Terugblik: Leer hoe je je favoriete stripfiguur, gamefiguur of sportheld kunt tekenen!

Gepubliceerd op: 15 mei 2014 12:59

Vestiging Pijnacker

Op woensdagmiddag 14 mei is de workshop ‘Teken je favoriete held’ gegeven door Anja Brand in de vestiging Pijnacker. Zes kinderen hadden zich bij de bibliotheek aangemeld. Een aantal kinderen hadden zelf een voorbeeld van een held meegenomen: Donald Duck en Minnie Mouse. Anja had zelf nog meer voorbeelden van helden meegebracht en er werd besproken wat iemand tot een held maakt. Een van de voorbeelden is voorgetekend en daarbij werd uitgelegd hoe een figuur kan worden opgezet met basisvormen. Het leukste aan tekenen is natuurlijk dat de werkelijkheid aangepast kan worden aan de eigen wensen. Zo veranderde de held ‘Van Rompuy‘ in een Donald Duck die limonade rondbrengt op het strand. Uiteraard in overleg met de kinderen.

Na deze uitleg zijn de kinderen zelf gaan tekenen en hebben ze hun held een fantasie-omgeving gegeven. Zo veranderde Angry Bird in een verliefde happy bird, won Donald Duck met een voetbalwedstrijd, ging hij skaten of las de krant. Minnie Mouse ging strikken shoppen en Snoopy maakte muziek in de bibliotheek.

Het was een geslaagde middag met mooie resultaten!

In september start Anja Brand weer een basiscursus tekenen en schilderen voor kinderen en volwassenen, kijk voor meer informatie of aanmelden op www.anjaranja.nl