Terugblik: Lulu Wang bezocht vestigingen Pijnacker en Berkel.

Gepubliceerd op: 5 oktober 2015 09:00

In de Week Tegen Eenzaamheid bracht de bekende schrijfster Lulu Wang op initiatief van de telefonische- en chathulpdienst Sensoor een bezoek aan twee vestigingen van de Bibliotheek.


Op maandag 28 september was er een lezing in vestiging Pijnacker. De schrijfster vertelde over eenzaamheid in haar vroegste jeugd: als enig kind was ze bang dat andere kinderen niet met haar wilden spelen. Later als immigrant in Maastricht was ze weer eenzaam, vooral omdat ze de Nederlandse taal niet beheerste. Lulu Wang doorspekte haar lezing met Oosterse wijsheden, maar haar betoog kwam erop neer dat ze dankzij haar eenzaamheid kon schrijven, want eenzaamheid leidt tot interne stilte. Schrijvers moeten zich terugtrekken om zo terug te keren naar de interne bron van inspiratie. Door eenzaamheid en alleen zijn heeft ze veel dingen kunnen inzien, waardoor ze sterker is geworden. Het mooiste cadeau dat ze kan krijgen, is ongestoord te kunnen schrijven. Na de lezing stelde Lulu Wang de aanwezigen in de gelegenheid om een (aangeschaft) boek te laten signeren. Ze nam er ruimschoots de tijd voor en schreef voor iedereen een persoonlijke boodschap.

Op vrijdag 2 oktober was Lulu Wang aanwezig bij een kraam van de telefonische- en chathulpdienst Sensoor in vestiging Berkel. Het was een gezellige ontvangst, een groep dames was aanwezig om onder het genot van een kopje koffie naar Lulu Wangs ervaringen met eenzaamheid te luisteren en met elkaar en met de medewerker en vrijwilliger van Sensoor over het thema van gedachten te wisselen. Ook deze middag nam Lulu Wang uitgebreid de tijd om te signeren en met de aanwezigen een persoonlijk praatje te maken.