand. De gerenoveerde ruimtes geschikt voor culturele en maatschappelijke organisaties.